ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Προκρίθηκε μόνο η ΑΕΚ

• Νίκησε 3-0 την Μπριζ • Ηττήθηκαν και αποκλείστηκαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2017 15:28

Η 24η Αυγούστου 2017 σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Με εμφάνιση βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν, η Ενωση νίκησε 3-0 τη Μπριζ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι στο 27’ έκανε το 1-0 και ο Σιμόες στο 39’ και 89’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν ένα υπέροχο αυγουστιάτικο βράδυ για όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Λίγοι, ούτε 20.000, αλλά τυχεροί που απόλαυσαν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή της ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία. ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (61’ Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78’ Γκάλο), Κλωναρίδης (67’ Αλμέιδα) ΜΠΡΙΖ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ, Παλάσιος (46’ Ρεφαελοφ), Ενχελς, Ντένσβιλ, Φόρμερ, Νακάμπα, Βανάκεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν (46’ Κόολς), Ντένις (59’ Λιμπόμπε)

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πάλεψε ο Παναθηναϊκός στο «Σαν Μαμές», αλλά ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Αθλέτικ Μπιλμπάο κι αποκλείστηκε στα play off του Europa League. Οι Βάσκοι μετά το 3-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επικράτησαν και στο «σπίτι» τους με 1-0, χάρις στο γκολ του Μουνιαϊν στο 22’ και σήμερα το μεσημέρι θα βρεθούν στην κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης. Η υπόθεση πρόκριση ουσιαστικά είχε χαθεί για τον Παναθηναϊκό στο «καταστροφικό» εκείνο εξάλεπτο της περασμένης Πέμπτης στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι γηπεδούχοι από τη στιγμή που πέτυχαν το γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρόκριση στους ομίλους διαχειρίστηκαν όπως ήθελαν το ματς, είχαν μερικές καλές στιγμές για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν κι έφτασαν σχετικά άνετα στον στόχο τους. ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Κίκο Θιγάντα): Ερερίν, Λαπόρτε, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (74’ Ρίκο), Μουνιαίν (79’ Ακέτσε), Σουσαέτα (65’ Γουίλιαμς), Λέουκε, Ετσέιτα, Αντούριθ, Μπαλενθιάγκα, Κόρντομπα. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (66’ Αλτμαν), Καμπέσας (67’ Μολίνς), Λουτσιάνο, Τσάβες (73’ Δώνης).

Ο ΠΑΟΚ

Μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές στην ιστορία του βίωσε ο ΠΑΟΚ στην «Jamtkraft Arena», όπου γνώρισε αποκλεισμό-σοκ στα play off του Europa League από την «πρωτάρα», Έστερσουντ. Το 3-1 της Τούμπας δεν αρκούσε στους Θεσσαλονικείς, που μέσα σε 7 λεπτά στην επανάληψη (71’-77’) δέχτηκαν δύο τέρματα από τον ίδιο παίκτη (Γκόντος) και με το 2-0 η σουηδική ομάδα θα βρεθεί αύριο στην κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης. Ετσι με αυτόν τον εξαιρετικά αρνητικό και ασυνήθιστο τρόπο ο ΠΑΟΚ γνώρισε ταπεινωτική ήττα από τη μικρή και σχεδόν ημιεπαγγελματική ομάδα της Σουηδίας, την Εστερσουντ από την οποία και αποκλείστηκε χθες πετώντας τη μοναδική ευκαιρία της πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Europa League. Εστερσουντ: Κεϊτά, Σόμι (60’ Σομά), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Μουκίμπι (68’ Βίνγκντρεν), Έντουαρντς, Νούρι, Μπατσίρου, Αϊές, Χόπκατ (90’ Μενσά) και Γκόντος. ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάχοφ, Τσίμιροτ (81’ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60’ Ενρίκε), Τζάλμα, Μακ (85’ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass