×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/178050

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ

Eνα ράλι διαφορετικό από τα άλλα...

• Μεγάλοι νικητές ο Τσολακίδης αλλά και ο Κονταράτος

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2017 18:33

Μετά από τριάντα χρόνια οι Λαρισαίοι απόλαυσαν έναν αγώνα αυτοκινήτου και αυτός ήταν το ιστορικό ράλι Ελλάδας που είχε έξι αγώνες που μετρούσαν τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο πανευρωπαικό.


ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ
Ο ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
Με εξαιρετικές επιδόσεις και τις δύο ημέρες του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος-πρωτάθλημα Ελλάδας, ο Σωκράτης Τσολακίδης κατάφερε να κατακτήσει για δεύτερη φορά το Πρωτάθλημα Ελλάδος - μετά το 2003. Με τον Χρήστο Δήμο στο δεξί μπάκετ του εντυπωσιακού Skoda Fabia R5 της ουγγρικής Eurosol, κυριάρχησαν στον αγώνα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στις δέκα ειδικές διαδρομές του!
Παράλληλα, το πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το μέγιστο των βαθμών για το Κύπελλο Ράλι Βορείου Ελλάδος, αφού το σκέλος προσμετρούσε σαν πέμπτος γύρος στον συγκεκριμένο θεσμό.
Σε επίπεδο χρόνων, ο Τάκης Καμπύλης με τον Σταύρο Σταμέλο και το Skoda Fabia S2000 ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μια διαφορά της τάξης των δύο λεπτών πίσω από τους νικητές, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Γιάννης Μπαντούνας και Κώστας Σούκουλης με το Mitsubishi Lancer EVO VI, μια θέση που -έπειτα από μια εξαιρετική χρονιά για τους ίδιους- ισούται και με τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ο νεαρός Κώστας Μυλωνάς από τη Λαμία με συνοδηγό τον Γιάννη Καλοπίτα, συνέχισε και χθες σε πολύ καλό ρυθμό με την Toyota Corolla KE 30 και εν τέλει επικράτησε στην κατηγορία των Ιστορικών. Την πρώτη τριάδα εκεί συμπλήρωσαν οι Μάριος Σταφυλοπάτης και Κώστας Κακκαλής που σημείωσαν εξαιρετικούς χρόνους με το Ford Sierra Cosworth, αλλά και εκμεταλλεύθηκαν ένα πρόβλημα -στην τελευταία ε.δ.- στον κινητήρα της Toyota Corolla AE92 των Κώστα Αργυρίου και Αποστόλη Πάλλα οι οποίοι τερμάτισαν τρίτοι.
Επιστρέφοντας στον θεσμό του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, τους βαθμούς της δεύτερης θέσης πήραν και χθες οι Τάκης Καμπύλης και Σταύρος Σταμέλος, ενώ, βαθμολογικά, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Γεροδήμος και Σωτήρης Γρηγορίου με το Opel Astra OPC. Τέλος, από τον 2ο αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, οι Νίκος Βάτσος και Χρήστος Θεοφανίδης με το Renault Clio R3 αποκόμισαν τους μέγιστους βαθμούς που τους διατηρούν στη διεκδίκηση του τίτλου της F2 του Κυπέλλου Ασφάλτου.
Η καρό σημαία έπεσε στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, της πόλης που φιλοξενήσε ιδανικά για ένα τριήμερο το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος 2017.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σωκράτης Τσολακιδής (1ος Παν.Π.Ρ. και 1ος Κυπ. Β. Ελλάδος): «Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε περισσότερο ανταγωνισμό για να έχει μεγαλύτερη αξία ο τίτλος. Παρόλα αυτά χαιρόμαστε που το Πρωτάθλημα έρχεται για ακόμα μια φορά στη Βόρεια Ελλάδα, αν και το αφιερώνουμε στους φίλους μας σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις είναι τέτοιες που δεν μου επιτρέπουν να κάνω σχέδια για το μέλλον».
Γιάννης Μπαντούνας (2ος Παν.Π.Ρ.): «Ήταν ο πρώτος μας αγώνας μετά από πολλά χρόνια στην άσφαλτο. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι, αν και θα μπορούσαμε να πάμε λίγο πιο γρήγορα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Σωκράτη Τσολακίδη. Είναι άξιος νικητής του αγώνα και Πρωταθλητής Ελλάδος. Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι η τοπική κοινωνία μάς αγκάλιασε. Πιστεύω ότι η ΟΜΑΕ έχει βρει ένα μέρος που μπορεί και θέλει να φιλοξενήσει αγώνες τα επόμενα χρόνια. Την επόμενη χρονιά, αν και είναι νωρίς να πούμε κάτι, λογικά θα λάβουμε μέρος σε τρεις μεγάλους αγώνες».
Τάκης Καμπύλης (2ος Κυπ. Β. Ελλάδος): «Οι σημερινές ειδικές ήταν πολύ ωραίες. Ειδικά η 2η είχε μεγάλο οδηγικό ενδιαφέρον. Γενικά, αν αφήσουμε τις μεγάλες απλές διαδρομές πίσω μας, ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω θα είχε φανεί από χθες. Θα πάμε σίγουρα στο Ράλι Κένταυρος, και αν γίνει το Ράλι Σπριντ Αγίου Μερκουρίου, θα πάμε και εκεί».
Γιώργος Γεροδήμος (3ος Κυπ.Β.Ελλάδος): «Σήμερα το ευχαριστηθήκαμε. Βρήκαμε πολύ καλό ρυθμό με το αυτοκίνητο και σημειώσαμε κάποιους ανταγωνιστικούς χρόνους. Είμαστε ικανοποιημένοι και υπάρχει η σκέψη να συμμετάσχουμε στο Ράλι Κένταυρος».
Κώστας Μυλωνάς (1ος Κατ. Ιστορικών): «Για εμάς όλα πήγαν καλά από την αρχή. Πιέσαμε όσο μπορούσαμε. Οι ειδικές ήταν γενικά πολύ ωραίες, αν και μας άρεσε πολύ περισσότερο η σχεδίαση του σημερινού σκέλους. Όλα κύλησαν καλά. Αυτός ήταν ο τελευταίας μας αγώνας για φέτος».
Νίκος Βάτσος (1ος F2 Κυπ. Β. Ελλάδας): «Πήγαν όλα καλά και όπως τα θέλαμε. Το ευχαριστηθήκαμε και αποκομίσαμε σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια του Κυπέλλου. Η συνέχεια θα μας βρει στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο. Εκεί όπου θα κριθούν όλα».
Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ REGULARITY
Έπειτα από τρεις ημέρες και 516 χλμ. σε πανέμορφες διαδρομές της Θεσσαλίας, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity(μη τροποποιημένα άνω των 25 ετών) ολοκλήρωσαν τον μεγαλύτερο φετινό αγώνα του είδους, που αποδείχτηκε και ένας από τους πιο απαιτητικούς ακόμα και για τα πιο έμπειρα πληρώματα.
Tο ενδιαφέρον διατηρήθηκε αμείωτο μέχρι το τέλος, δικαιώνοντας τις προβλέψεις που μιλούσαν για υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Ενδεικτική, άλλωστε, είναι η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του τέταρτου πληρώματος, η οποία δεν ξεπερνά τους 2,6 βαθμούς ποινής.
Νικητές του αγώνα, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Επαθλου Ιστορικών Regularity Αυτοκινήτων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) είναι οι Κονταράτος Θεμιστοκλής και Ιατρίδης Ιούλιος με Porsche 911 SC. Επιδεικνύοντας εξαιρετική ακρίβεια, βρέθηκαν ήδη από το πρώτο σκέλος στην κορυφή, θέση που κατάφεραν να διατηρήσουν τόσο στο τέλος του δεύτερου σκέλους, όσο και μέχρι τη ράμπα του τερματισμού, με 31 βαθμούς ποινής.
Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Γιώργος Κατσαούνης και Μαθιός Μανσόλας με VW Golf GTI και 32,8 βαθμούς ποινής, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Σπύρος και Νίκος Μουστάκας με Alfa Romeo Alfasud Ti και 33,1 βαθμούς ποινής. Με την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης ο Joseph Lambert, συνοδηγός του Christian Crusifix, εξασφάλισε τον τίτλο συνοδηγών στο Επαθλο Ιστορικών Regularity Αυτοκινήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κακή τους επίδοση στο τρίτο σκέλος του αγώνα, οι Οικονόμου Γιώργος και Οικονόμου Νίκος κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στο ελληνικό Πρωτάθλημα Regularity.
Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, της πόλης που φιλοξένησε τον αγώνα, παρουσία εκπροσώπων των χορηγών, όπως και εκπροσώπων όλων των περιοχών που φιλοξένησαν το Ιστορικό  Ράλι Ελλάδος 2017.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Θεμιστοκλής Κονταράτος (1ος): «Ήταν ωραίος αγώνας, με ανταγωνισμό, ιδιαιτερότητες και αρκετές παγίδες μέχρι το τέλος. Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στη σταθερότητα».
Γιώργος Κατσαούνης (2ος): «Πολύ ωραίος αγώνας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω ως οδηγός και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα! Ο Μαθιός Μανσόλας (συνοδηγός) ήταν πολύ καλός. Περάσαμε από πολύ όμορφα μέρη, ο αγώνας είχε δυσκολίες, ενώ κάποιες ειδικές ήταν πιο γρήγορες από ό,τι περιμέναμε. Συνολικά ήταν ωραία».
Σπύρος Μουστάκας (3ος): «Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, έχουμε πάει καλά. Ο αγώνας είχε κάποιες δυσκολίες και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι χθες κάναμε ένα σημαντικό σφάλμα. Ήταν καλός τόσο για αρχάριους, όσο και για προχωρημένους. Υπήρχαν, πάντως, κάποια θέματα, τα οποία και έχουμε συζητήσει με τους οργανωτές».
Γιώργος Οικονόμου (5ος και Πρωταθλητής Ελλάδας): «Ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον και γρήγορος αγώνας. Όλα πήγαν καλά, αν και σήμερα η απόδοσή μας δεν ήταν τόσο καλή όσο χθες. Δεν πειράζει, όμως, όλα καλά!»

Gallery άρθρου

{gallery}178050{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass