Ο ΓΥΜΝAΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΕΘΕΣΕ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ Ν. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ 82-70

Ακάθεκτη η «πράσινη» αρμάδα

• Θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (4/10) στο κλειστό της Νεάπολης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2017 18:23

Τον Ολυμπιακό θα αντιμετωπίσει στις 4 Οκτωβρίου ο Γυμναστικός Λάρισας - Φάρος στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη με 82-70 χθες επί του Ιωνικού Νικαίας στο κλειστό του Πλάτωνα για την 3η αγωνιστική της Β’ φάσης του θεσμού.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου απέτρεψαν την επίτευξη ενός ρεκόρ για τους Νικαιώτες, να γίνουν δηλαδή η 9η ομάδα της Β’ Εθνικής που θα φτάσει μέχρι τους «8» του θεσμού, μετά τους ΑΟ Ζωγράφου (1986-87), Δάφνη (1987-88), Δημόκριτο (1993-94), Κρόνο Αγίου Δημητρίου (1994-95), Μακεδονικό (1995-96), Αμύντα (1996-97), Παλαιό Φάληρο (1997-98) και Ιωνικό Λαμίας (2005-06). Οι Νικαιώτες απέτυχαν επίσης να σπάσουν το ρεκόρ νικών στην ίδια διοργάνωση από ομάδα της Β’ Εθνικής, το οποίο μοιράζονται με τον Ιωνικό Λαμίας (5). Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για τον Γυμναστικό Λάρισας-Φάρο που ανέβασε στροφές στην επανάληψη και είχε σε πολύ καλή ημέρα τους καλούς του Μουράτο και Σάφτενααρ. Ο Ιωνικός προέβαλε αντίσταση στο α’ μέρος (44-45 ημίχρονο), αλλά στα τέλη της 3ης περιόδου, οι «πράσινοι» με ένα ξέσπασμα «έκτισαν» μία διαφορά 5-6 πόντων. Ακολούθησε ένα σερί 8-0 στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου, για το 59-71, ενώ η τιμή της διαφοράς «άγγιξε» και τους 17 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 23-26, 44-45, 59-63, 70-82.
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γούναρης): Θ. Βασιλόπουλος 2, Κουντουράς 3 (1), Καράμπουλας 9 (1), Βουγιούκας 11, Πετροδημόπουλος 3, Παλαιοχωρίτης, Φ. Βασιλόπουλος 12 (2τρ. 10ασ.), Κανονίδης 17 (2), Κατούφας 12 (1), Παπαδόπουλος 1.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ (Σκουρτόπουλος): Ντρέιπερ 4, Παπαμακάριος 8 (2), Μαραγκός 1, Μουράτος 23 (5), Φορμπς, Διαμαντάκος, Χατζηκυριακίδης, Σάφτενααρ 26 (1), Γουέρ 16, Βαβάτσικος, Κόνερ, Παπαντωνίου 4.
*Σήμερα (15.00) θα διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στον Κολοσσό Ρόδου και τον Προμηθέα, ο νικητή του οποίου θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών είναι ΑΕΚ-Ρέθυμνο και Άρης-ΠΑΟΚ.

 

Θ. Σκουρτόπουλος «Πετύχαμε τον στόχο να φτάσουμε μέχρι τον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής του Γυμναστικού Λάρισας-Φάρου, Θανάσης Σκουρτόπουλος αμέσως μετά τον αγώνα και τη νίκη-πρόκριση επί του Ιωνικού Ν., τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ήταν μια καλή εμφάνιση και μια καλή νίκη αυτή για μας. Πετύχαμε τον μικρό στόχο του να φτάσουμε μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.
Δυστυχώς συνεχίζουμε να έχουμε κάποια προβλήματα σε ό,τι έχει να κάνει με τις προπονήσεις, διότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι όλοι οι παίκτες και ειδικά οι Αμερικανοί. Όμως αγωνιζόμαστε με τον ελληνικό κορμό και όλα τα παιδιά τα πηγαίνουν ως τώρα εξαιρετικά.
Ξεκινάει για εμάς μια σοβαρή εβδομάδα, διότι θα κάνουμε την πρώτη μας εμφάνιση με πολύ δυνατό αντίπαλο, με μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, μπροστά στους φιλάθλους μας και θέλουμε να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, απέναντι στον Ολυμπιακό. Επίσης πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι και για το πρωτάθλημα, καθώς ξεκινάει και υποδεχόμαστε τον Πανιώνιο. Θέλουμε να έχουμε ηρεμία, χωρίς προβλήματα για να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass