ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ

Σε ρυθμούς Ολυμπιακού

* Ημέρα ξεκούρασης η χθεσινή για τους παίκτες του Θ. Σκουρτόπουλου, που από σήμερα μπαίνουν στην τελική ευθεία για το κύπελλο και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2017 22:05

Ο πρώτος στόχος για τον Γυμναστικό Λάρισας-Φάρο επετεύχθη. Οι «πράσινοι» κέρδισαν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, μετά από τρεις σερί νίκες επί της Κύμης (εντός), του Χολαργού (εκτός) και του Ιωνικού Ν. (εκτός) και πλέον στρέφουν τα βλέμματα στον μεγάλο αγώνα πρόκληση με τον φιναλίστ της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακό μεθαύριο Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.


Μια επιτυχία που αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγων των σημαντικών απουσιών από τραυματισμούς (είναι χαρακτηριστικό ότι στα παιχνίδια με Κύμη και Χολαργό ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε ουσιαστικά στη διάθεσή του μόνο οκτώ παίκτες), ενώ οι τρεις νεοαποκτηθέντες Ντρέιπερ, Παπαντωνίου και Φορμπς, ακόμα δεν έχουν μπει πλήρως στο πρόγραμμα της προετοιμασίας.
Η ουσία είναι ότι ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος ξεκινά τη χρονιά με θετικό πρόσημο, δείχνει ότι διαθέτει αξιόλογο σύνολο, με φιλοδοξίες στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής, ικανό να «ζεστάνει» ξανά τον μπασκετικό κόσμο της Λάρισας και όχι μόνο. Άλλωστε μέσα στον Οκτώβριο θα παρελάσουν από το κλειστό της Νεάπολης δύο από τις κορυφαίες ομάδες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ενώ υπάρχει και το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο.
Χθες η ομάδα ξεκουράστηκε μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού Ν. (82-70) και από σήμερα ξεκινά η προετοιμασία που έχει διττό στόχο. Αφενός το παιχνίδι-πρόκληση με τον Ολυμπιακό και αφετέρου η αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο.
Το θετικό για τον τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο είναι ότι θα μπει ξανά στο πρόγραμμα ο Πέρι Πέτι που δείχνει να ξεπερνά σιγά-σιγά τον τραυματισμό του, ενώ οι Ντρέιπερ, Παπαντωνίου και Φορμπς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν περισσότερες προπονήσεις και να μπουν σταδιακά στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας.
Η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς της Τετάρτης (4/10) με τον Ολυμπιακό ξεκινάει από σήμερα το πρωί (10.00) από τα γραφεία του συλλόγου (Μανωλάκη 9-11, 1ος όροφος), καθώς επίσης συνεχίζεται και η πώληση των διαρκείας. Όπως ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση, ενώ διευκρινίστηκε ότι δεν θα δοθούν εισιτήρια σε οργανωμένους ή με διακριτικά οπαδούς του Ολυμπιακού. Επίσης την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και η Media Day.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ
Άνετα ξεπέρασε το εμπόδιο του Προμηθέα Πατρών ο Κολοσσός Ρόδου, επικρατώντας με 78-58 στο Βενετόκλειο και την Τετάρτη (4/10) θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ ανδρών. Μπρέι και Ράιτ με 19 και 11 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι των νησιωτών, ενώ από τους Αχαιούς ξεχώρισαν οι Μιλόσεβιτς (15π.) και Ρέλεφορντ (12π.). Η ομάδα της Πάτρας πρόβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο μέρος (30-32). Στο β’ μέρος, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη απάντησαν με επιμέρους σκορ, 28-11 και ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην 4η περίοδο.
Τα δεκάλεπτα: 15-10, 30-32, 58-43, 78-58.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 6, Σχίζας 9, Χάρις 5, Τζόουνς 10, Πρόστραν 4, Σταμάτης 2, Γεωργαλλής 6, Μπρέι 19, Μπιλλής 2, Αγγελάκος 2, Ράιτ 11 (6ρ.), Παπαδάκης 2.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Γιατράς): Τουτζιαράκης, Εβανς 1, Γράβας, Σκούφης, Γκίκας 6 (7ασ.), Μιλόσεβιτς 15, Γερομιχαλός 6, Φαγιέ 5, Ρέλεφορντ 12, Δημάκος 3, Λίποβι 5 (6ρ., 4ασ.), Σαλούστρος 5.
ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ (4/10)
Κολοσσός Ρ. -Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Ρέθυμνο
Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος-Ολυμπιακός
Άρης-ΠΑΟΚ

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass