ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Πετάει» για τη μάχη της Κρήτης

• Αμφίβολη η συμμετοχή των Κριζμάν και Λεοζίνιο

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2017 22:00

«Πετάει» σήμερα το πρωί η ΑΕΛ για την Κρήτη όπου αύριο θα δώσει τη μάχη με τον Πλατανιά που δεν γνωρίζουμε αν έχει κωδικό «Επιχείρηση Ερμής» όπως τον Μάιο του 1941 αλλά το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια επιχείρηση νίκης για τον τεχνικό Ηλία Φυντάνη και τους παίκτες του ώστε να πάρουν βαθμούς και το βασικότερο ψυχολογία, αφού η άνοδος της βαθμολογικής θέσης(η λαρισινή ομάδα βρίσκεται στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα) είναι ερωτηματικό(θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων).

Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο όχι μόνο λόγω έδρας αλλά λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ηλίας Φυντάνης και αυτά δεν είναι μόνο οι γνωστοί απόντες τραυματίες Μασούρας, Γιοβάνοβιτς και Γκόλιας. Υπάρχουν δύο ακόμα παίκτες που η συμμετοχή τους είναι εξαιρετικά αμφίβολη παρότι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή που αναχώρησε χθες από τη Λάρισα για την Αθήνα. Αυτοί είναι ο Λεοζίνιο(πολύ δύσκολη η συμμετοχή) και ο Κριζμάν ενώ όλη τη βδομάδα ο Γουάλας έκανε προπόνηση επιφυλακτικά. Οι είκοσι ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός είναι οι: Μπόζοβιτς, Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Ναβάρο, Κούσας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας, Κόντορ, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Μπάλλας, Λαγός, Λεοζίνιο, Μπάμπιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης, Περόνε και Γιαννιτσάνης.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σχετικά με την ενδεκάδα τα σενάρια είναι αρκετά. Κάτω από τα δοκάρια θα παίξει ο Μπόζοβιτς στην άμυνα οι: Ρέντζας, Ζίζιτς και Φάρκας, ενώ αριστερά αν δεν παίξει ο Γουάλας, θα παίξει ο Ρέντζας και δεξιά θα αγωνισθεί ο Ναβάρο. Στη μεσαία γραμμή θέση σίγουρα υπάρχει για τους Φατιόν, Αγκάνοβιτς και Ντέλετιτς. Από κει και πέρα τη θέση του Μασούρα θα πάρει ο Ναβάρο (αν παίξει ο Γουάλας) ενώ τη διεκδικεί και ο Κριζμάν αν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες. Ο Λεοζίνιο που οι πιθανότητες να αγωνισθεί είναι σε βάρος του τη θέση του θα τη δώσει στο Λαγό και ίσως αλλάξει και τακτική η ομάδα από 4-1-4-1 σε 4-2-3-1. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ναζλίδης. Περισσότερα βέβαια για την κατάσταση των τραυματιών και τις προθέσεις του Ηλία Φυντάνη θα φανούν στη σημερινή προπόνηση που θα γίνει στα Χανιά. Η αποστολή από την Κρήτη θα επιστρέψει την Τρίτη τα ξημερώματα, αφού θα χρειαστεί και ένα εσωτερικό δρομολόγιο Χανίων-Ηρακλείου και από κει με αεροπορική πτήση για Αθήνα και στη συνέχεια η ομάδα θα επιστρέψει στη Λάρισα για τον αγώνα κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με ανεβασμένη ψυχολογία, δεδομένου ότι βρίσκονται μόνοι στην κορυφή της Super League, θα παραταχθούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, στο αυριανό (20:30) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο «Γεωργιος Καραϊσκάκης». Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος μετά από επτά αγωνιστικές και διαθέτει την καλύτερη αμυντική λειτουργία στη διοργάνωση, με παθητικό μόλις δύο γκολ. Στοιχείο, στο οποίο πιθανότατα θα βασίσει τα σχέδιά του ο Λουτσέσκου, προκειμένου να φύγει από το Φάληρο με το θετικό αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενος παράλληλα την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του στον μεσοεπθετικό τομέα. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι», που διακρίνονται από αγωνιστική αστάθεια και ευάλωτη άμυνα -με παθητικό 10 γκολ- καλούνται να ξεπεράσουν την απογοητευτική εμφάνιση στο «Καμπ Νου» και να επικεντρωθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για -ειδικά εντός έδρας- απώλειες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα διατηρηθεί ή θα μεγαλώσει η απόσταση από την κορυφή. Παράλληλα, η ΑΕΚ με «προίκα» την καλή εμφάνιση και -κυρίως- τον βαθμό που απέσπασε από την Μίλαν, ευελπιστεί σε ισοπαλία στο φαληρικό ντέρμπι, έτσι ώστε με νίκη επί του φορμαρισμένου και -επίσης αήττητου- Ατρομήτου να βρεθεί μόνη στην κορυφή της κατάταξης. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Λαμία, σε μία ανοικτή αναμέτρηση όπου ενδεχομένως η «φανέλα» και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των «πρασίνων» να υπερισχύσει του ενθουσιασμού των «νεοφώτιστων», ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα-Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος και Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη. Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ

16:00

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα

18:15 Κέρκυρα-Παναιτωλικός

20:30 Λαμία-Παναθηναϊκός

ΑΥΡΙΟ

16:00 Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος

18:15 Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη

18:15 Πλατανιάς-ΑΕΛ

20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 ΑΕΚ-Ατρόμητος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ 10-2 15

2. ΑΕΚ 11-5 14

3. Ατρόμητος 8-3 13

4. Λεβαδειακός 6-3 13

5. Ολυμπιακός 13-10 11

6. Πανιώνιος 12-8 11

7. Ξάνθη 6-3 10

8. ΠΑΣ Γιάννινα 6-6 9

9. Παναθηναϊκός 6-5 9

10. Παναιτωλικός 8-7 8

11. Λαμία 4-10 7

12. Αστέρας Τρίπολης 6-8 6

13. Πλατανιάς 4-10 6

14. Κέρκυρα 3-7 6

15. ΑΕΛ 5-16 3

16. Απόλλων Σμύρνης 2-7 3

* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass