ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Στο +7 ο πρωταθλητής στην Α’ ΕΠΣΛ

• Πλέι οφ και πλέι άουτ και στην Α1 κατηγορία για πρώτη φορά • Παράβολο συμμετοχής μόνο στα πρωταθλήματα • Μπόνους 1.000 ευρώ για τις ομάδες της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΛ που θα φτάσουν στους «8» του κυπέλλου

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2017 22:18

Αλλαγές στις προκηρύξεις της νέας αγωνιστικής περιόδου αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στις ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:
Η Α’ και η Α1 κατηγορίες θα ξεκινήσουν το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου (με την προοπτική να ολοκληρωθούν στις 23 Απριλίου και μέχρι τις 20 Μαΐου οι αγώνες μπαράζ).
Η Β’ κατηγορία θα ξεκινήσει το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου -1 Οκτωβρίου, ενώ η Γ’ κατηγορία το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου.
Για το κύπελλο οι δύο πρώτες αγωνιστικές, στις οποίες θα μετέχουν μόνο οι ομάδες της Β’ και της Γ’ κατηγορίας, ορίστηκαν για τις 16-17 και 23-24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
Σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα και το κύπελλο το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ αποφάσισε όπως για την Α’ κατηγορία η προθεσμία είναι μέχρι τις 11 Αυγούστου για την Α1, μέχρι τις 16 Αυγούστου για τη Β’ μέχρι τις 25 Αυγούστου, για τη Γ’ μέχρι τις 31 Αυγούστου και για το κύπελλο μέχρι τις 16 Αυγούστου.
Όσον αφορά στις αλλαγές στα πρωταθλήματα αποφασίσθηκε όπως:
Στην Α’ ΕΠΣΛ: Μειώνεται η βαθμολογική διαφορά των 13 βαθμών για την απευθείας ανάδειξη του πρωταθλητή στους 7 βαθμούς από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα. Δηλαδή, εάν ο πρώτος με τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα έχουν 6 βαθμούς διαφορά, τότε θα διεξαχθούν πλέι οφ με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων και θα ισχύσει ότι και πέρσι (ανά τρεις βαθμούς διαφορά μπόνους 1 βαθμός και επιπλέον μπόνους 2 βαθμών στον πρώτο).
Στα πλέι άουτ δεν αλλάζει κάτι και η διαδικασία παραμένει η ίδια με πέρσι, δηλαδή ο τελευταίος υποβιβάζεται αυτομάτως, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 15, 14, 13 και 12 θα παίξουν πλέι άουτ για τον υποβιβασμό μιας ακόμα ομάδας ή δύο ομάδων σε περίπτωση που υποβιβασθεί ο Αχιλλέας Φαρσάλων. Θα ισχύσει κι εδώ ό,τι ίσχυε πέρσι, δηλαδή μπόνους 1 βαθμού ανά τρεις βαθμούς διαφορά και επιπλέον μπόνους 1 βαθμού στην ομάδα που θα τερματίσει στη 12η θέση.
Στην Α1 ΕΠΣΛ: Αποφασίστηκε η διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ για πρώτη φορά και στην Α1 ΕΠΣΛ. Τα μπαράζ αυτά θα έχουν την ίδια διαδικασία όπως και στην Α’ ΕΠΣΛ. Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής θα προβιβασθεί αυτομάτως στην Α’ ΕΠΣΛ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από τη 2η μέχρι και την 5η θέση θα δώσουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο δύο ακόμα ομάδων (συνολικά θα ανέλθουν τρεις ομάδες). Στα μπαράζ αυτά (μίνι πρωτάθλημα) θα ισχύει το μπόνους του 1 βαθμού ανά τρεις βαθμούς διαφορά, ενώ ο 2ος θα πάρει επιπλέον 2 βαθμούς μπόνους και ο 3ος επιπλέον 1 βαθμό μπόνους.
Σχετικά με τον υποβιβασμό, οι τρεις τελευταίες ομάδες θα αποχαιρετίσουν απευθείας την κατηγορία, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από τη 13η έως και τη 10η θέση θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τον υποβιβασμό μιας ακόμα ομάδας ή δύο εάν υποβιβασθεί ο Αχιλλέας Φαρσάλων. Και σ’ αυτήν την περίπτωση θα ισχύσει ο 1 βαθμός μπόνους για κάθε τρεις βαθμούς διαφορά, ενώ ο 10ος θα πάρει έναν βαθμό επιπλέον μπόνους.
Στη Β’ ΕΠΣΛ: Αυξάνεται κατά μία ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβασθούν, δηλαδή από 4 σε 5. Θα προβιβασθούν αυτομάτως οι πρωταθλητές των τριών ομίλων, ενώ οι τρεις ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση θα δώσουν αγώνα μπαράζ για την άνοδο άλλων δύο.
Ο ίδιος αριθμός ομάδων δηλαδή 5 θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία. Οι τελευταίες των τριών ομίλων υποβιβάζονται αυτομάτως, ενώ οι προτελευταίες θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τον υποβιβασμό άλλων δύο. Σε περίπτωση που ο Αχιλλέας Φαρσάλων υποβιβασθεί τότε τα μπαράζ δεν θα διεξαχθούν και θα υποβιβασθούν αυτομάτως και οι τρεις προτελευταίες ομάδες.
Στην Γ’ ΕΠΣΛ: Τέλος από τη Γ’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθούν συνολικά 6 ομάδες. Είτε οι δύο πρώτοι εάν το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους είτε οι τρεις πρώτοι εάν διεξαχθεί σε δύο ομίλους.

 

ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Δύο είναι οι βασικές αλλαγές στο κύπελλο. Η πρώτη έχει να κάνει με το πλεονέκτημα έδρας του αδυνάτου που θα ισχύσει μέχρι και τα προημιτελικά και το δεύτερο αφορά στο μπόνους 1.000 ευρώ που θα δοθεί σε οποιαδήποτε ομάδα της Β’ ή της Γ’ ΕΠΣΛ που θα φτάσει στους «8» της διοργάνωσης.

 

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στα φετινά πρωταθλήματα οι ομάδες θα πληρώσουν το παράβολο συμμετοχής το οποίος προσδιορίστηκε στα 200 ευρώ για την Α’ και την Α1 ΕΠΣΛ, στα 150 ευρώ για τη Β’ ΕΠΣΛ και στα 100 ευρώ για τη Γ’ ΕΠΣΛ αντίστοιχα. Αυτό όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, καθώς πέρσι που δεν υπήρχε παράβολο συμμετοχής, δήλωσαν συμμετοχή όλες οι ομάδες, όμως κάποιες δεν κατέβηκαν στα πρωταθλήματα και δημιουργήθηκαν κενά.
Δεν θα υπάρχει παράβολο συμμετοχής στο κύπελλο, ούτε στα πρωταθλήματα υποδομής, ούτε στο ταμείο αρωγής.
Σχετικά με τα πρωταθλήματα υποδομής αποφασίσθηκε όπως τα σωματεία που μετέχουν σ’ αυτά δεν υποχρεούνται να έχουν ανδρική ομάδα. Καταργήθηκε δηλαδή η υποχρεωτικότητα που ίσχυε πέρσι. Όμως γι’ αυτά τα σωματεία που θα μετέχουν μόνο στα πρωταθλήματα υποδομής αποφασίσθηκε να πληρώσουν παράβολο συμμετοχής το οποίο θα οριστεί στην επόμενη συνεδρίαση, αφού πρώτα γίνει συνάντηση και διάλογος με τα ενδιαφερόμενα σωματεία.

 

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Ανακοινώθηκαν επίσης η σύνθεση των επιτροπών και συγκεκριμένα:
Επιτροπή Διαιτησίας: Μπουχλαριώτης (πρόεδρος), Λιόλιος (αναπληρωτής πρόεδρος), Βαλιώτης (μέλος). Επίσης ως γραμματειακή υποστήριξη θα μετέχουν οι Κουρδής, Κωστής και Τσακνάκης.
Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου: Γρηγοριάδης (πρόεδρος), Γκρίμπας, Καρκατσέλας, Αλατάς, Καρυώτης, Κόκκινος (μέλη)
Επιτροπή Προμηθειών: Καρκατσέλας (πρόεδρος), Νταβαρούκας, Τσακίρης (μέλη)
Τεχνική επιτροπή: Γκούμας (πρόεδρος), Γκρίμπας, Καρακάσης, Γιοβανόπουλος (μέλη)
Στατιστικής και γηπέδων: Νταβαρούκας (πρόεδρος), Παιδής, Καραγκόγκος, Χρυσοβέργης, Σαΐτης, Τόλιος, Κωσταροπουλος, Πουλαράκης, Χατζούλης.
Επιτροπής ασφάλειας και πρόληψης βίας: Νταβαρούκας (πρόεδρος), Χατζούλης (υπεύθυνος σώματος παρατηρητών).
Σχετικά με την Πειθαρχική Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας θα είναι ο κ. Κουτσογιάννης, θα στελεχωθεί με δύο ακόμη νομικούς τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Επίσης το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ αποφάσισε, με αφορμή τη συμμετοχή 9 διαιτητών και βοηθών στα αγωνιστικά τεστ της Θεσσαλονίκης (1-2 Αυγούστου) να ναυλώσει μίνι μπας (τα έξοδα ανέρχονται στα 250 ευρώ) και παράλληλα θα παρέχει ομοιόμορφο ρουχισμό στους διαιτητές προκειμένου να μεταβούν και να μετέχουν στη διαδικασία οργανωμένα.

 

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΜΒΑΣΗ
Σχετικά με το ταμείο αρωγής ο κ. Μπασαγιάννης ξεκίνησε μια πρώτη έρευνα για τις φυσικοθεραπείες, σύμφωνα με την οποία υπάρχει η δυνατότητα να εξοικονομήσει η ΕΠΣΛ περί τις 5.000 ευρώ σε σχέση με αυτά που κατέβαλλε τα προηγούμενα χρόνια. Η έρευνα θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση θα γίνει εκ νέου συζήτηση. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι, όπως ο κ. Μπασαγιάννης είπε, την περσινή σεζόν (‘15-’16) δεν υπήρχε η σχετική σύμβαση.

 

Ο κ. ΜΠΟΥΜΑΡΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Λαρισαίος διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος απέστειλε έγγραφο με στο οποίο αναφέρει ότι του παρακρατήθηκαν παρανόμως ποσοστά από τα έξοδα των μετακινήσεών του, από μέλος της προηγούμενης ΕΔ/ΕΠΣΛ για λογαριασμό της ΕΠΣΛ. Το ποσό αυτό είναι 465 ευρώ και ζήτησε ή να του επιστραφεί ή να συμψηφισθεί με αυτά που πρέπει να καταβάλει τη φετινή σεζόν. Όπως επισήμαναν επί του θέματος τα μέλη της νέας διοίκησης της ΕΠΣΛ, υπάρχει φόβος μήπως αυτό έχει γίνει και σε άλλους αξιολογημένους Λαρισαίους διαιτητές, γι’ αυτό αποφάσισαν να απευθυνθούν σε δικηγόρο για να εξετάσει την περίπτωση.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Υπεύθυνος του σώματος των παρατηρητών αγώνων της ΕΠΣΛ ορίστηκε ο κ. Χατζούλης. Η Ένωση στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης του θεσμού των παρατηρητών αγώνων αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να στελεχώσουν το σώμα των παρατηρητών αγώνων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν διατελέσει τουλάχιστον μία φορά μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ενός σωματείου. Για τον λόγο αυτόν μπορούν να απευθύνονται είτε στα γραφεία της ΕΠΣΛ έιτε στον κ. Χατζούλη στο τηλ. 6985122669.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass