ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΕΛ ΚΑΙ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ

Λαρισινό ντέρμπι ενόψει

* Πώς βλέπουν το παιχνίδι οι δύο έμπειροι παίκτες, Κόμματος και Γκιουλέκας

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 22:11

Η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής το ερχόμενο Σάββατο φιλοξενεί το Λαρισινό ντέρμπι της ΑΕΛ με τον Ερμή Αγιάς. Το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι των δύο ομάδων που προέρχονται από την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση και θέλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο.


Το «διπλό» των «βυσσινί» στην Τρίπολη επί του Αρκαδικού ήταν πολύ σημαντικό (παρά το ότι στο τέλος τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς θα ήθελε η λαρισινή ομάδα), ενώ για τον Ερμή Αγιάς η νίκη επί του Αμαρουσίου μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο έδωσε την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια (αν και στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα προβλημάτισε).
Η ουσία είναι ότι το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που ισοβαθμούν και φυσικά η νίκη θα είναι υπόθεση βαθμολογικού κέρδους αλλά και γοήτρου.
Σ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
Από την πλευρά των «βυσσινί», ένας παίκτης με ειδικό βάρος για την ΑΕΛ και με πολλές παραστάσεις στον χώρο του μπάσκετ, εντός και εκτός συνόρων, ο Σωτήρης Γκιουλέκας τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να κερδίσει. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είναι ένα ματς που πρέπει να κερδίσουμε για πολλούς λόγους. Εντοπίσαμε τα όποια λάθη που κάναμε, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, στον αγώνα με τον Αρκαδικό και πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και ο κόσμος θέλουμε να έρθει να μας στηρίξει, καθώς εκτός από την ανάγκη της νίκης, τέτοια ματς κάνουν καλό στο μπάσκετ της πόλης και της ευρύτερης περιοχής».
Αναφερόμενος στο ματς της Τρίπολης επισήμανε: «Ήταν μια νίκη που εκτός της βαθμολογικής της σημασίας ήταν σημαντική και για την ψυχολογία μας. Πρέπει όμως να διδαχθούμε από τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο, να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός της ΑΕΛ, Χρήστος Χασανίδης δεν έχει στη διάθεσή του τον Σωκράτη Ναούμη, ενώ και ο Γιώργος Βλαχούλης αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στη γάμπα, αλλά χωρίς να τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο τοπικό ντέρμπι, καθώς από την Πέμπτη θα βρίσκεται κανονικά στην διάθεση του προπονητικού τιμ.
Ν. ΚΟΜΜΑΤΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΧΟΣ
Ένας από τους πιο ικανούς και έμπειρους παίκτες, που κοσμεί με την παρουσία του τα γήπεδα της Α2 Εθνικής και ιδιαίτερα την ομάδα του Ερμή Αγιάς, ο Νέστορας Κόμματος, μιλώντας για το λαρισινό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής τόνισε ότι είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες, ωστόσο η ομάδα του δεν έχει άγχος.
«Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι το πρώτο ουσιαστικά ντέρμπι. Θα υπάρχει πάθος, οι δύο αντίπαλοι θέλουν εξίσου τη νίκη, αλλά για τον Ερμή θα είναι μία ακόμα γιορτή όπως κάθε παιχνίδι καθώς το ότι ο Ερμής παίζει στην Α2 Εθνική είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Ευελπιστώ να έρθει ο κόσμος και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι.
Σίγουρα η νίκη είναι σημαντική, αλλά ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Για μας είναι ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν έχουμε άγχος, γιατί η φιλοσοφία της ομάδας είναι να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουμε το 100% του εαυτού μας. Αυτό κάνουμε σε κάθε παιχνίδι το ίδιο θα κάνουμε και με την ΑΕΛ».
Αγωνιστικά, ο Ερμής συνεχίζει την προετοιμασία του χωρίς να υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Στις προπονήσεις βρίσκεται πλέον και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο 28χρονος, ύψους 1.98μ. φόργουορντ, Σάββας Χρυσόπουλος (Λευκάδα, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, ΜΕΝΤ, Φίλιππος Βέροιας), που θα καλύψει το κενό του Ρέντικας, ο οποίος ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί στην ομάδα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass