Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Σήμερα η παρουσίαση του Νεϊμάρ

• Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην Μπαρτσελόνα και η δήλωσή του για την Παρί Σ.Ζ.

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2017 16:19

Η κορυφαία μεταγραφή όλων των εποχών, αυτή του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σ.Ζ, ολοκληρώθηκε και επίσημα.

Ο διάσημος Βραζιλιάνος υπέγραψε πενταετή συμφωνία με τον γαλλικό όμιλο, αφού πριν εξαγόρασε τη ρήτρα απελευθέρωσής του ύψους 222 εκατομμυρίων ευρώ. Ο 25χρονος σούπερ σταρ, που θα παρουσιαστεί σήμερα στους οπαδούς, δεσμεύεται με την Παρί Σ.Ζ μέχρι τον Ιούνιο του 2022, όπως ανέφερε η γαλλική ομάδα. Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα κερδίζει περίπου 550.000 ευρώ την εβδομάδα.
Ο Nεϊμάρ, ο οποίος έχει επίσης επικερδείς συμφωνίες με Nike, Gillette, Panasonic και Beats by Dre, δήλωσε ότι προσβλέπει στην κατάκτηση τροπαίων με τη γαλλική ομάδα: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανήκω στην Παρί Σ.Ζ . Από όταν ήρθα στην Ευρώπη, η Παρί ήταν μία από τις πλέον ανταγωνιστικές και φιλόδοξες ομάδες. Η μεγαλύτερη πρόκληση για να έρθω εδώ, ήταν να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα στην κατάκτηση των τίτλων που θέλει ο κόσμος. Οι φιλοδοξίες του συλλόγου ταυτίζονται με τις δικές μου. Νιώθω έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Θα κάνω τα πάντα για να φέρω χαρά στους χιλιάδες οπαδούς της Παρί Σ.Ζ στον κόσμο» , ανέφερε ο Νεϊμάρ στις πρώτες δηλώσεις του.
«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να καλωσορίζω στην ομάδα τον Νεϊμάρ. Στην εποχή μας είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Το πνεύμα νικητή που διαθέτει, οι ηγετικές του ικανότητες και η δύναμη του χαρακτήρα του είναι τα στοιχεία που τον έχουν μετατρέψει σε τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή. Εδώ και έξι χρόνια έχουμε χτίσει ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο που μας έχει φτάσει στο τοπ επίπεδο. Με την άφιξη του Νεϊμάρ, είμαι βέβαιος πως θα φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Παρί Σ.Ζ, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.
Η μεταγραφή διπλασιάζει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Πωλ Πογκμπά πήγε από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 105 εκατομμύρια ευρώ. Για πολλούς πάντως αυτή η κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση σε κορυφαίους συλλόγους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΛΕ ΜΠΟΥΡΖΕ» ΤΟ ΤΖΕΤ ΤΟΥ ΝΕΪΜΑΡ
Σε γαλλικό έδαφος και δη... παριζιάνικο βρίσκεται ο Νεϊμάρ. Ο «Ανθρωπος των 222.000.000 ευρώ» προσγειώθηκε με ιδιωτικό τζετ στο αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ, 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.
Το αεροδρόμιο του Μπουρζέ είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε στη Γαλλία το 1919. Η άφιξη του Νεϊμάρ από τη Βαρκελώνη, θα μπορούσε να προστεθεί στα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στους αεροδιαδρόμους του «Λε Μπουρζέ». Για εντελώς διαφορετικούς λόγους, από τα προηγούμενα συμβάντα που έχουν γραφτεί με ανεξίτηλο μελάνι στα ιστορικά αρχεία παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα στις 21 Μαϊου 1932 προσγειώθηκε εκεί το σκάφος του Τσαρλς Λίνμπεργκ του πρώτου ανθρώπου που πραγματοποίησε υπερατλαντική πτήση, από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης στο Παρίσι! Λίγα χρόνια μετά, στο ίδιο αεροδρόμιο αφίχθη ο Αδόλφος Χίτλερ για να πραγματοποιήσει την πρώτη και μοναδική επίσκεψή του στο Παρίσι, στις 25 Ιουνίου 1940. Στις 16 Ιουνίου του 1961 προσγειώθηκε στο «Λε Μπουρζέ» το σκάφος που μετέφερε τον Ρούντολφ Νουρέγεφ, τον μυθικό Ρώσο χορευτή ο οποίος αυτομόλησε στη Γαλλία και παρέμεινε εκεί έως τον θάνατό του το 1993.

 

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΕΪΜΑΡ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Μέσω Istagram αποφάσισε να αποχαιρετήσει ο Νεϊμάρ την Μπαρτσελόνα. Σε μήνυμά του αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι και εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να αποφασίσει να φύγει για την Παρί Σ.Ζ.
Το μήνυμά του: «Η ζωή ενός αθλητή έχει προκλήσεις. Για μένα η Μπαρτσελόνα ήταν παραπάνω από πρόκληση. Έπαιζα με αυτά τα αστέρια στα παιχνίδια βίντεο. Ήρθα στην Καταλονία στα 21 μου χρόνια. Θυμάμαι την πρώτη μου μέρα στον σύλλογο, να μοιράζομαι τα αποδυτήρια με είδωλα όπως ο Μέσι, ο Βαλντές, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Πουγιόλ, ο Πικέ, ο Μπουσκέτς και να παίζω σε έναν σύλλογο που είναι παραπάνω από σύλλογος. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα έθνος που αντιπροσωπεύει όλη την Καταλονία. Είχα την τιμή να παίξω δίπλα στον κορυφαίο αθλητή που έχω ποτέ δει και είμαι σίγουρος πως δεν θα δω καλύτερο, τον Λιονέλ Μέσι, που έγινε συμπαίκτης μου και φίλος εντός και εκτός γηπέδου. Είμαι περήφανος που έπαιξα μαζί του. Σχημάτισα μαζί του και με τον Σουάρες μια επιθετική τριάδα που έμεινε στην ιστορία. Κατακτήσαμε οτιδήποτε μπορούσαμε να κατακτήσουμε…
…Η Μπαρτσελόνα και η Καταλονία θα είναι πάντα στην καρδιά μου, αλλά θέλω νέες προκλήσεις. Αποδέχτηκα την πρόταση της Παρί Σ.Ζ για να κυνηγήσω νέες προκλήσεις και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τους τίτλους που θέλουν οι φίλαθλοί της...
…Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά την έλαβα με την ωριμότητα των 25 χρόνων μου. Μπαρτσελόνα, σε ευχαριστώ για όλα. Παρί Σ.Ζ , σου έρχομαι. Ο Θεός να μας ευλογεί και να μας προστατεύει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass