ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Ευρώπη στηρίζει τον αθλητισμό

• Ο Τάσος Μπουντίνος προανήγγειλε άφιξη Βασιλειάδη

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2017 22:20

Την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη με την καθιέρωση της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού στήριξε και η Λάρισα με εκδηλώσεις που έγιναν στην Κεντρική πλατεία με επιδείξεις χαντ μπολ και KicK Boxing σε συνδυαστική δράση της Γενικής Γραμματείας ΑΘλητισμού και του Δήμου Λαρισαίων.


Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν δεκάδες παιδιά ενώ ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Τάσος Μπουντίνος μάς είπε ότι σύντομα στη Λάρισα θα βρίσκεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του ανοιχτού κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας.  
Επίσης μιλώντας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τόνισε: «Είναι η τρίτη χρονιά που υπάρχει η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού που διοργανώνει η ευρωπαϊκή επιτροπή και εμείς στηρίζουμε ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τη συγκεκριμένη δράση.
Για τη χώρα μας οι δείκτες είναι κάτι παραπάνω από αρνητικοί, αναφέρω ενδεικτικά ορισμένους, από το Ευρωβαρόμετρο του 2014 για τον Αθλητισμό: χαμηλότερο ποσοστό αθλουμένων στο φυσικό περιβάλλον (Ελλάδα 33% - Ε.Ε. 40%), περισσότεροι πολίτες που δεν ασκούνται ποτέ, με ποδήλατο, τρέξιμο, περπάτημα κ.λπ. (Ελλάδα 49% - Ε.Ε. 30%), χαμηλότερη συχνότητα άθλησης (Ελλάδα 59% - Ε.Ε. 42%), χαμηλότερη ένταση φυσικής άσκησης (Ελλάδα 62% - Ε.Ε. 32%).
Φυσικά, για τους γνωρίζοντες είναι κοινός τόπος, ότι για να αναστραφεί η σημερινή πορεία απαιτούνται μακροχρόνιες στοχεύσεις και πολιτικές σε βάθος τουλάχιστον 4ετίας αν όχι και 8ετίας και μάλιστα με target group τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες πληθυσμού.
Αυτό προσπαθούμε ήδη να δρομολογήσουμε.
Χαίρομαι για τη συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο Λαρισαίων και ειδικά με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού Γιώργο Κωσταρόπουλο και προσπαθούμε αυτή η δράση να έχει οφέλη για τη νεολαία».
Ο Γιώργος Κωσταρόπουλος σχετικά με τη δράση αυτή είπε: «Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο της σωματικής άσκησης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και, σε ορισμένες χώρες, ακόμη και υποχώρηση. Η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη».
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές που είπε ότι «Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».
Τη συγκεκριμένη δράση την ενίσχυσαν οι προπονητές Βασίλης Γκουράβας και Παναγιώτης Τσεκούρας μαζί με αρκετούς αθλητές του που θεωρούν ότι συμβάλλει στην προώθηση όλων των αθλημάτων και μπορούν να ενεργοποιήσουν κάθε πολίτη, ειδικά τα παιδιά μικρής ηλικίας, σε οποιοδήποτε άθλημα όπου διαπιστώνουν πως ταιριάζει με τη φιλοσοφία τους και τον σωματότυπό τους. 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass