ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΛ:

«Επιτακτική ανάγκη η διενέργεια Γ.Σ. στην ΠΑΕ»

*«Το σωματείο οφείλει να ασκεί ελεγκτικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ» τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου *Έντονη κριτική για τις πρακτικές Κούγια σε θεσμικό και προσωπικό επίπεδο

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2017 22:02

Στις ήδη τεταμένες σχέσεις με την ΠΑΕ και τον μεγαλομέτοχο κ. Κούγια αναφέρθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη διεξαγωγής Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ, όπως πολλάκις έχουν ζητήσει, προκειμένου να ενημερωθούν για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ.

Παράλληλα άσκησαν κριτική στις πρακτικές του κ. Κούγια τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, ενώ καυτηρίασαν και τη λειτουργία της νέας σχολής ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την Αστραπή Ν.Π. Οι βασικές τοποθετήσεις έγιναν από τον πρόεδρο κ. Γ. Νάκα, τον αντιπρόεδρο κ. Αντ. Τσαγκάλη και τον έφορο ποδοσφαίρου κ. Γρ. Σοφό.
Πριν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις, ο έφορος κ. Βαλιάκος προχώρησε σε μία ενημέρωση, σχετικά με το σωματείο της ΑΕΛ και τα τμήματα που λειτουργούν, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σχέσεις με την ΠΑΕ, λέγοντας:
«Το σωματείο ιδρύει την ΠΑΕ καθορίζοντας τη μετοχική σύνθεση στη Γ.Σ. του σώματος. Το 10% παραμένει εκ του νόμου πάντα στην κατοχή του σωματείου ώστε η ΠΑΕ να χρησιμοποιεί το όνομα, το σήμα και το έμβλημα του ιδρυτικού σωματείου. Η ΠΑΕ οφείλει να αποδίδει το 10% των καθαρών εσόδων από τις αγωνιστικές δράσεις της ομάδας στο ιδρυτικό σωματείο. Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο ως καθαρές εισπράξεις νοούνται οι πραγματοποιούμενες στους κάθε φύσεως αγώνες της εταιρίας όπως αυτές προκύπτουν από το οικείο φύλλο εκκαθάρισης και ύστερα από τον έλεγχο της διοργανώτριας καθώς και από εισπράξεις από τα διαρκείας. Το σωματείο διατηρεί τις ακαδημίες ποδοσφαίρου με τα δελτία των ερασιτεχνών αθλητών να διατίθενται όλα στην ΠΑΕ προς χρήση της ομάδας Νέων ή προς επαγγελματοποίηση.
Για να κατανοήσουμε γιατί το σωματείο οφείλει να ασκεί ελεγκτικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ, δεν είναι απλώς δικαίωμά του, είναι ουσιαστικά υποχρέωσή του, ο νέος αθλητικός νόμος λέει: Αν η Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης και ξεκινήσει η διαδικασία ίδρυσης νέας Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρίας, η νέα αυτή Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη σε όλες τις εν γένει υποχρεώσεις της προς το δημόσιο, τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και προς οποιονδήποτε τρίτο. Άρα σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο η νέα ιδρυθείσα ΠΑΕ θα φέρει τα χρέη της προηγούμενης. Αυτό όπως κατανοείτε δημιουργεί στο ιδρυτικό σωματείο κάποιες υποχρεώσεις όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση της κάθε Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρίας που προκύπτει από αυτό».
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΝΑΚΑ
Στην ομιλία του ο κ. Νάκας επισήμανε τα εξής:
«Το πρώτο θέμα στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ είναι η προ μιας εβδομάδας διαφαινόμενη διάθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, κ. Κούγια, να πουλήσει την ΠΑΕ. Σίγουρα θα πείτε αυτό πλέον δεν υφίσταται, όμως, επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, πρέπει να το θίξουμε. Η πρώτη φορά που ακούσαμε από τον κ. Κούγια ότι παραχωρείται ή πωλείται ή οτιδήποτε ήταν πέρσι αρχές Φεβρουαρίου συμπτωματικά πάλι συνέπεσε ένας αγώνας με τον ΠΑΟΚ και από το τότε ξεκίνησε μία εσωτερική αλληλογραφία, όπως οφείλουμε και θεσμικά, πρωτοκολλημένη, μεταξύ σωματείου και ΠΑΕ, στην οποία ζητήσαμε να γίνει Γ.Σ., όπως όφειλε έτσι κι αλλιώς η ΠΑΕ, για να γνωρίζουμε εμείς ποιες είναι οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ, τα έσοδα, τα έξοδα, πώς ορίζεται το ελάχιστο αντίτιμο, γιατί είναι απόλυτο και σεβαστό δικαίωμα του κάθε ιδιοκτήτη της μεγαλομετόχου εταιρίας της ΠΑΕ να ορίσει ένα αντίτιμο το οποίο τον ικανοποιεί, αλλά αυτό να συμβαίνει με όρους διαφάνειας και, όπως τονίσαμε στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας, να οριστεί σε ένα δίκαιο και συμφέρον, όχι μόνο για τον ίδιον αλλά και για την ομάδα, ποσό. Η Γ.Σ. του Φεβρουαρίου, κατόπιν παρακλήσεως της ΠΑΕ, διότι συνέπιπτε με την περίοδο που κάναμε τα χαρτιά για την αδειοδότηση, μετατέθηκε για Μάρτιο, αλλά δεν έγινε ποτέ. Συνεχίσαμε να ζητάμε αντί για Γ.Σ., εφόσον καταλάβαμε ότι δεν ήθελε να κάνει η ΠΑΕ, μία ενημέρωση γραπτή, εσωτερική και με ρήτρα εμπιστευτικότητας σχετικά με τα οικονομικά, υπεύθυνη όμως και όχι σε ένα απλό χαρτί –ως μέτοχοι είναι απόλυτο δικαίωμά μας. Συνέχισε να αρνείται η ΠΑΕ, έκανε μία παρουσίαση στην Πινακοθήκη, η οποία ήταν κοπή πίτας, δεν ήταν ούτε Γ.Σ. για να ενημερωθούν οι μέτοχοι, ούτε φυσικά υπήρχαν πρακτικά, που είναι το πιο σημαντικό, διότι τα πρακτικά μιας ΠΑΕ και οι αποφάσεις Γ.Σ. πηγαίνουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να καταλήξουμε να επιμένουμε, γιατί δεν έχουμε δει καν τις εκκαθαρίσεις για πρώτη φορά όσα χρόνια τουλάχιστον και οι παλιότεροι θυμούνται υπάρχει ΠΑΕ ΑΕΛ. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και να ζητήσουμε την άσκηση διαχειριστικού ελέγχου. Παρά την αναβολή που πήρε η ΠΑΕ, η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούνιο, κατατέθηκαν υπομνήματα από τις δύο πλευρές, λάβαμε για πρώτη φορά γνώση των εκκαθαρίσεων, τις οποίες φυσικά δεσμευόμαστε να τις αναφέρουμε, διότι αποτελούν δικόγραφο, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα η ΠΑΕ να το κάνει μέσω μιας Γ.Σ. Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου για να δούμε εάν εγκρίνεται ή όχι το αίτημά μας. Αν εγκριθεί θα ασκηθεί από το δημόσιο διαχειριστικός οικονομικός έλεγχος και θα ακολουθήσει ένα πόρισμα. Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα που κάναμε, διότι θα είναι πάντα χρήσιμο για οποιαδήποτε βούληση του οποιουδήποτε μεγαλομετόχου, να μπορεί να γνωρίζει, όπως και όλοι οι μέτοχοι, έστω και αν είναι εκ του νόμου όπως είναι το σωματείο, σε τι κατάσταση βρίσκεται η ΠΑΕ οικονομικά διαχειριστικά, έτσι ώστε να αποφευχθούν αφενός δυσάρεστες καταστάσεις του παρελθόντος και αφετέρου οι προβλέψεις του νέου αθλητικού νόμου σε κάποιες περιπτώσεις που δεν θέλουμε καν να τις σκεφτόμαστε.
Πέρα από αυτό είδαμε ότι ο μεγαλομέτοχος κάνει νέα δήλωση ότι πωλείται η ΠΑΕ, όρισε μάλιστα και ένα τίμημα, εμείς ζητήσαμε ξανά μέσω ανακοίνωσης ότι πρέπει να λάβουμε γνώση, φυσικά αρνείται -κι άλλωστε πλέον δεν έχει σημασία γιατί δήλωσε ότι δεν πουλάει πλέον- αλλά Γ.Σ. ακόμα δεν έχει γίνει από πέρσι τον Φεβρουάριο. Είχε οριστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και αναβλήθηκε εκ νέου για τις 18 Νοεμβρίου.
Υπάρχει μία τρομερή αντίφαση. Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ αναφέρει ότι έχουν τεθεί στη διάθεση του μεγαλομετόχου οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ., ζητήθηκαν μάλιστα, έτσι ώστε να διευκολυνθεί τυχόν νέος ενδιαφερόμενος ή αγοραστής. Από την άλλη διαβάζουμε, σήμερα κιόλας, ότι έγιναν δεκτές μόνο του κ. Παλαιοχωρλίδη και του κ. Σοφή και είχαμε και αντικατάσταση από τον κ. Πουλαράκη και τον κ. Τσαπάλα, τα οποία δεν βγάζουν νόημα. Είναι αντικρουόμενες οι ανακοινώσεις αυτές. Πώς έχουμε αντικατάσταση, πώς ζητούνται οι παραιτήσεις, γίνονται δεκτές μόνο οι δύο και αντικαθίστανται αυτά τα μέλη στο Δ.Σ., όταν ο λόγος που αναβλήθηκε η Γ.Σ. είναι εάν μέχρι 18 Νοεμβρίου υπάρχει νέος αγοραστής κ.λπ. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διενέργεια Γ.Σ.
Ένα άλλο θέμα που θέλω να θίξω είναι ότι τον τελευταίο καιρό με μεγάλη σφοδρότητα, όχι ότι δεν υπήρχε στο παρελθόν, είχαμε προσωπικές επιθέσεις διά στόματος του κ. Κούγια, όχι μόνο σε μέλη αλλά και σε μέλη του Δ.Σ. με άσχημες εκφράσεις, ανυπόστατες κατηγορίες, θίχθηκαν μέχρι και οικογένειες, συκοφαντικές εκφράσεις. Αυτό που μου κάνει προσωπικά εντύπωση είναι ότι μετά τον αγώνα του Σαββάτου σε μία τοποθέτησή του στην ΕΡΑ Σπορ, δεν απέφυγε άλλη μία φορά να μας χαρακτηρίσει με πολύ άσχημο τρόπο και θεώρησα χρέος μου να παρέμβω, γιατί ήταν σε μέσο πανελλήνιας εμβέλειας και να αποκαταστήσω την τάξη. Το πρώτο που είπα, το έχουμε κάνει και πέρσι με γραπτή μας ανακοίνωση, το έκανα και το Σάββατο, το έκαναν και προσωπικά και το λέω ξανά τώρα: Καταδικάζουμε οποιοδήποτε σύνθημα κατά οικογενείας μέλους της ΑΕΛ. Είτε αυτός είναι ο μεγαλομέτοχος είτε ο προπονητής, ποδοσφαιριστής, φίλαθλος κ.λπ. Οι οικογένειες πρέπει να μένουν απ’ έξω. Και επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς μία λέξη, ήθος-ηθική, δυστυχώς θα πω ότι δεν είναι θέμα μόρφωσης, ούτε πανεπιστημιακής κατάρτισης, ούτε επαγγέλματος ή λειτουργήματος. Δεν εξετάζουμε τον κ. Κούγια σαν ποινικολόγο, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι αν όχι ο κορυφαίος, εκ των κορυφαίων διαχρονικά για δεκαετίες. Έχω γνωρίσει όμως βοσκούς που έχουν τελειώσει το δημοτικό και έχουν μεγαλύτερη παιδεία, ήθος και ευγένεια».
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΟΦΟΥ
Ο κ. Σοφός αναφέρθηκε στη λειτουργία της σχολής ποδοσφαίρου μέσω της συνεργασίας με την Αστραπή Ν.Π. λέγοντας τα εξής:
«Έχουμε ακούσει με δηλώσεις ύμνους για την αναγκαιότητα της ανάδειξης ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής και στην πραγματικότητα δεν έχουμε δει ούτε μία πράξη από την υφιστάμενη ΠΑΕ, που να βοηθάει τα τμήματα υποδομής. Χαρακτηριστικά έχω να πω ότι δεν έχουν δοθεί στα τμήματα υποδομής ούτε μία μπάλα, ούτε ένας κώνος, τα χρόνια της ΠΑΕ του κ. Κούγια. Αντίθετα τα τμήματα υποδομής έχουν τροφοδοτήσει τις ομάδες Νέων της ΠΑΕ, τα τελευταία 3 χρόνια, με πάνω από 40 ποδοσφαιριστές, που μετά λύπης μου σας δηλώνω ότι δεν θα παίξει κανένας στην πρώτη ομάδα, ή κατά 99%, όχι γιατί δεν είναι καλοί, αλλά γιατί αυτή τη στιγμή ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η πρώτη ομάδα δεν αφήνει περιθώρια για ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών.
Φέτος είχαμε το φαινόμενο η ΑΕΛ να μην κατεβάζει ομάδα στο πρωτάθλημα της Κ15 της Σούπερ Λιγκ. Σαν να είναι ομάδα χωριού που δεν έχει παιδιά να στελεχώσει ομάδα. Επίσης οι ομάδες των Νέων, για να σας δώσω να καταλάβετε σε τι σημείο βρίσκονται, λειτουργούν όπως λειτουργεί η πρώτη ομάδα, χωρίς καμία σταθερότητα, χωρίς κανένα πλάνο, με συνεχείς αλλαγές προσώπων, είτε προπονητών, είτε διοικητικών. Γι’ αυτούς τους λόγους όλος ο κόπος μας στο να αναδειχθεί παίκτης στην ΑΕΛ, με το υπάρχον καθεστώς, είναι πιθανόν μάταιος, για να φτάσουμε στο φετινό καλοκαίρι και στο αποκορύφωμα της απαξίωσης του έργου της Ακαδημίας, που ήταν η δημιουργία της περίφημης σχολής. Η Σχολή Ποδοσφαίρου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα έκτρωμα σχεδόν όμοιο με το παραλίγο έκτρωμα της Αελοβέροιας και όμοιο με της Κασσάνδρας. Απλά είναι σε τμήματα υποδομής και όχι σε ανδρική ομάδα. Και το λέω έκτρωμα γιατί η εικόνα και μόνο με δύο σήματα –στη «βυσσινί» φανέλα είναι το άλογο και μόνο- είναι εικόνα αστεία. Από ηθικής πλευράς είναι κατάπτυστο, γιατί δεν νοείται να έχεις δική σου ακαδημία, δικού σου αθλητές, να την απαξιώνεις λόγω στρατηγικής πιθανόν για τις διαφωνίες που έχεις με το Δ.Σ. του σωματείου, αλλά και ουσιαστικά δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης γιατί πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι οι αθλητές της σχολής ποδοσφαίρου δεν μπορούν να έχουν δελτία στην ΑΕΛ, δεν είναι περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΛ, οπότε κι εμείς μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να ανήκουν στον Κούγια, στον πρόεδρο της Αστραπής, στον οποιονδήποτε. Πάντως σίγουρα δεν είναι περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΛ.
Οπότε και για ηθικούς λόγους και για ουσιαστικούς καταδικάζουμε τη λειτουργία της σχολής, όπως επίσης και την απαξιωτική συμπεριφορά γενικώς στα τμήματα υποδομής του κ. Κούγια, με κερασάκι στην τούρτα την αποβολή από το γήπεδο των παιδιών της ακαδημίας που ήθελαν να δουν την πρώτη ομάδα. Κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Τα παιδιά που είναι στην ακαδημία μπορεί να γίνουν ή όχι ποδοσφαιριστές στην ΑΕΛ, τουλάχιστον εξασφαλίζουμε ότι γίνονται οπαδοί της ΑΕΛ. Έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιεί ακόμα και τα παιδιά ο κ. Κούγιας για να κάνει πολιτική. Καταδικαστέο λοιπόν και αυτό».
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΑΓΚΑΛΗ
Από την πλευρά του ο κ. Τσαγκάλης ανέφερε τα παρακάτω:
«Στην αρχική μου σχέση με τον κ. Κούγια υπήρχε ο θαυμασμός απέναντι σ’ ένα πρόσωπο δημόσιο, λαμπερό, με επιστημονική επάρκεια και γενικά έναν αέρα εξωτικό για την πόλη. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας ζήσει τη μισή και πάνω ζωή μου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αυτό το πράγμα τις περισσότερες φορές μου δημιουργούσε μία εσωτερική απέχθεια γιατί δεν έχω καλή εμπειρία από τους ανθρώπους που είναι έτσι. Αλλά είπαμε ότι είμαι πάντα καλοπροαίρετος, τουλάχιστον στην αρχή. Κάποια στιγμή λοιπόν προσπαθώντας μέσα στη σχέση μας να τον νουθετήσω και να τον ενημερώσω για πράγματα που συνέβαιναν και να του λέω τη γνώμη μου, ο κ. Κούγιας δείχνοντας την άποψη που έχει, πρώτα απ’ όλα για το τι είναι πραγματικά αρσενικό και δεύτερον για το τι είναι ηθικά αλλά και νομικά σωστό, θεώρησε σκόπιμο να χρησιμοποιήσει τα μηνύματα που του έστελνα, παρότι του το δήλωσα ότι δεν το επιθυμώ, για να πλήξει ανθρώπους από τον περιβάλλον μου και από το περιβάλλον του συλλόγου. Γι’ αυτό είχα γράψει λοιπόν ένα κείμενο, το οποίο προσυπογράφω και σήμερα ακόμα δε περισσότερο, όπου μιλούσα για τους προσωπικούς του δαίμονες. Από κείνη την ημέρα η σχέση μας γινόταν κάθε μέρα και χειρότερη. Ο κ. Κούγιας φρόντιζε, παρότι έγιναν πολλές προσπάθειες στη συνέχεια να τα ξαναβρούμε, να τις τορπιλίζει, αρχικά δείχνοντας το καλό του πρόσωπο και πολύ σύντομα μέσα σε 15 μέρες να αλλάζει και να μετατρέπεται σε Οθέλλο. Δεν θα με πείραζε ούτε αυτό, εάν αφορούσε εμένα. Αυτό που δεν μπορούσα να ανεχτώ ήταν αυτό που έβλεπα και που ζούσα, την προσπάθεια δηλαδή να πληγούν άνθρωποι που δεν τον συμπαθούσαν ή είχαν άλλη γνώμη από αυτόν, τόσο ηθικά όσο και επαγγελματικά. Για μένα άνθρωπος που σηκώνει το τηλέφωνο για να πάρει σε κάποιον προϊστάμενο, για να διώξει τον υπάλληλό του, επειδή δεν συμφωνεί μαζί του ή τον έθιξε με κάτι που είπε, είναι ανήθικος.
Κοντά σ’ αυτά βιώσαμε την ανάπτυξη ενός εκτρώματος, που είναι αυτό το ράδιο, το οποίο λειτουργεί γκεμπελικά, απαντά σε όσους θέλει, ο καθένας μπορεί να πει την βρομιά του χωρίς να προστατεύεται ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρονται. Τώρα τελευταία -χθες μάλιστα- κάποιος Αποστόλης με τίμησε και επαγγελματικά, λέγοντας τη γνώμη του για κάτι που έπαθε η μάνα του και που έφταιγα εγώ. Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε και αυτό είναι ποινικά κολάσιμο, αλλά τέλος πάντων εδώ ο νόμος δεν έχει καμία αξία, διότι ο γνωστός υπηρέτης του νόμου θεωρεί, ίσως γιατί είναι πολύ επιτυχημένος κατά τη γνώμη του, ότι μπορεί τον νόμο να τον λαστιχάρει όπως θέλει και ως εκ τούτου μπορεί να προσβάλλει ο ίδιος όποιον θέλει, όσο θέλει και όποτε θέλει. Ενώ οι άλλοι, ακόμα και χωρίς να αναφέρουν το όνομά του, εάν αφήνουν κάποιο υπονοούμενο, πρέπει να δεχθούν μήνυση.
Τα δικά του παιδιά δεν κάνει να βλέπουν στο facebook ότι θίγεται ο μπαμπάς τους. Βέβαια δεν ξέρω αν βλέπουν στην τηλεόραση τι κάνει ο μπαμπάς τους όταν γίνονται τα παιχνίδια. Αλλά τα δικά μου παιδιά δεν υπάρχει πρόβλημα εάν δουν τον πατέρα τους στο μανταλάκι ότι είναι αδελφή. Επειδή λοιπόν εγώ μεγάλωσα στην Πανός, στα παλιά χασάπικα και πριν γίνω γιατρός και βάλω την άσπρη μπλούζα ήμουν σαν κάτι παιδιά όπως εδώ και επειδή δεν μου επιτρέπεται να είμαι έτσι σήμερα, ορκίζομαι εδώ μπροστά σας, στη μνήμη του πατέρα μου, του κυρ Βασίλη (σ.σ. με δάκρυα στα μάτια) ότι αυτοί που έγραψαν αυτά τα πράγματα για μένα και τον κ. Νάκα θα πληρώσουν κάθε γράμμα απ’ αυτές τις λέξεις πάρα πολύ ακριβά.
Δεν μπορείς να προσβάλλεις όλο τον κόσμο της Λάρισας. Να σου φταίνε οι δικηγόροι που είναι ανάξιοι, να σου φταίνε οι αξιωματικοί που είναι ανάξιοι, να σου φταίνε τα παιδιά της Ερασιτεχνικής, οι δημοσιογράφοι, όλοι να είναι ανάξιοι για σένα. Βρε φίλε, άμα είμαστε όλοι τόσο χάλια, τι μας θες και κάθεσαι εδώ; Πήγαινε εκεί που σ’ αγαπάνε και είναι όλοι καλοί. Εμείς τέτοιοι είμαστε. Δεν μας αξίωσε ο θεός να είμαστε αντάξιοί σου, συγγνώμη.
Σε κάθε περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα να πληγώνει αυτήν την πόλη. Στο κάτω -κάτω ήρθε εδώ χωρίς να τον καλέσουμε. Και καλά έκανε, ήρθε να επενδύσει. Αλλά η ΑΕΛ μπορεί να είναι Ανώνυμη Εταιρία, αλλά είναι ομάδα, η ομάδα της καρδιάς μας. Όποιος είναι ιδιοκτήτης της είναι μόνο για τη χρήση. Δεν κατέχει την ιδέα. Όπως όλοι είμαστε υπηρέτες της ΑΕΛ. Εάν δεν μπορείς να την υπηρετήσεις σωστά, με κάποιες ηθικές αξίες, σεβόμενος κάποια πράγματα, αφουγκραζόμενος τον λαό που είναι από κάτω, που την υπηρετεί και φροντίζεις να τον διχάζεις.
Φτάσαμε να μην πηγαίνουμε στο γήπεδο. Γιατί εδώ που τα λέμε ζήσαμε και τη χειρότερη μπάλα όλων των εποχών της ΑΕΛ. Εντάξει οπαδικά να πάμε, αλλά πόσα χρόνια αντέχει να βλέπει κάποιος ένα θέατρο του παραλόγου;
Βγήκαν 2.000 άνθρωποι στον δρόμο. Εγώ αν ήμουν σαν αυτόν θα το εκμεταλλευόμουνα, θα ζητούσα μία μικρή συγνώμη και θα το γύριζα το χαρτί, θα είχα και κόσμο στο γήπεδο. Δεν θα έλεγα ότι είναι παιδάκια, χρυσαυγίτες, δεν ξέρω τι άλλο. Και δεν μπορείς ό,τι και να είσαι, να πεις στον κόσμο δεν θα πας στην πλατεία. Δεν το ‘χει πει ούτε ο χειρότερος φασίστας. Ποιος είσαι που θα πεις δεν θα πας στην πλατεία; Ποιος είσαι ρε Κούγια; Και ποιος είσαι που βάζεις να φωτογραφίζουν τον κόσμο; Συνταγματικό δικαίωμα αναφαίρετο. Και δεν μιλάει κανένας και δεν κουνιέται κανένας σ’ αυτήν την πόλη. Ένας εισαγγελέας, ένας που να του στερήσει τη φίλαθλη ιδιότητα γι’ αυτά που κάνει. Δεν τα κατάλαβα δηλαδή. Δεν θα πάρω τα παιδιά μου να πάω στην πλατεία; Θα μου στερήσεις το δικαίωμα; Από πού και πότε έγινε αυτό; Μόνο οι Γερμανοί μας έβαζαν μπροστά στα αυτόματα. Και κάποιοι τον δικαιολογούν κιόλας. Και γίνονται εκπρόσωποι Τύπου. Και μας γεμίζουν κι αυτοί σάλια. Τουλάχιστον ο Κούγιας έφτυσε έναν παίκτη. Οι άλλοι κάθε πρωί από τα ερτζιανά μας φτύνουν όλους.
Τελειώνω και λέω το εξής: Ο κάθε άνθρωπος που είναι σ’ αυτήν την πόλη ας αναλογιστεί πώς θέλει να ζήσει γιατί το πράγμα έχει ξεφύγει πια από το ποδοσφαιρικό. Ποιες είναι οι ελευθερίες που θέλει να έχει και τι θέλει να κάνει και πώς να κυκλοφορεί. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Ακόμα και μ’ αυτούς που έχουμε μαλώσει. Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Είμαστε όλοι Λαρισαίοι και αγαπάμε το ίδιο πράγμα. Το να ενωθούμε είναι εύκολο, φτάνει να το θέλουμε. Και υπάρχει και η συγγνώμη για όλους. Δεν θα ανεχτώ όμως να υποδαυλίζεται αυτός ο αγώνας ενάντια ο ένας στον άλλο από ανθρώπους που δεν είναι καν από δω. Και Τσάμπιονς Λιγκ να παίζει, εάν η ΑΕΛ είναι αυτό το πράγμα, θα πάρω μια σημαία από τις παλιές που έχω, θα τυλιχτώ και θα τη βλέπω στα όνειρά μου. Αυτό το πράγμα δεν θέλω να το βλέπω. Δεν είναι η ΑΕΛ».
ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ
Αναφερόμενος ο κ. Νάκας στο θέμα που προέκυψε με το ορφανό κινητό είπε τα παρακάτω:
«Πριν τα μηνύματα, να πω ότι ο κ. Κούγιας έχει πει τα μισά. Όντως μου τηλεφώνησε στη 1.03, αλλά δεν είχαμε κανέναν διάλογο. Οι μόνες λέξεις που είπα εγώ ήταν «παρακαλώ» και «πώς είπατε;». Το «παρακαλώ» ήταν όταν μου είπε «ο κ. Νάκας;», με έβρισε χυδαία, του είπα «πώς είπατε;», επανέλαβε τις ίδιες ύβρεις και το έκλεισε. Είναι καταγεγραμμένη η κλήση 17 δευτερόλεπτα και όχι τρία λεπτά και ούτε συζητήσαμε οτιδήποτε.
Από κει και πέρα, που άρχισε να παρουσιάζει αυτά τα μηνύματα, το απόγευμα της Δευτέρας 6 η ώρα, 7 παρά, εγώ πληροφορήθηκα τον αριθμό από κάποιο σάιτ και άκουσα με έκπληξη –δεν γνωρίζω πολλά από αυτά- ότι δεν μπορεί να βρεθεί αυτός ο αριθμός. Οκτώ η ώρα το βράδυ της Δευτέρας εγώ ήξερα σε ποιον ανήκει και δεν είμαι ούτε δικηγόρος, ούτε αστυνομικός, ούτε ντεντέκτιβ, ούτε τίποτα. Αυτό λοιπόν το καρτοκινητό, που το βάφτισε ορφανό ο κ. Κούγιας, βρέθηκε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκει, ότι έχει πωληθεί στα Χανιά, ο ιδιοκτήτης του - έχουμε το όνομά του στη διάθεσή μας, αλλά δεν μπορώ να το αναφέρω σήμερα, θα το κάνουμε σε λίγες μέρες μόλις έχουμε και την εισαγγελική παραγγελία για να κινηθούμε προς την εταιρία- είναι κάτοικος Χανίων, το καρτοκινητό ενεργοποιήθηκε το Σάββατο, είχε μέσα 1 ευρώ χρόνο ομιλίας, χρησιμοποιήθηκαν σε μηνύματα 41 λεπτά και έμειναν 59 και απενεργοποιήθηκε την Κυριακή. Αυτό το κινητό έχει πωληθεί στα Χανιά και ο ιδιοκτήτης του είναι κάτοικος Χανίων, επαγγελματίας. Γνωρίζουμε το όνομά του κανονικότατα. Αυτό που και η εταιρία μας συμβούλεψε και οι δικηγόροι είναι ότι μόλις πάρουμε στα χέρια μας, μετά το αίτημά μας στον εισαγγελέα, την άρση απορρήτου θα σας το πούμε.
Δεύτερον για υπόλοιπα μηνύματα το τι ειπώθηκε κ.λπ. εγώ προκαλώ να πάμε από κοινού με τον κ. Κούγια και με τον κ. Μάρκου, διότι υπήρξε ένα περιστατικό και με τον κ. Μάρκου πριν έναν μήνα. Να ζητήσουμε από τον εισαγγελέα, από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, από τον ΟΤΕ να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Τον προκαλώ και περιμένω να δεχθεί».
Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass