ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑ ΟΜΙΛΟ ΒΑΣΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Συγκροτούνται οι όμιλοι της Β’ ΕΠΣΛ

• Την προσεχή Δευτέρα (20.00) συνάντηση με τα σωματεία της πόλης της Λάρισας που θα καταθέσουν σε κλειστό φάκελο σε ποιον όμιλο επιθυμούν να παίξουν • Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το γηπεδικό

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2017 22:04

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο καθορισμός των ομίλων για το νέο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Στο τρίτο τη τάξει τοπικό πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος 42 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε 3 ομίλους των 14 ομάδων. Οι όμιλοι θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια και θα αφορούν στις περιοχές Φαρσάλων, Ελασσόνας-Τυρνάβου και Αγιάς-Τεμπών. Οι ομάδες της πόλης της Λάρισας θα είναι αυτές που θα καλύψουν τα κενά σε κάθε έναν από τους παραπάνω τρεις ομίλους. Όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου για πρώτη φορά φέτος οι ομάδες της πόλης της Λάρισας θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν σε ποιον όμιλο θέλουν να συμπεριληφθούν. Σε περίπτωση που σε κάποιον όμιλο δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες ομάδες από τον αριθμό των κενών θέσεων τότε θα γίνει δημόσια κλήρωση. Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τις ομάδες της πόλης της Λάρισας την προσεχή Δευτέρα στις 20.00 (στα γραφεία της Αδριανού) για την οριστική συγκρότηση των ομίλων. Στη συγκέντρωση αυτή οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα καταθέσουν σε κλειστό φάκελο σε ποιον όμιλο επιθυμεί η καθεμία να τοποθετηθεί και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ οι βασικοί κορμοί των ομίλων θα αποτελούνται από τις εξής ομάδες:
Όμιλος Φαρσάλων (10 ομάδες): Αναγέννηση Φ., Ακαδ. Αχιλλέως, Βαμβακού, Υπέρεια, Ναρθάκι, Ζάππειο, Παναγροτικός, Ραχούλα, Μάνδρα, Δίλοφος.
Όμιλος Ελασσόνας-Τυρνάβου (10 ομάδες): Δολιχιακός, Δρυμός, Μεσοχώρι, Καρυά, Συκέα, Ροδιακός, Πλατανούλια, Βαλανίδα, Ευαγγελισμός, Δένδρα.
Όμιλος Αγιάς-Τεμπών (13 ομάδες): Ανάβρα, Κουλούρι, Παραπόταμος, Ν. Περιβόλι, Στόμιο, Χειμάδι, ΣΣ Ραψάνης, Πυργετός, Πουρνάρι, Μαρμαρίνη, Γλαύκη, ΑΣ Βορειοηπειρωτών, Ομορφοχώρι
Οι εννέα ομάδες της πόλης της Λάρισας που θα καλύψουν τα κενά των παραπάνω ομίλων είναι οι εξής: Αβέρωφ, Ανθούπολη, Πελασγιώτιδα, Χαραυγή, Προμηθέας, Τοξότης, Πανιώνιος, Ιπποκράτης, Λαρισαϊκός. Σημειώνεται ότι λόγω της ανακατασκευής δημοτικών γηπέδων η Πελασγιώτιδα ενδέχεται να ενσωματωθεί στον όμιλο Αγιάς-Τεμπών, εάν πάρει ως έδρα το γήπεδο Δήμητρας Αγιάς, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τους Τοξότη και Χαραυγή, που ενδέχεται να πάρουν γήπεδα σε περιφερειακούς δήμους και να ενσωματωθούν στους αντίστοιχους ομίλους.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Εν τω μεταξύ συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων της πόλης της Λάρισας για το γηπεδικό είχε ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού, Γιώργος Κωσταρόπουλος, παρουσία αντιπροσωπείας της διοίκησης της ΕΠΣΛ. Όπως είναι γνωστό τέσσερα δημοτικά γήπεδα, ήτοι Νεάπολης Α’, Θεσσαλικού, «Γ. Μητσιμπόνας» Α’ και «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης», δεν θα δοθούν προς χρήση στα σωματεία, καθώς θα γίνουν έργα ανακατασκευής (ήδη στο Θεσσαλικό τα έργα έχουν ξεκινήσει, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η σπορά του νέου χλοοτάπητα, ενώ στα υπόλοιπα γήπεδα οι εργολάβοι θα μπουν την επόμενη εβδομάδα). Τα γήπεδα αυτά αναμένεται να είναι έτοιμα τον Δεκέμβριο του 2017 και να δοθούν προς χρήση από το νέο έτος. Παράλληλα αναμένεται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις (αρδευτικά έργα που θα διαρκέσουν μικρότερο χρονικό διάστημα) σε άλλα τρία γήπεδα, ήτοι Γιάννουλης, Ανθούπολης και Φαλάνης, ωστόσο ακόμα δεν έχει καθοριστεί το πότε θα ξεκινήσουν.
Βάσει αυτών των δεδομένων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έγινε συζήτηση για ανεύρεση αγωνιστικών περιφερειακά της πόλης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των σωματείων. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ακούστηκαν προτάσεις, υπήρξε κατανόηση απ’ όλες τις πλευρές και όπως τονίστηκε δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Μέχρι την Παρασκευή τα σωματεία, που χρησιμοποιούν ως έδρα τα τέσσερα υπό κατασκευή γήπεδα, αναμένεται να δηλώσουν εάν βρήκαν και που εναλλακτικές έδρες. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κωσταρόπουλος «έχουμε προτάσεις προς την πλευρά της Ραχούλας, της Κοιλάδας κ.λπ., αλλά θέλουμε τα σωματεία να βρουν περιφερειακά λύσεις σε όσο πιο κοντινά γήπεδα γίνεται».
Επίσης όλες οι ομάδες του δήμου πρέπει να δηλώσουν δύο άτομα (εκτός των προπονητών η συμμετοχή των οποίων θεωρείται υποχρεωτική) που θα εκπαιδευτούν στη χρήση των απινιδωτών, που θα τοποθετηθούν σε όλα τα δημοτικά γήπεδα. Παράλληλα όπως τονίστηκε οι ομάδες θα πρέπει να υπογράψουν συμφωνητικό με τη δημοτική αρχή για τη χρήση των γηπέδων. Όποια ομάδα δεν υπογράψει δεν θα έχει έδρα.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Τη συγκρότηση υποεπιτροπής Παρατηρητών που θα υπάγεται στην Επιτροπή Πρόληψης Βίας-Ασφάλειας Γηπέδων ανακοίνωσε η ΕΠΣΛ. Αναλυτικά:
«Από την Επιτροπή Πρόληψης Βίας-Ασφάλειας Γηπέδων ανακοινώνεται η δημιουργία της υποεπιτροπής Παρατηρητών, η οποία θα αναλάβει τη διαδικασία της πρόσληψης, εκπαίδευσης και αξιολόγησης των Παρατηρητών. Πρόεδρος της συγκεκριμένης υποεπιτροπής θα είναι ο κ. Χρήστος Χατζούλης και μέλη της είναι οι κ. Δημήτριος Γιοβανόπουλος και Άρης Γκανούρης.
Η υποεπιτροπή Παρατηρητών ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να γίνει Παρατηρητής Αγώνων, πως θα πρέπει να προσκομίσει μια φωτογραφία μέχρι την Παρασκευή 8/9/2017».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass