ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ Ο 12ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ 2017»

Κολύμπησαν μέσα στο μπουρίνι

• 35… ατρόμητοι κολυμβητές από όλη την Ελλάδα

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2017 19:14

Τον συναρπαστικότερο και πιο απρόβλεπτο αγώνα στη 12χρονη ιστορία του βίωσαν οι διοργανωτές και οι κολυμβητές του «Φιλοκτήτη 2017» που διεξήχθη στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς.


Το ξαφνικό μπουρίνι που άρχισε λίγα λεπτά αφού είχε δοθεί κανονικά η εκκίνηση των 10 χιλιομέτρων από το λιμάνι του Αγιοκάμπου αλλά και η μηχανική βλάβη σε ένα από τα σκάφη εποπτείας λίγο αργότερα, ανάγκασαν τους διοργανωτές να περιορίσουν την απόσταση των 10 χιλιομέτρων σε 5 ενώ αργότερα η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων μειώθηκε στα 2. Αυτή η απρόβλεπτη εξέλιξη δεν εμπόδισε χιλιάδες λουόμενους να παρακολουθήσουν την παράκτια διαδρομή του Φιλοκτήτη, ενώ δεκάδες κόσμου χάρισαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα σε όλους τους κολυμβητές κατά τη διάρκεια των απονομών των αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων.
Ο «Φιλοκτήτης» αποτελεί εδώ και δώδεκα συνεχή χρόνια έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την περιοχή αφού είναι ο μοναδικός - στο είδος του - αγώνας ανοικτής θάλασσας που διεξάγεται στον νομό της Λάρισας. Χαρακτηριστικό του αγώνα οι συμμετοχές αθλητών της κολύμβησης, από τη Λάρισα, τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Χαλκιδική, τη Σκιάθο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 10 έως 67 ετών!
Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας (Ν.Ε.Λ.), ο Δήμος Αγιάς, το «Καφέ Σπιτάκι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» και το Πανελλήνιο Σωματείο Μαραθώνιας και Χειμερινής κολύμβησης «ΑΛΣ». Ο αγώνας υποστηρίχθηκε υγειονομικά από το νεοσύστατο Larissa Diving Club, από τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Ειδικών Αποστολών και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Λάρισας.
Όλοι οι αθλητές έλαβαν αναμνηστικά t-shirt, μετάλλια και διπλώματα προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ τους προσφέρθηκαν παραδοσιακές πίτες και τοπικές λιχουδιές προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας.
Τους αθλητές βράβευσαν με αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια: ο αντίπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Μπέμπης, ο κ. Νίκος Ντάγκας ιδιοκτήτης του «Καφέ Σπιτάκι», ο κ. Δημήτρης Δημητρίου από το Larissa Diving Club, η κα Μαρία Παπακωνσταντίνου από την Ελληνική Ομάδα Ειδικών Αποστολών, η κα Βασιλική Παρτζάλη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Λάρισας και ο κ. Σπανός Κώστας που διέθεσε εθελοντικά ένα σκάφος εποπτείας για την ασφάλεια των αθλητών.

 

Ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ «ΑΓΩΝΑΣ»
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και ο καθιερωμένος από το 2013(5η συνεχή χρονιά) νυχτερινός κολυμβητικός περίπατος απόστασης 1 περίπου χιλιομέτρου που διεξήχθη το βράδυ του Σάββατου με 9 τολμηρούς να κολυμπούν στις 9 το βράδυ, γεγονός που δείχνει ότι η «νυχτερινή βουτιά» καθιερώνεται ως αναπόσπαστο στοιχείο του διημέρου και αποτελεί πόλο έλξης του αγώνα. Ο «αγώνας» έγινε χωρίς κατάταξη, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο πάρτι με άναμμα της φωτιάς και σανγκριά για όλους.
-Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στελέχωσαν και τη φετινή χρονιά οι κ.κ. Νίκος Ντάγκας, Κώστας Τοπάλης και Άρης Γαλάτος. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής: « Ο φετινός αγώνας ήταν ξεχωριστός από κάθε άποψη αφού η απότομη αλλαγή του καιρού και η τεχνική βλάβη ενός σκάφους εποπτείας μάς οδήγησαν στη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε την απόσταση των διαδρομών έχοντας ως αποκλειστικό μέλημά μας την ασφάλεια των αθλητών. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από το 2006, οπότε και αναλάβαμε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και της καθιέρωσης ενός αγώνα ανοικτής θάλασσας στα παράλια του νομού Λάρισας. Το γεγονός αυτό δεν υποβίβασε τις αξίες του αγώνα που είναι η θέληση, η επιμονή, η αντοχή της ψυχής, η δύναμη της καρδιάς και πολλά ακόμη που εκφράζουν τους κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων. Κάθε τερματισμός είναι χαρά για τους υπόλοιπους. Ακόμα και η ατυχής προσπάθεια αγκαλιάζεται το ίδιο και απολαμβάνει το χειροκρότημα όλων γιατί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό το σπουδαίο είναι η συμμετοχή και η συλλογικότητα. Ο «Φιλοκτήτης» είναι μια αθλητική και πολιτιστική γιορτή για τα παράλια του νομού και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Εδώ και 12 χρόνια παράγει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, η οποία προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού μεταξύ των οποίων και ο αθλητικός τουρισμός. Ραντεβού του χρόνου στον 13ο Φιλοκτήτη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass