ΣΤΟN ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (1-1)

Καλή η ΑΕΛ αλλά με κενά...

*Πάους σε παίκτες: «Πρόβλημα με τα στημένα και την κόπωση»

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2017 22:01
ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΕΟΖΙΝΙΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΕΟΖΙΝΙΟ

Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Super League στις 19 Αυγούστου(πρώτος αντίπαλος ο Ολυμπιακός στις 21.30 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης») έδωσε προχθές η ΑΕΛ στο Ael Fc Arena με αντίπαλο την Ξάνθη(1-1), που ήτα η ρεβάνς του αντίστοιχου φιλικού που έγινε στην Ξάνθη το προπερασμένο Σάββατο και ήρθε πάλι ισόπαλο με 0-0. Η ΑΕΛ προηγήθηκε με γκολ του Λεοζίνιο στο 10 και ισοφαρίστηκε από τον Λισγάρα στο 40’.


Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου που όσοι έμειναν στη Λάρισα, ήταν άδεια από κόσμο λόγω του Σαββατοκύριακου σε συνδυασμό με τη γιορτή της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο αύριο, προτίμησαν να δουν την ΑΕΛ και μάλλον ούτε οι ιθύνοντες της ομάδας δεν περίμεναν να έχουν τόσο κόσμο. Περίπου 2.500 θεατές, νούμερο πολύ ικανοποιητικό.
Αγωνιστικά στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι η ομάδα ήταν καλή σε γενικές γραμμές ειδικά μέχρι το 55’ αλλά υπήρξαν και πολλά κενά που τα επισήμανε ο Ολλανδός τεχνικός της λαρισινής ομάδας Αντρέ Πάους στη χθεσινή του ομιλία προς τους παίκτες. Το πρώτο ήταν η αδυναμία που έδειξε στα στημένα των αντιπάλων καθώς ο Λισγάρας δύο φορές πήρε κεφαλιές σε ισάριθμες φάσεις στο πρώτο μέρος(και χρονικά πολύ κοντά οι δύο φάσεις) αφού οι παίκτες της Ξάνθης είχαν αριθμητική υπεροχή έναντι αυτών της ΑΕΛ καθώς κάποιος δεν μάρκαρε...
Το «πλήρωσε» σε μια φάση η ΑΕΛ με γκολ . Επίσης κάποιοι παίκτες επειδή μέχρι τώρα είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής έδειξαν σημάδια κόπωσης που φάνηκε αισθητά στο τέλος.
Σχετικά με την ενδεκάδα που θα παραταχθεί στο πρωτάθλημα νομίζουμε ότι ο Πάους έχει πλήρη εικόνα του αγωνιστικού τμήματος και προχθές υπήρχε η εμφάνιση έκπληξη του Κουτσιανικούλη και κατά δεύτερο λόγο του Λαμπρόπουλου, αλλά μόνο στο πρώτο μέρος .Ο Λεοζίνιο είναι ηγέτης για την ομάδα ενώ ο Λαμπρόπουλος μέχρι να αποθεραπευτεί ο Αγκάνοβιτς( παρακινδυνευμένο να παίξει με τον Ολυμπιακό) θα είναι η αλλαγή του όπως φάνηκε και χθες .
Από κει και πέρα ο προπονητής καλείται να επιλέξει ποιοι θα αρχίζουν στη θέση των αμυντικών χαφ, ποιοι θα παίξουν στα πλάγια της επίθεσης και σέντερ φορ. Ο Φατιόν έχει τον πρώτο λόγο στα αμυντικά χαφ, στα πλάγια υπάρχουν πολλά ερωτηματικά μετά την εμφάνιση του Κουτσιανικούλη(φαινόταν σίγουροι Ντέλετιτς και Κριζμάν) ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης δείχνει να έχει προβάδισμα έναντι του Περόνε.
Προχθές ήταν οι τελευταίοι πειραματισμοί από τον Πάους και έχει για όλους τους παίκτες σαφή εικόνα.
Χαρακτηριστικά χθες τα λόγια του: «Είμαστε πολύ καλοί, θα παίζουν οι καλύτεροι και αυτοί που δεν θα είναι στην ενδεκάδα δεν πρέπει να γκρινιάζουν. Θα πρέπει να δουλέψουμε αρκετά στις στημένες φάσεις των αντιπάλων».Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η πρωινή προπόνηση του Σαββάτου έδειξε και ενδεκάδα στο φιλικό με την Ξάνθη και τους τελευταίους πειραματισμούς του Ολλανδού τεχνικού Αντρέ Πάους.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπόζοβιτς, στην άμυνα δεξιά ο Ρέντζας, αριστερά ο Γουάλας και σέντερ μπακ ο Ζίζιτς με τον Φάρκας.
Αμυντικά χαφ ο Ανδρεόπουλος με τον Λαμπρόπουλο και σε ρόλο ηγέτη ο Λεοζίνιο. Δεξιά στα πλάγια ο Ντέλετις και αριστερά ο Κουτσιανικούλης ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Περόνε.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά με τον Λεοζίνιο να εκτελεί τρία κόρνερ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης των δύο ομάδων, ενώ στο 10’ από εκπληκτική μπαλιά του Κουτσιανικούλη ο Λεοζίνιο έκανε το 1-0.
Ο Λισγάρας απείλησε με μια κεφαλιά στο 20’ για να πάρει η ΑΕΛ πάλι τα ηνία του αγώνα και να απειλήσει με ένα δεύτερο γκολ. Θα το σημείωνε στο 22 με τον Κουτσιανικούλη αλλά ορθά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό Δημήτρη Γκάγκα.
Τελικά ση δεύτερη φάση που έκανε η Ξάνθη και κόντρα στη ροή του αγώνα ισοφάρισε με τον Λισγάρα στο 40.
Πριν το γκόλ δεν έλειψαν τα νεύρα μετά από μαρκάρισμα του Καμαρά στον Λεοζίνιο και παρέμβαση του Φάρκας που ήρθε σε σύγκρουση με τον Μάντες. Οι δύο τελευταίοι το πλήρωσαν με κίτρινη κάρτα.
Μετά την ισοφάριση των φιλοξενουμένων η ΑΕΛ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα αλλά ο Λαμπρόπουλος σημάδεψε το δοκάρι σε μια ωραία σέντρα σουτ στο 43’.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ είχε πάλι δοκάρι σε σουτ του Ντέλετιτς στο 50’ και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι αφού οι αλλαγές που ακολούθησαν από τους δύο τεχνικούς έριξαν τον ρυθμό του αγώνα.
Αν κάτι έμεινε μέχρι το τέλος ήταν δύο φάσεις, ένα δοκάρι της Ξάνθης σε κεφαλιά του Φασίδη στο 85’ και ένα πέναλτι που ζήτησαν οι παίκτες της ΑΕΛ σε μαρκάρισμα του Κασάδο στον Γιαννιτσάνη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (ήταν εκτός περιοχής) που δικαιώνει τον Τζήλο.
ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ
7’: Από εκτέλεση φάουλ του Λαμπρόπουλου η μπάλα βρίσκει το τείχος των παικτών της Ξάνθης και καταλήγει κόρνερ.
10’: Εκπληκτική μπαλιά του Κουτσιανικούλη στον Λεοζίνιο που κάνει το 1-0.
20’: Ο Κασάδο εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Λισγάρας πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.
22’: Σουτ του Περόνε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.
30’: Ο Ρέντζας σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα άουτ.
40’: Ο Μέντες εκτελεί κόρνερ και ο Λισγάρας μόνος αμαρκάριστος με κεφαλιά κάνει το 1-1.
43’: Σέντρα-σουτ του Λαμπρόπουλου στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.
50’: Σουτ του Ντέλετιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
77’: Μακρινό σουτ του Ορφανίδη στέλνει τη μπάλα άουτ.
79’: Ο Λαμπρόπουλος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή πιάνει σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
85’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ ο Φασίδης πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.
90’+2: Ο Γιαννιτσάνης πέφτει από πίεση του Κασάδο λόγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Τζήλος σωστά δεν δίνει τίποτα.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ήταν οι: Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος και Λεοζίνιο. Από κει και πέρα ο Μπόζοβιτς δεν ακούμπησε την μπάλα, ο Ρέντζας πήγε καλά , ο Γουάλας έκανε όπως και ο Φάρκας λάθη ενώ ο Ζίζιτς ήταν καλός. Ο Ανδρεόπουλος τα πήγε πολύ καλά ενώ από το Ντέλετιτς περιμέναμε περισσότερα. Είχε κάποιες εξάρσεις. Ο Περόνε μαχητικός.
Από τις αλλαγές που έγιναν αργά χρονικά δε φάνηκε κανένας.
Από την Ξάνθη κορυφαίος ο Λισγάρας και ακολούθησαν οι: Μέντες, Κασάδο.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τους Τζήλο, Γκάγκα, Παπαδημητρίου
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας (78′ Κοντόρ), Ανδρεόπουλος (78′ Αναστασόπουλος), Λαμπρόπουλος (80′ Γιαννιτσάνης), Κουτσιανικούλης (76′ Κρίζμαν), Περόνε (60′ Ναζλίδης), Λεοζίνιο (60′ Φατιόν), Ντέλετιτς (78′ Ντοντό).
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά (60′ Μεχία), Μέντες (90′ Μελιόπουλος), Κασάδο, Λισγάρας, Γιέντρισεκ, Ρότσε (73′ Φασίης), Φλίσκας (54′ Ορφανίδης), Λουσέρο (76′ Κώστας), Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδη.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΗΣ: Έπεσα μόνος μου

Μία φάση στο τελευταίο λεπτό του αγώνα συζητήθηκε και ήταν ένα μαρκάρισμα του Κασάδο στον Γιαννιτσάνη. Μετά το τέλος του αγώνα ο ιδιοκτήτης Αλέξης Κούγιας πήγε στον Γιαννιτσάνη και τον ρώτησε τι συνέβη : «Τίποτα δεν ήταν, είπε ο παίκτης, μπούκωσα και έπεσα». Τότε ο κ. Κούγιας πήγε στον Τζήλο και του ζήτησε συγγνώμη όπως και ο παίκτης από τον διαιτητή κ. Τζήλο για τη συμπεριφορά ορισμένων. Ο κ. Κούγιας του έδωσε θερμά συγχαρητήρια γιατί ήταν μια υποδειγματική διαιτησία.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: Διάνα με Πάους...

Μετά το τέλος του αγώνα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας δήλωσε τα εξής στην «Ελευθερία της Δευτέρας»: «Κάναμε διάνα με τον Πάους που είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Σήμερα (σ.σ. χθες) είδα παίκτες αλλαγμένους αγωνιστικά όπως τον Κουτσιανικούλη, τον Λαμπρόπουλο, τον Ανδρεόπουλο, τον Περόνε. Δείχνει ότι αξιοποιεί όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και αυτό είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι σε όλα τα παιχνίδια θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και θα διεκδικούμε βαθμούς. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πάους»
Στο μεταξύ σε συζήτηση των δύο ανδρών ο Πάους είπε στον κ. Κούγια ότι αυτό το φιλικό δεν ήταν πρόβα για τον Ολυμπιακό αλλά ένα διαφορετικό παιχνίδι. «Αν παίζαμε αμυντικά και η Ξάνθη το ίδιο, οι φίλαθλοι τι θα έβλεπαν;» είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε «με τον Ολυμπιακό θα είναι άλλο παιχνίδι».

ΑΝΤΡΕ ΠΑΟΥΣ: Θετικά στοιχεία

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Αντρέ Πάους δήλωσε τα εξής: «Είχαμε αντίπαλο μία δυνατή ομάδα και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είδα πολλά θετικά στοιχεία. Η προετοιμασία μας ήταν αρκετά σκληρή και τώρα πρέπει να κρατήσουμε τους παίκτες φρέσκους για να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα το επόμενο Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό».
Αν έχει αποφασίσει για την εντεκάδα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Αυτό θα φανεί την επόμενη εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς είναι δυνατός αντίπαλος και πρέπει να συζητήσουμε με το τιμ για το πώς θα τον αντιμετωπίσουμε. Πολλοί παίκτες είναι σε ίδια απόδοση και ίδιο επίπεδο ποιότητας, οπότε η απόφαση θα έρθει την επόμενη βδομάδα».
Για το αν είναι όλα καλά με το ρόστερ:
«Ναι όλα είναι καλά».

Επτά χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Μπαχράμη
*Το μήνυμα του Θωμά Κυπαρίσση

Επτά χρόνια πέρασαν από τη μέρα που έχασε τη ζωή σε δυστύχημα σε θαλάσσιο χώρο ο Παναγιώτης Μπαχράμης που έκανε σημαντική καριέρα στην ΑΕΛ και η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση) συνοδευόμενη με ένα βίντεο): «Οι συνοπαδοί μας και οι συμπατριώτες μας δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που τίμησαν και μάτωσαν τη βυσσινί φανέλα. Από το πρωί φίλοι, φίλαθλοι και δημοσιογράφοι αναρτούν εικόνες, μηνύματα και videos στη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μπαχράμη, που στις 13/8/2010 έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών. Η ΠΑΕ ΑΕΛ με τη σειρά της τιμά τη μνήμη του σήμερα με ένα video από τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της σεζόν 2010-11 με αντίπαλο την ΠΑΕ Ατρόμητος, όπου οι δύο ομάδες και οι οπαδοί μας τίμησαν τη μνήμη του «Καγκελάριου» στο ιστορικό Στάδιο Αλκαζάρ.»
Συγκινητικό ήταν όμως και το μήνυμα του πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΛ Θωμά Κυπαρίσση που έγραψε στην προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί τα εξής: «ΧΥΘΗΚΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ!!!!!ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ!!!!ΑΡΕ ΠΑΝΟ!!!!ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΡΕ ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ!!!!»ΜΙΛΟΣ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ:
Θα είμαστε έτοιμοι...
Μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης με την Ξάνθη ο Μίλος Ντέλετιτς εξέφρασε αισιοδοξία για την πρεμιέρα της ΑΕΛ κόντρα στον Ολυμπιακό λέγοντας τα εξής: «Τελειώσαμε την προετοιμασία και το προαγωνιστικό κομμάτι χωρίς να χάσουμε. Είμαι απογοητευμένος που δεν κερδίσαμε την Ξάνθη, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ήμασταν άτυχοι. Ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον άλλο παίκτη τραυματία και θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ, ΧΡ. ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ
ΦΩΤ.: ΚΩΝ. ΤΣΑΝΤΖΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass