ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕΠΛ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΧΕΙΛΑ

Eνας διαφορετικός αγώνας

• Οι δύο ομάδες έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα ιατρικής κάλυψης από την πολιτεία στους χώρους όπου ο κόσμος αθλείται μαζικά • Η εκδήλωση είχε παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την οικονομική ενίσχυση του μικρού Στέφανου

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2017 22:08

«Θυμήσου τους φίλους που έφυγαν... Οι νεκροί να το ξέρεις πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχάσεις...» ήταν το σύνθημα (που είχε αναρτηθεί με πανό) των αθλητών και μελών του αυτοοργανωμένου Αθλητικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα με τον ΣΕΠΛ, στο στάδιο Αλκαζάρ, που διεξήχθη στη μνήμη του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Δημήτρη Ζαχείλα, που έφυγε άδικα από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών, κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με το αγαπημένο του άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Ήταν το τραγικό απόγευμα της 6ης Οκτωβρίου του 2016 όταν ο Μήτσος, όπως τον φώναζαν οι συμπαίκτες και οι φίλοι του, κατά τη διάρκεια προπόνησης, υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέρρευσε στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας».
Ένας αγώνας μνήμης και παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτεία, για παροχή ιατρικής κάλυψης στους χώρους που ο κόσμος αθλείται μαζικά (και όχι μόνο στις επίσημες διοργανώσεις), όπως το επιβάλλουν οι συνθήκες, αλλά και η λογική και η δεοντολογία.
Παράλληλα η εκδήλωση αποτέλεσε και μία πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση του μικρού Στέφανου προκειμένου να ανταποκριθεί στις ιατρικές του ανάγκες.
«Για μας είναι μία ημέρα μνήμης για τον Δημήτρη. Μακάρι να ήταν κοντά μας και να μην κάναμε τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά πολλές φορές η ζωή είναι απρόβλεπτη και σχεδιάζει όπως αυτή θέλει» δήλωσε ο προπονητής του Μαρίνου Αντύπα, Βασίλης Παπαϊωάννου αναφερόμενος στη χθεσινή εκδήλωση και πρόσθεσε:
«Για μας το σημαντικό είναι να είναι υγιείς όλοι οι αθλητές, να μην συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και από την άλλη πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα από την πολιτεία σε αθλητικούς χώρους που αθλείται μαζικά ο κόσμος. Να υπάρχουν γιατροί ή ιατρικά κέντρα ώστε να προλαμβάνεται ό,τι είναι δυνατόν, γιατί κάποιες φορές μπορεί να μην είναι δυνατόν να γίνει κάτι. Παράλληλα είναι μία εκδήλωση μνήμης και για όλους τους αθλητές που δεν βρίσκονται στην αθλητική οικογένεια της Λάρισας και έφυγαν άδικα από τη ζωή».
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο ΣΕΠΛ, διά του προέδρου του κ. Γαραζανάκη, απένειμε πλακέτα στην οικογένεια του αδικοχαμένου Δημήτρη για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
«Το να παίξουμε μπάλα το κάνουμε κάθε μέρα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι αυτό που κάνουμε σήμερα εμείς οι λίγοι που είμαστε εδώ, με πολλά συναισθήματα ο καθένας μας. Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή την ώρα που εξασκούσε το αγαπημένο του άθλημα. Αθάνατος.
Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ είναι να ενισχύσουμε οικονομικά τον μικρό Στέφανο, γιατί πάντα ο ΣΕΠΛ έχει ως γνώμονα: Βοηθάω άρα σώζω» τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Γαραζανάκης.
Την πλακέτα για λογαριασμό της οικογένειας του Δημήτρη, παρέλαβε ο αρχηγός του Μαρίνου Αντύπα, Βλασιάδης ο οποίος από την πλευρά του είπε:
«Ένας λόγος που κάνουμε αυτό παιχνίδι είναι για να πούμε το πάγιο αίτημά μας, να υπάρχουν γιατροί σε όλες τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού. Τον Μήτσο κάποιοι τον γνωρίσαμε μέσα από τις συνελεύσεις, από τις προπονήσεις, από τις κοινές μας δραστηριότητες και φυσικά δεν ξεχνάμε αυτούς που στήριξαν την αυτοοργάνωση».
Εκ μέρους της ΕΠΣΛ ο πρόεδρος κ. Μπουχλαριώτης δήλωσε:
«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το τραγικό γεγονός που είχε η ομάδα του Μαρίνου Αντύπα και παράλληλα την ευχή να μην ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός στα γήπεδά μας. Επίσης να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για τον φιλανθρωπικό σκοπό που έχει ο αγώνας. Τέτοιοι αγώνες τιμούν την Ένωσή μας και το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο και εύχομαι το παράδειγμα αυτό να το ακολουθήσουν κι άλλα σωματεία μας».
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο φιλικό παιχνίδι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Ο ΣΕΠΛ προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Μπαντραλέξη, ενώ ο Μαρίνος Αντύπας ισοφάρισε στην επανάληψη με τον Κατσέλη.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουρουζίκας με βοηθούς τους κ. Στάικο και Δ. Κοτούμπα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από τη διοίκηση της ΕΠΣΛ, οι κ. Γρηγοριάδης, Καρυώτης, Καρκατσέλας και από την ΕΔ/ΕΠΣΛ, ο κ. Κουρδής.
ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ (Παπαϊωάννου): Στεργιούλης, Βάης, Γκουρνέλος, Παπαναστασίου, Τζήκας, Βλασιάδης, Καραγιώργος, Αν. Παπαδόπουλος, Ηλ. Παπαδόπουλος, Πάσχου, Ευαγγέλου (Παπαγεωργίου, Γραβάνης, Μάνδαλος, Κατσέλης, Μαγαλιός, Μασούρας, Μπακόλας, Σούρλας, Κόσυβας).
ΣΕΠΛ (Γαραζανάκης): Ματούλας, Κυρίτσης, Σολωμός, Ευαγγέλου, Γκουσγκούνης, Γαραζανάκης, Μπακαρτζής, Κόντης, Πέρκας, Μπαντραλέξης, Μπαϊράμης (Στεργιόπουλος, Ζάχος, Τασιούλης, Τασιούλας, Γκούλιος, Κορδίστας, Δούκας, Διαμαντάς, Αλεξούδης).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass