ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταγγελία του ΝΟΛ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2017 17:34

Σε καταγγελία προχώρησε ο ΝΟΛ κατά της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας για την κατανομή των ωρών του κολυμβητηρίου Λάρισας αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

 «Φέτος τον Ιούλιο, προσκληθήκανε στα γραφεία του ΕΑΚΛ οι εκπρόσωποι των σωματείων ΝΟΛ, ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ και ΝΕΛ με email που έστειλε ο οργανισμός σας.

Ζητήθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων να πάρουν μέρος μόνο τα μέλη των Δ.Σ., τα οποία εκπροσωπούν τους συλλόγους, και όχι οι προπονητές, οι οποίοι είναι προσωρινοί και μπορούν να αλλάξουν. Η επίσημη απάντηση στο αίτημα ήταν αρνητική.

Στη συνέχεια μάς ανακοινώσατε, πριν προλάβουμε να μιλήσουμε, την απόφασή σας για την κατανομή των ωρών στη μικρή πισίνα. Οι ώρες δια τρία (3) σε όλους τους συλλόγους και ο διαχωρισμός στην πισίνα για το πόλο, σε 20 μέτρα η ΝΕΛ και 30 μέτρα για τον ΝΟΛ, με σχολιασμό να είμαστε και ευχαριστημένοι για αυτή την κατανομή.

Διαφωνήσαμε, γιατί εμείς ήδη είχαμε παιδιά στη μικρή πισίνα, οι γονείς των οποίων είχαν πληρώσει και ο σύλλογος θα έπρεπε τον Σεπτέμβρη να τους ενημερώσει ότι έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις και πρέπει να πάνε σε άλλον σύλλογο. (Σε ερώτησή μας γιατί γίνεται αυτό, μας απαντήσατε ότι δεν μπορεί ένας σύλλογος να έχει πολλούς μικρούς αθλητές αλλά θα πρέπει να αναπτυχθούν και οι άλλοι σύλλογοι, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα του πιο αδύνατου συλλόγου).

Προσπαθήσαμε εκείνη την ημέρα, όπως κάνουμε και σήμερα, να σας ενημερώσουμε για τις διακρίσεις των αθλητών μας την προηγούμενη χρονιά.

Δεν το δεχθήκατε και μας επιστρέψατε τα στοιχεία λέγοντας ότι δεν σας ενδιαφέρουν αυτά.

Σας ενημερώσαμε ότι υπάρχει σύλλογος που τα ίδια παιδιά κολυμπάνε μόνο σε δύο κολυμβητικούς αγώνες τη χρονιά, για να διεκδικούν διαδρομές και σας επισυνάψαμε και τα φύλλα αγώνων πόλο για να δείτε ότι μιλάμε για τα ίδια παιδιά. Ούτε αυτό το δεχτήκατε.

Τελικά την ημέρα εκείνη δεν βγήκε απόφαση. Μας δώσατε το περιθώριο να συζητήσουμε μεταξύ μας για να βρούμε κάποια λύση που να μας ικανοποιεί, απειλώντας μας ότι εάν δεν τα βρούμε θα αποφασίσετε εσείς με δικά σας κριτήρια.

Ερχόμαστε την Πέμπτη 20 Ιουλίου σε νέα συνάντηση στα γραφεία σας, μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των συλλόγων και παραχωρήσεις του ΝΟΛ και του ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ σε όφελος της ΝΕΛ. Και σε αυτή τη συνάντηση παρευρέθηκε με την ανοχή σας προπονητής της ΝΕΛ, ο οποίος αφού αρχικά προσπάθησε να κάνει φασαρία για να διακοπεί η συνεδρίαση και να μην πάρουμε κάποια απόφαση, στη συνέχεια απευθύνθηκε στον σύλλογό μας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αποχώρησε υπό την ανοχή σας.

Συνεχίσαμε τη συζήτηση μόνο μέλη των διοικήσεων και των τριών συλλόγων και καταλήξαμε στο πρόγραμμα για μικρή, μεγάλη πισίνα και πόλο. Διατυπώθηκε ότι ήταν το τελικό πρόγραμμα και δεν επιδέχεται καμία διαφοροποίηση. Η συμφωνία της μεγάλης πισίνας προέβλεπε για τη συγχρονισμένη κολύμβηση του ΝΟΛ (με παρουσία στους Τελικούς Πανελληνίου πρωταθλήματος) μία διαδρομή και για τη συγχρονισμένη της ΝΕΛ δύο διαδρομές.

Το δεχτήκαμε γιατί η συγχρονισμένη κολύμβηση χρησιμοποιεί μέρος της μεγάλης πισίνας την ώρα προπόνησης του πόλο (ΝΟΛ), όπως έγινε και πέρυσι. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όταν υπάρχει θετική διάθεση και κατανόηση όλοι χωράμε στην ίδια πισίνα. Στο συμφωνημένο πρόγραμμα λοιπόν αναφέρθηκε 20:00-22:00 (ΠΟΛΟ-ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΝΟΛ). Για το Πόλο μετά από συμφωνία των μελών του Δ.Σ προέβλεπε από : 20:00 - 21:00ΝΟΛ 32,5 μέτρα / ΝΕΛ 17,5 μέτρα

21:00 - 22:00          ΝΟΛ 35 μέτρα / ΝΕΛ 15 μέτρα

Με βάση αυτή την συμφωνία προχωρήσαμε στον σχεδιασμό της αγωνιστικής μας χρονιάς, προσλαμβάνοντας προπονητές και ανακοινώνοντας το πρόγραμμα τόσο στους αθλητές όσο και τους γονείς τους.

Τελευταία εβδομάδα πριν να ανοίξει το κολυμβητήριο, την Πέμπτη 7 Αυγούστου μας καλεί η διοίκηση του ΕΑΚΛ και μας ανακοινώνει ότι δεν ισχύει αυτό που συμφωνήθηκε από τις διοικήσεις αλλά ο κ. ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ ΘΩΜΑΣ αποφάσισε μόνος του ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, με τη δικαιολογία ότι ΕΓΩ κρίνω έτσι!!!!!! ΕΥΛΟΓΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚΛ:

1.Γιατί κύριοι ωθείτε το τμήμα ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΛ σε διάλυση (δίνοντάς το μόνο μία ώρα προπόνησης), όταν ταυτόχρονα παρέχετε σε άλλον σύλλογο ΧΩΡΙΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ δύο (2) ώρες προπόνησης;

2.Γιατί κύριοι μειώνετε τον χώρο προπόνησης της μεγάλης πισίνας στο τμήμα ΠΟΛΟ του ΝΟΛ εις όφελος του ιδίου πάλι συλλόγου; (Μήπως δεν θέλετε την επάξια εκπροσώπηση της πόλης της ΛΑΡΙΣΑΣ στα εθνικά πρωταθλήματα της Α2 με τον ΝΟΛ και επιθυμείτε την επιβράβευση των πρωταθλητών "HABAWABA GREECE 2017"; )

3.Γιατί κύριοι παρεμποδίζετε το έργο των προπονητών μας της κολύμβησης, όταν είναι αναγκασμένοι να «στοιβάζουν» σε κάθε διαδρομή 25 και 30 αθλητές, όταν αντίστοιχα στις διπλανές διαδρομές των άλλων συλλόγων κολυμπούν ελάχιστοι αθλητές;

Κύριοι σαν νέα διοίκηση επιθυμούμε μια συνεργασία με τη διοικούσα επιτροπή που θα διέπεται από ειλικρίνεια και σεβασμό. Απαιτούμε όμως αντικειμενικά κριτήρια στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν στη χρήση των κολυμβητηρίων.

Επιθυμούμε την επαναφορά του προγράμματος που είχαν συμφωνήσει οι διοικήσεις των συλλόγων και όχι αυτό που ανακοινώσατε τελευταία. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και δεν τα δεχθήκατε είναι στη διάθεσή σας.

Το νέο Δ.Σ. του ΝΟΛ είναι υπόλογο τόσο στους 500 περίπου αθλητές του όσο και στους γονείς τους που αντίστοιχα επιθυμούν τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης των παιδιών τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass