ΘΥΜΙΖΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Ματς πρωταθλήματος...

•Απόλλων Λάρισας και Απόλλων Πόντου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2017 22:08

Αγώνα πρωταθλήματος θύμιζε το χθεσινό φιλικό παιχνίδι στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου Απόλλων Λάρισας και Απόλλων Πόντου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Μια αμφίρροπη και δυνατή αναμέτρηση, με δύο γκολ και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, ενώ και στις τακτικές τους οι δύο προπονητές Σάκης Θεοδοσιάδης (Απόλλων Λ.), Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Απόλλων Πόντου), έδειξαν πως είδαν το ματς ως πρόβα πρωταθλήματος.


Οι «κυανόλευκοι» είχαν μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που φάνηκε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη Football League.
Το σκορ άνοιξε ο Μπρίτο στο 40’ για τους Θεσσαλονικιούς και ισοφάρισε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (52’) ο Διβανές.
Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά και στο 5′ μία όμορφη συνεργασία Μαυριά, Διβανέ και Σαχινίδη κόπηκε από τον Γεωργιάδη σε κόρνερ πριν γίνει απειλητικός ο επιθετικός της λαρισινής ομάδας.
Στο 6′ ο Σαχινίδης με ατομική προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή ήταν άτυχος βλέποντας την μπάλα να περνά άουτ και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση, με τον Καρακατσάνη να σουτάρει εκτός περιοχής και η μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Καλαμαριάς.
Ο Απόλλωνας Πόντου απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Φιρινίδη στο 17’, καθώς ο Ενλουντουλού με ατομική ενέργεια και σουτ στο ύψος της περιοχής πήγε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Λ. που απέκρουσε το σουτ στην αριστερή του γωνιά.
Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 21′ ένα σουτ του Συμελίδη πέρασε άουτ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 30′ ο Σουλίδης εκτέλεσε φάουλ πλασαριστά με αποδέκτη τον Μαυριά, αυτός κοντρόλαρε και σούταρε όμως απέκρουσε την μπάλα ο Καλογεράκης.
Στο 31′ ο Σουλίδης με κόρνερ από δεξιά βρήκε τον προωθημένο Ανδρέου που με προβολή υπό πίεση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Το σκορ όμως άνοιξε στο 40′, για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπρίτο σε επίθεση διαρκείας, βρήκε χώρο και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φιρινίδη και έγινε έτσι το 0-1.
Στην επανάληψη, οι «κυανόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 52’ έφεραν το ματς στα ίσια.
Από λάθος του γκολκίπερ Καλογεράκη ο Πέτρος Διβανές από μακριά νίκησε τον τερματοφύλακα της ομάδας της Καλαμαριάς ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Και στο 57’ παρολίγο να γίνει η ολική ανατροπή, όταν ο Διβανές έτρεξε για να διεκδικήσει την μπάλα από τον πορτιέρο του Απόλλωνα Πόντου, η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Σουλίδη που δοκίμασε να στείλει την μπάλα στο κενό τέρμα, χωρίς να το καταφέρει.
Με σουτ ο Μπρίτο στο 63’ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 68’ ο Σάββας από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Βουτσιάς έπιασε το σουτ και με σωτήρια απόκρουση ο Καλογεράκης απέτρεψε το 2-1.
Στο 83’ σε σέντρα του Γκουγκούδη από δεξιά, ο Μπρίτο δεν μπόρεσε να πιάσει όπως ήθελε το σουτ, ενώ στο 84’ ο Μιλοσάβλιεφ βγήκε τετ-α-τετ και μπλόκαρε την μπάλα ο Κραβαρίτης.
Δύο λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης στο 88’ , ο Τσιλούλης βγήκε απέναντι από τον Καλογεράκη και στο σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα άουτ.
Γενικά έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με τις δύο νεοφώτιστες ομάδες στη Football League να δείχνουν πως είναι σχεδόν έτοιμες για το πρωτάθλημα, το οποίο θα ξεκινήσει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου (σ.σ. η κλήρωση την ερχόμενη Πέμπτη 5/10).
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Χρήστου Αγγελούλη που προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος και σωστοί στις υποδείξεις τους ήταν ο Αποστόλης Καρακώστας με τον Αχιλλέα Νίκζα, όλοι από την Ένωση Λάρισας.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης (64′ Κραβαρίτης), Σάββας (69′ Σκούπρας), Κουρτεσιώτης, Ανδρέου Β. (87′ Ανδρέου Γ.), Παπαζαχαρίας (75′ Ιορδανίδης), Χατζής (81′ Καμπέρης), Σουλίδης (69′ Τσιλούλης), Διβανές (72′ Τζάνης), Σαχινίδης (75’ Ιβανίδης), Καρακατσάνης (64′ Βουτσιάς), Μαυριάς (72′ Μίλιτς).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης (77′ Φάμπιο), Καλί, Γεωργιάδης (75′ Μιλοσάβλιεφ), Συμελίδης (87’ Δαλιανόπουλος), Ενλουντουλού (75′ Γκουγκούδης), Καλαϊτζίδης (60′ Καλογέρης), Κυβελίδης (70′ Ντούνγκα), Βεργώνης (78′ Λιόνης), Χασομέρης (14′ λ.τ. Μπρίτο), Σαμαράς (65′ Καπίας).
* Μαζί παρακολούθησαν τον αγώνα οι πρόεδροι των δύο ομάδων, κ.κ. Παναγιώτης Μαντζανάς (Απόλλων Λάρισας), Γιώργος Γιακουμίδης (Απόλλων Πόντου).
* Τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΛ αγωνίσθηκαν με την ομάδα της Καλαμαριάς και ο λόγος γίνεται για τους Δημήτρη Χασομέρη, Αλέξανδρο Βεργώνη, Τσερίλ Καλί.
* Επίσης με τον Απόλλωνα Πόντου αγωνίσθηκε ο Δημήτρης Σαμαράς, πρώην παίκτης του Τυρνάβου 2005, ο οποίος στο τέλος είχε εγκάρδιο χαιρετισμό με τον αρχηγό της Αναγέννησης Καρδίτσας Φώτη Κισκαμπάνη.
* Στην κερκίδα και οι δύο Ενωσιακοί προπονητές Γιώργος Καμάκας, Κυριάκος Κυζιρίδης.
* Με την ομάδα της Καλαμαριάς έπαιξε και ο Καρδιτσιώτης αμυντικός Σπύρος Γκουγκούδης, που πέρυσι ήταν στον Ατρόμητο Αθηνών και παλιότερα έπαιξε στον Α.Σ. Πυργετού.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass