ΔΟΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΙ ΕΛΛΑΔΟΣ 2017

Θρυλικές «κυρίες» με φόντο το Αρχαίο Θέατρο

*Έξι συνολικά αγώνες θα διεξαχθούν στον νομό με το ενδιαφέρον των φίλων του αυτοκινήτου να είναι έντονο

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2017 22:30

Η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπάει στη Λάρισα. Η Θεσσαλική πρωτεύουσα φιλοξενεί έναν από τους διασημότερους και πλέον απαιτητικούς αγώνες του είδους σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο - μόλις έξι διοργανώσεις Ράλι Regularity γίνονται φέτος στην Ευρώπη- το οποίο αντλεί την ιστορία του από το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις.

Ο λόγος για το «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017» η εκκίνηση του οποίου δόθηκε χθες από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή.

Ένα μοναδικό «6 σε 1» event καθώς εκτός από το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος, που αποτελεί τον 6ο Γύρο του «Trophy for Historic Regularity Rallies» της FIA και τον 6ο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Rally, στην περιοχή θα πέσει και η αυλαία του 53ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς και του Πρωταθλήματος και των Κυπέλλων Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, με ένα διήμερο αγώνα συνολικού μήκους 667,23 χλμ. με 10 ειδικές διαδρομές (128,96 χλμ.). Παράλληλα, η σημερινή του Σαββάτου, που αποτελείται από δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές συνολικού μήκους 63,36 χλμ., θα αποτελέσει τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος.

Θρυλικές «κυρίες», αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής που έγραψαν τη δική τους ιστορία, έδωσαν το «παρών» χθες στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας (χώρος συγκέντρωσης) ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης όπου δόθηκε η εκκίνηση.

 «Είναι ένα μεγάλο γεγονός. Ιστορικά αυτοκίνητα, πολλά πληρώματα, ιστορική ημέρα. Μία μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα και πραγματικά πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που ήταν μαζί μας και μας βοήθησαν να φέρουμε εδώ τον αγώνα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε:

«Άλλη μία μεγάλη διοργάνωση στη Λάρισα. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός επιστρέφει στη Λάρισα μετά από πάρα πολλά χρόνια, με μία σημαντική διοργάνωση με φόντο το Αρχαίο Θέατρο, με τη συμμετοχή και ξένων αποστολών. Μέσα από αυτόν τον αγώνα, το ιστορικό ράλι Ελλάδας, το Αρχαίο μας θέατρο ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και σε όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντική στιγμή. Νομίζω ότι οι προσπάθειές μας επιβεβαιώνουν ότι θα έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση και θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον αγώνα συμμετέχουν 59 πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα τρέξουν στις κατηγορίες regularity (αγώνας ακρίβειας) και sporting (αγώνας ταχύτητας). Σύμφωνα με τις διαδρομές τα πληρώματα θα περάσουν από Πυργετό, Καλλιπεύκη (σήμερα), Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Ανατολή (αύριο). Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Αρχηγείο και το service park τοποθετήθηκαν στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.

ΣΚΕΠΑΣΤΗ

Το Αρχηγείο και το Service Pack του Ιστορικού Ράλι Ελλάδας 2017, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Οπως είναι γνωστό, ο Δήμος Λαρισαίων είναι επίτιμος διοργανωτής των αγώνων, ενώ η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) έχει αναλάβει το διαδικαστικό μέρος αυτών των σημαντικών αγώνων.

Ο κ. Καλογιάννης, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχο, συνομίλησε με τα στελέχη του αγώνα αλλά και μέλη των αγωνιστικών ομάδων, ενώ ενημερώθηκε και για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων.

Ο δήμαρχος στο τέλος της ενημέρωσης ευχήθηκε «καλούς, πετυχημένους και ασφαλείς αγώνες» και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Λάρισα και η Θεσσαλία θα αγκαλιάσει τη διοργάνωση. 

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass