ΕΙΧΕ ΒΟΛΗ ΣΤΑ 61,53 μ. ΣΤΑ «ΔΑΒΙΤΖΟΓΛΕΙΑ» ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Στο Παγκόσμιο του Λονδίνου η Αναγνωστοπούλου

• «Στόχος μου είναι να μπω στην τελική 12άδα» δήλωσε η Φαρσαλινή δισκοβόλος

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2017 22:29

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου κέρδισε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου.

Η Φαρσαλινή δισκοβόλος που φέτος αγωνίζεται με τη φανέλα του Γ.Σ. Κερατέας, ήταν η αθλήτρια που έκλεψε τις εντυπώσεις στα «Δαβιτζόγλεια», στο τελευταίο Γκραν Πρι της σεζόν, που διεξήχθη στην Καβάλα, καθώς είχε καλύτερη βολή στα 61,53 μ., επίδοση, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ της Αναγνωστοπούλου ήταν 61,40 μ. από τις 6 Ιουνίου του 2015. Πλέον η Αναγνωστοπούλου έχει στο μυαλό της τη διοργάνωση του Λονδίνου (4-13 Αυγούστου), εκεί όπου θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος.
Μιλώντας για την επιτυχία της στην «ΕτΔ» η Φαρσαλινή αθλήτρια είπε χαρακτηριστικά:
«Πλέον είμαι και με τη βούλα στο Παγκόσμιο του Λονδίνου. Βρισκόμουν στην 32άδα παγκοσμίως που μου έδινε το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Λονδίνου, ωστόσο τώρα έπιασα το όριο. Γενικά είμαι πολύ καλά φέτος γιατί σε όλους τους αγώνες είχα σταθερή απόδοση με βολές γύρω στα 59 μέτρα. Στην Καβάλα βγήκε η μεγάλη βολή που ήθελα και πλέον ετοιμάζομαι για το Λονδίνο.
Σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν φαβορί. Όλοι όσοι συμμετέχουν, προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό και αυτό θα κάνω κι εγώ. Στόχος μου είναι να μπω στην τελική 12άδα. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά πιστεύω ότι εάν επαναλάβω την επίδοσή που πέτυχα στην Καβάλα ή ένα νέο ατομικό ρεκόρ θα φτάσω εκεί που θέλω» κατέληξε η Κρίστι Αναγνωστοπούλου.
Για τη Φαρσαλινή αθλήτρια θα είναι η δεύτερη φορά που θα δώσει το «παρών» σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Η πρώτη φορά ήταν το 2015 στο Πεκίνο.

 

Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η φετινή πορεία της Αναγνωστοπούλου ξεκίνησε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου με τη συμμετοχή της σε δύο διεθνή μίτινγκ. Αρχικά, αγωνίστηκε στο Μοντρέιλ της Γαλλίας όπου είχε βολή στα 59.37 μέτρα, κατακτώντας την 3η θέση. Ακολούθησαν οι αγώνες στη Μασσαλία, όπου πραγματοποίησε ακόμα καλύτερη εμφάνιση με επίδοση 59.74 μ., ανεβαίνοντας ξανά στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Στις 17-18 Ιουνίου η 26χρονη δισκοβόλος αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην Πάτρα, όπου με βολή στα 58.95 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ήταν το έβδομο κατά σειρά χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών (από το 2011).
Τη σκυτάλη πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων στη Λιλ της Γαλλίας, με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που έδινε τη μάχη για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Η Φαρσαλινή δισκοβόλος έδωσε εννέα πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα με την 3η θέση που κατέκτησε πετώντας τον δίσκο στα 59.28 μ.
Ακολούθησε το Γκραν Πρι της Θήβας όπου κατέκτησε την πρώτη θέση με 58.85μ., ενώ στη συνέχεια συμμετείχε με την ομάδα του Λιμενικού στο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στο Σχηματάρι, όπου αγωνίστηκε και στη σφαιροβολία. Στη διοργάνωση αυτή κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια, με 57.55 μ. στον δίσκο και 12.32μ. στη σφαίρα.
Αμέσως μετά ήρθε το Βαλκανικό πρωτάθλημα στο Νόβι Παζάρ της Σερβίας, όπου η Κρίστι Αναγνωστοπούλου με βολή στα 58.05 κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.
Η Κρίστι Αναγνωστοπούλου ξεκίνησε τον στίβο το 2004 ως αθλήτρια του Συλλόγου Φθία Φαρσάλων. Το 2012 μεταγράφηκε στην ΑΕΚ και φέτος στον Γ.Σ. Κερατέας.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass