Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΚΥΜΗ ΜΕ 70-66 (παρ.) ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρόκριση με σόου Γουέρ

• Εντυπωσιακός ο Αμερικανός γκαρντ πήρε το παιχνίδι επάνω του και οδήγησε τους «πράσινους» στην πρόκριση

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2017 22:30

Με έναν εκπληκτικό Κέβιν Γουέρ που έδωσε πραγματικό σόου, ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος νίκησε χθες στο κλειστό της Νεάπολης την Κύμη με 70-66 στην παράταση (58-58 κ.α.) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος (θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Χολαργό στις 27/9).

Μία παλικαρίσια νίκη για τους «πράσινους», που έδειξαν ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες, αφού δεν κατάφεραν απλά και μόνο να ξεπεράσουν το εμπόδιο του αντιπάλου τους αλλά και το σοβαρό πρόβλημα των απουσιών. Ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος αποδείχθηκε πολύ καλά διαβασμένος και παρά το γεγονός ότι έβγαλε το παιχνίδι με οκτώ παίκτες, κατάφερε να διαχειριστεί τα φάουλ, να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία των παικτών του και στα κρίσιμα σημεία να βρει τις λύσεις. Εάν η ομάδα ήταν λίγο πιο εύστοχη στα ελεύθερα σουτ και κυρίως έξω από τη γραμμή των 6.75 μ., η νίκη θα ήταν πολύ πιο άνετη.
Ο MVP του αγώνα Γουέρ ήταν όλα τα λεφτά. Κάρφωσε, έκοψε, πήρε ριμπάουντ, μοίρασε ασίστ και φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 26 πόντους, προσφέροντας παράλληλα μοναδικό θέαμα. Ένας παίκτης που αναμένεται να ξεσηκώσει την κερκίδα με το στιλ και τις ικανότητές του και να προσφέρει μοναδικό θέαμα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μοναδική αρνητική στιγμή για τους πράσινους ο τραυματισμός του Πέτι, που μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά δεν ολοκλήρωσε μέχρι το ημίχρονο.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κακό για τον Γυμναστικό, που μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, χωρίς να είναι αποτελεσματικός στην επίθεση. Χάθηκαν επτά συνεχόμενες επιθέσεις μέχρι να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με την Κύμη να παίρνει ένα προβάδισμα 0-6 στο 4’ και 4-11 στο 5’. Η εικόνα των «πρασίνων» βελτιώθηκε στη συνέχεια με τον Παπαμακάριο να πετυχαίνει έξι πόντους και να μειώνει τη διαφορά σε 10-11 στο 8’.
Ο Βαβάτσικος ήταν ο παίκτης που έδωσε ώθηση στα επόμενα λεπτά στον Γυμναστικό, που μαζί με τους Γουέρ, Πέτι και Χατζηκυριακίδη φόρτωσαν το αντίπαλο καλάθι με πόντους, δίνοντας προβάδισμα 7 πόντων στους γηπεδούχους με 23-18 στο 16’. Ακολούθησε ένα πολύ κακό δίλεπτο με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση και αδυμανία στο αμυντικό ριμπάουντ, που έδωσαν την ευκαιρία στην Κύμη να περάσει εκ νέου μπροστά στο σκορ με 23-25 στο 17.20’’.
Μουράτος και Γουέρ είχαν τις απαντήσεις, με τον Γυμναστικό να φτάνει στο 32-27 (στο 22’25’’). Κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι Μανωλόπουλος και Τσαγκαράκης που από τα 6.75μ. άρχισαν να φορτώνουν το καλάθι των «πρασίνων», οι οποίοι σε συνδυασμό με τα άστοχα τρίποντα (χάθηκαν επτά συνολικά, τρία διαδοχικά από τον Παπαμακάριο) βρέθηκαν ξανά με την πλάτη στον τοίχο. Το ταμπλό έδειχνε 33-42 στο 28’06’’ με την Κύμη να παίρνει ένα προβάδισμα 9 πόντων (που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ για τους φιλοξενουμένους). Τελικά οι Γουέρ και Σαφτεναάρ μείωσαν τη διαφορά στους 4 πόντους (41-44 στο 30’) και δεν επέτρεψαν στην Κύμη να ξεφύγει επικίνδυνα.
Ο Γουέρ ωστόσο δεν είχε ολοκληρώσει ακόμα αυτό που ήθελε να κάνει και πήρε το παιχνίδι επάνω του στην τέταρτη περίοδο. Αρχικά με δύο διαδοχικά τρίποντα έφερε το ματς στα ίσια 50-50 (38’47’’), ενώ 1’22’’ πριν το τέλος έκλεψε έξυπνα την μπάλα, βγήκε στον αιφνιδιασμό και κάρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο στο καλάθι, κερδίζοντας και φάουλ (58-56) και ξεσηκώνοντας παράλληλα την κερκίδα, που δεν σταμάτησε να τον επευφημεί.
Ο Τζόνς ισοφάρισε σε 58-58 1’ πριν το τέλος. Ο Βαβάτσικος αστόχησε τρίποντο (35’’ πριν το τέλος), όμως ο Γυμναστικός διατήρησε στην κατοχή του την μπάλα. Ο Μουράτος πήγε να κερδίσει το φάουλ (12’’ πριν το τέλος) αλλά υπέπεσε σε λάθος, ο Ομπράιεν επιχείρησε σουτ σε νεκρό χρόνο αλλά ήταν άστοχος και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.
Τα τρίποντα των Παπαμακάριου και Μουράτου κράτησαν τον Γυμναστικό μπροστά στο σκορ (64-61) 2’40’’ πριν το τέλος, με τον Βαβάτσικο να καρφώνει εντυπωσιακά την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι μετά την ασίστ του Γουέρ κάνοντας το 66-61, 2’16’’ πριν το τέλος. Ο Τσαγκαράκης με τρίποντο μείωσε σε 66-64 (2’ πριν το τέλος), αλλά αυτό δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση. Ο Παπαμακάριος ήταν εύστοχος στις βολές 14’’ πριν το τέλος κάνοντας το 68-64, ενώ δύο ακόμα εύστοχες βολές του Μουράτου 6’’ πριν τη λήξη έγραψαν το 70-64 για να τελειώσει ουσιαστικά εκεί το παιχνίδι. Το τελικό 70-66 διαμόρφωσε ο Τζονς.
Τα δεκάλεπτα: 10-14, 29-27, 41-44, 58-58, 70-66 παρ.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ: Γουέρ 26 (3τρ.), Παπαμακάριος 11 (1 τρ.), Μαραγκός 7, Μουράτος 11 (1 τρ.), Χατζηκυριακίδης 3 (1 τρ.), Σαφτεναάρ 4, Βαβάτσικος 7, Σπυρόπουλος, Πέτι 2.
ΚΥΜΗ: Μανωλόπουλος 9 (3 τρ.), Έντουαρντς, Γερομιχαλιός, Τσαγκαράκης 14 (4 τρ.), Τζονς 15 (1 τρ.), Γλυνιαδάκης 2, Σακελλαρίου, Τρέιλορ 5, Ομπράιεν 14 (1τρ.), Τζέρι Αρ Σμιθ 7.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής για τη Β’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών έχουν ως εξής:
Ιωνικός Ν. – Αίολος Τρ.     79-66
Αμύντας –Κολοσσός Ρ.     55-83
Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος –Κύμη     70-66 (παρ.)
Καβάλα –Καστοριά     81-76
Πανιώνιος– Λαύριο     61-99
Εθνικός–Ηρακλής     65-72
Κόροιβος–Προμηθέας Π.     79-86 (παρ.)
ΑΕ Νέα Κηφισιά – ΑΕ Χολαργού     73-86

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου
Προμηθέας Π. – ΓΣ Λαυρίου
Χολαργός – Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος
Ιωνικός Νικαίας –Ηρακλής
ΕΚ Καβάλας –Κολοσσός Ρόδου

 

Θ. Σκουρτόπουλος: Πολύ σημαντική νίκη

Αμέσως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Γυμναστικού Λάρισας-Φάρου, Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας, είχαμε πολλά προβλήματα, ουσιαστικά παίξαμε το παιχνίδι με 8 παίκτες. Η χαρά μας λίγο μετριάζεται από τον τραυματισμό του Πέτι, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό και να ξαναμπεί γρήγορα στις προπονήσεις. Η νίκη όμως είναι σημαντική διότι αποτελεί ένα μήνυμα για τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας, ότι κάτι καλό γίνεται εδώ, που αξίζει να το υποστηρίξουμε και να έχουμε μια καλή σεζόν. Περιμένουμε δύο Αμερικάνους τη Δευτέρα στην προπόνηση και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο Παπαντωνίου, οπότε η ομάδα γεμίζει πολύ καλά και ισχυροποιείται πάρα πολύ και σε εμπειρία και σε ταλέντο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα παιδιά, διότι ένα μήνα ακριβώς, από 21 Αυγούστου που ξεκινήσαμε, δεν έχουμε κάνει ποτέ προπόνηση, να παίξουμε πέντε με πέντε. Πρώτη φορά έγινε χθες στην προπόνηση και αυτή σε ρυθμό θα λέγαμε ...περπατητό. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η νίκη σήμερα, καθώς κατά διαστήματα λειτουργήσαμε εξαιρετικά και αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι σε κάποια ανοιχτά σουτ, θα μιλούσαμε για μια εξαιρετική πραγματικά εμφάνιση.
Κρατάμε όμως τα θετικά, όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν και όλοι έχουν τον ρόλο τους, αυτός είναι ο στόχος: Να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, να την αγαπήσει ο κόσμος και να την χαιρόμαστε και εμείς».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass