ΠΑΝΑΜΕΖΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΔΙΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΒΑ

Ο Γυμναστικός/Φάρος πήρε τον Γκάρι Φορμπς

• Ο παίκτης που έδειξε ότι οι διαβητικοί έχουν δικαίωμα στην άθληση

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2017 22:12

Την καλύτερη μεταγραφική του κίνηση με πανελλήνια απήχηση έκανε χθες ο Γυμναστικός/Φάρος καθώς απέκτησε τον ύψους 2.01 μ. Παναμέζο Γκάρι Φορμπς με διετή θητεία στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ (Ντένβερ Νάγκετς και Τορόντο Ράπτορς) αλλά και με ένα χαρακτηριστικό ότι έχει διαβήτη τύπου 1 και απέδειξε ότι οι διαβητικοί έχουν δικαίωμα στην άθληση.

Ο Φορμπς είναι 32 ετών (γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1985 στην Κολόν του Παναμά) αλλά γρήγορα η οικογένειά του πήγε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν όπου εκεί άρχισε να παίζει μπάσκετ. Στη συνέχεια ακολούθησε την κολεγιακή καριέρα στη Βιρτζίνια και στη Μασαχουσέτη με αξιοπρόσεχτα στατιστικά. Σε ένα παιχνίδι εναντίον του Τεμπλ πέτυχε 31 πόντους και πήρε 14 ριμπάουντ. Το καλοκαίρι του 2007 άρχισε να παίζει για την εθνική Παναμά. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την Ευρώπη και συγκεκριμένα την ιταλική Νάπολι. Στη συνέχεια παίζει σε ομάδες των Φιλιππίνων, της Βενεζουέλας και του Ισραήλ πριν φθάσει το 2010 να αγωνισθεί στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα στους Ντένβερ (63 παιχνίδια, τα 11 στην αρχική πεντάδα με μέσο όρο 5,2 πόντους και 1,8 ριμπάουντ) και στη συνέχεια στους Τορόντο Ράπτορς (48 παιχνίδια, δύο αρχική πεντάδα με μέσο όρο πόντων 6.6 και ριμπάουντ 2,1). Κατόπιν πήγε στις Φιλιππίνες, στο Πουέρτο Ρικο ενώ έπαιξε και στη D- League. Τελευταία του ομάδα πριν έρθει στη Λάρισα ήταν η Μπόκα Τζούνιορς της Αργεντινής. Ο παίκτης δεν θα αγωνισθεί στο αυριανό παιχνίδι κυπέλλου με την Κύμη στις 17.00 στο κλειστό της Νεάπολης καθώς θα έρθει στη Λάρισα την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πρώτη δήλωση

Ο νεαποκτηθείς παίκτης του Γυμναστικού/ Φάρου έκανε χθες στην «Ε» την παρακάτω δήλωση: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη νέα ευκαιρία της καριέρας μου. Νιώθω ευγνώμων που έρχομαι στην ομάδα του Γυμναστικού Λάρισας/Φάρου που δίνει αυτή την ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσουμε με την ομάδα το νέο μας ταξίδι».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass