ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Πέντε αγωνιστικές τιμωρία στον Ρονάλντο

*Έξω φρενών ο Ζινεντίν Ζιντάν

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2017 15:14

Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) ανακοίνωσε χθες ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών επειδή έσπρωξε τον διαιτητή μετά την αποβολή του στον νικηφόρο (3-1) πρώτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα για το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, την πρώτη επειδή έβγαλε τη φανέλα του στη διάρκεια πανηγυρισμού για γκολ και τη δεύτερη για «θέατρο». Εκνευρισμένος από την απόφαση του διαιτητή Ρικάρντο Ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα να τον αποβάλει, ο Πορτογάλος στράικερ έσπρωξε τον «άρχοντα του αγώνα», ωστόσο η κίνησή του αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη (βαριά) τιμωρία του. Η RFEF επέβαλε πρόστιμο 3.005 ευρώ στον Ρονάλντο και έναν αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών στην αυτόματη ποινή της μιας αγωνιστικής που ήταν υποχρεωμένος να εκτίσει για την αποβολή του. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ρονάλντο, ο οποίος σημείωσε ένα εντυπωσιακό δεύτερο γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα χάσει τον αγώνα ρεβάνς του ισπανικού Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια των «μερένγκες» στο πρωτάθλημα.
Έξω φρενών είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν για την τιμωρία αυτή. Από την πρώτη στιγμή ο Ζιντάν διαμαρτυρήθηκε έντονα πως η κάρτα ήταν υπερβολική και, απ’ ό,τι φάνηκε, μάλλον είχε δίκιο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση του Κριστιάνο να κερδίσει πέναλτι. Όμως, στη συνέχεια ο Πορτογάλος απώθησε τον διαιτητή, επειδή του έδειξε την κάρτα, και αυτό ακριβώς είναι που αύξησε την τιμωρία από μια αγωνιστική σε πέντε. Και είναι επίσης ο λόγος που, ακόμη κι αν η Ρεάλ καταφέρει με την έφεση να «ακυρωθεί» η δεύτερη κίτρινη, η απώθηση του διαιτητή θα διατηρήσει την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών.
«Έχω ενοχληθεί πολύ με αυτό που έγινε. Όλοι μας έχουμε ενοχληθεί» δήλωσε με έμφαση ο προπονητής της «βασίλισσας» και πρόσθεσε: «Είναι πολύ άσχημο για εμάς που δεν θα έχουμε τον Κριστιάνο στα επόμενα ματς. Βλέποντας τι ακριβώς έγινε σε εκείνη τη φάση, σίγουρα είναι υπερβολική η τιμωρία που του επιβλήθηκε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass