ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ (2-1)

Aνεμος Ελπίδας και Λαχτάρα

• Τα γκολ πέτυχαν Ντέλετιτς και Κρίζμαν στο πρώτο μέρος

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2017 22:13

Άνεμο αισιοδοξίας έφερε η ΑΕΛ με τη εμφάνισή της στο προχθεσινό φιλικό με τον Ατρόμητο Αθηνών (2-1), ελπίδα για μια πολύ καλύτερη χρονιά τη φετινή αγωνιστική περίοδο ενώ υπάρχει και λαχτάρα από τον κόσμο, καθώς τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 2.500 φίλαθλοι.

Μάλιστα κάποιοι έφυγαν αφού προσήλθαν την τελευταία στιγμή καθώς υπήρχαν δύο εκδοτήρια και με δεδομένο το ονομαστικό εισιτήριο θα έχαναν ένα μέρος του παιχνιδιού, αφού πολλοί από αυτούς δεν είχαν ταυτότητα μαζί τους αλλά και δεν θυμόνταν το ΑΜΚΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός. Τέτοια λαχτάρα σίγουρα μπορεί να μην την περίμεναν ούτε οι ιθύνοντες της Λαρισινής ομάδας.
Η ΑΕΛ αγωνίσθηκε πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο και με ηγέτη τον Αγκάνοβιτς -παρότι αγωνίσθηκε επιθετικό χαφ- κέρδισε την αθηναϊκή ομάδα με ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ντάουντα (10’) για να ισοφαρίσει η λαρισινή ομάδα με τον Ντέλετιτς (20’) και να πάρει τη νίκη με τον Κρίζμαν (35’).
Η αγωνιστική εικόνα όχι απλά ικανοποίησε αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μετά το ανίερο δεύτερο μέρος, λόγω των πολλών αλλαγών των ομάδων, ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες του Αντρέ Πάους και αυτό είναι ένα μήνυμα στήριξης για τη συνέχεια και βελτίωσης ακόμα περισσότερο της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας.
Σχετικά με την τακτική το 4-2-3-1 είναι προτεραιότητα του Πάους αλλά προχθές είδαμε κάποια στιγμή στο δεύτερο μέρος να παίζει και 4-4-2 με τους Ντοντό και Περόνε μπροστά.
Στο ξεκίνημα ο Αγκάνοβιτς δείχνει να δοκιμάζεται σε νέο ρόλο, ενώ ο Λαμπρόπουλος αυτή τη στιγμή είναι αντι-Λεοζίνιο. Πάντως ο Πατρινός παίκτης πάει αρκετά καλά στις μεταβιβάσεις (έβγαλε και φάσεις) και δείχνει καλύτερος από την περσινή σεζόν.
Επίσης θα σταθούμε στον Μασούρα, που φέτος ως δεξί χαφ, πάει καλά, αλλά η παραμονή του στην ομάδα βρίσκεται στο όριο, ενώ Ντέλετιτς και Ρέντζας είναι σταθερές αξίες.
Ειδικά ο Σέρβος Ντέλετιτς με τον Κροάτη Αγκάνοβιτς συνεργάζονται περίφημα ενώ και ο Κρίζμαν δείχνει γρήγορα σημάδια προσαρμογής..
Ο Γουάλας ήταν πολύ καλός, ενώ στα σέντερ μπακ ακόμα δεν γνωρίζουμε το τελικό δίδυμο (πολλοί πειραματισμοί) αν και ο Γκόλιας έχει προβάδισμα, ενώ ο δεύτερος θα είναι ο Ζίζιτς ή ο Φάρκας που διακρίνεται για τη σταθερότητά του.
Ο Ναζλίδης πάλι δείχνει ότι θα ξεκινήσει βασικός παίζοντας πολύ καλά.
Επίσης είδαμε τον Γιαννιτσάνη να παίζει στα πλάγια στην αριστερή πλευρά, ενώ ο Πάους εμπιστεύεται τον 17χρονο Γιάννη Καλύβα που για δεύτερη φορά τον χρησιμοποίησε. Μετά από χρόνια βλέπουμε έναν παίκτη νεαρής ηλικίας στην ομάδα…
Το σίγουρο είναι ότι φέτος υπάρχουν πολλές λύσεις, η ομάδα παίζει καλά τουλάχιστον μέχρι τώρα και αποτελεί εγγύηση για μια καλή χρονιά. Καλείται όμως στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου να ξεπεράσει το δύσκολο πρόγραμμα που έχει στις πρώτες αγωνιστικές. Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Αντρέ Πάους ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Γουάλας (αριστερά), Ζίζιτς, Φάρκας (σέντερ μπακ), Ρέντζας (δεξιά), αμυντικό χαφ τον Φατιόν λίγο πιο μπροστά τον Αγκάνοβιτς και στη μεσαία γραμμή τους:Ντέλετιτς (δεξιά), Λαμπρόπουλο, Κριζμάν (αριστερά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης τον Ναζλίδη.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και μόλις στο (10’) ο Ντάουντα ξεπερνώντας εύκολα τον Ζίζιτς και, πλασάροντας σωστά τον Θεοδωρόπουλο, έκανε το 0-1.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και ο πρωταγωνιστής ήταν ο Λαμπρόπουλος, που στο 14’ σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά απέκρουσε ο Μίρκοβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό μια σέντρα του ίδιου παίκτη δεν πρόλαβε ο Κρίζμαν την μπάλα για να ισοφαρίσει αφού ήταν προ κενής εστίας.
Στο 20’ από μπαλιά του Αγκάνοβιτς παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Ντέλετις, το πρώτο σουτ που κάνει το αποκρούει ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ενώ με δεύτερη προσπάθεια ισοφαρίζει σε 1-1.
Στο 22’ η ΑΕΛ χάνει ευκαιρία όταν ο Ρέντζας από δεξιά κάνει σέντρα, ο Λαμπρόπουλος μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά ο Ναζλίδης δεν προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας και δεν μπορεί να κάνει το 2-1.
Στο 31’ σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ ενώ στο 35’ όταν ο Αγκάνοβιτς με εκπληκτική μπαλιά βρίσκει τον Ρέντζα, που μέσα από τη μεγάλη περιοχή διαγώνια σουτάρει αλλά αποκρούει ο Μίρκοβιτς και ο Κρίζμαν στη συνέχεια με ωραίο σουτ κάνει το 2-1.
Στο δεύτερο μέρος άρχισαν οι αλλαγές των προπονητών με τον Πάους να βάζει τον νεαποκτηθέντα Ανδρεόπουλο στη θέση του Φατιόν, τον Μπόζοβιτς στη θέση του Θεοδωρόπουλου, τον Γιαννιτσάνη αντί του Κρίζμαν, τον Ναβάρο αντί του Ρέντζα αλλά και τον Γκόλια στη θέση του Ζίζιτς.
Ο ρυθμός αρχίζει να πέφτει και οι μεν αξιόλογες φάσεις ήταν δύο σουτ του Λαμπρόπουλου στο 60’ και στο 61’ που απέκρουσε ο Θεοδωράκης. Εκεί θα μπορούσε να γίνει το 3-1.
Νέες αλλαγές, νέα σχήματα και πτώση κατακόρυφα του ρυθμού στη συνέχεια του αγώνα με μία και μοναδική φάση στο 82’ όταν ο Βασιλείου έβγαλε τετ-α-τετ τον Μενσά αλλά απέκρουσε ο Μπόζοβιτς και αποσόβησε την ισοφάριση. Η αντίδραση του Μαυροβούνιου ήταν πολύ σωστή.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Σκουλάς (Θεσσαλίας) δέχθηκε διαμαρτυρίες για μη καταλογισμό πέναλτι σε δύο φάσεις, μία σε μαρκάρισμα του Ζίζιτς στον Βασιλακάκη και μία σε μαρκάρισμα του Καρασαλίδη στον Ντέλετιτς. Οι βοηθοί: Αναστασίου, Καρακώστας (Λάρισας) δεν είχαν πρόβλημα.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος (46’ Μπόζοβιτς), Ρέντζας (46’ Ναβάρο), Ζίζιτς (46’ Γκόλιας), Φάρκας (62’ Άλα), Γουάλας (62’ Κοντόρ), Φατιόν (46’ Ανδρεόπουλος), Αγκάνοβιτς (40’ Αναστασόπουλος, 75’ Περόνε), Λαμπρόπουλος (62’ Μασούρας), Ντέλετιτς (62’ Κουτσιανικούλης), Ναζλίδης (62’ Ντοντό), Κρίζμαν (46’ Γιαννιτσάνης, 86’ Καλύβας).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς (46’ Θεοδωράκης), Χατζηισαΐας (46’ Ζησόπουλος), Καρασαλίδης (46’ Κυριακίδης), Κιβρακίδης (46’ Πολίντορο), Γιαννούλης (46’ Μπαστακός), Ουμπίδες (46’ Νάστος), Μάντσον (46’ Μενσά), Βασιλακάκης (46’ Βασιλείου), Μανούσος (46’ Τσατσόπουλος), Πλατέλλας (46’ Λαζαρίδης), Ντάουντα (28’ Νάτσος).

 

ΧΘΕΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
Τι είπε ο Πάους

Χθες το πρωί ο Ολλανδός τεχνικός της ΑΕΛ Αντρέ Πάους μιλώντας στους παίκτες του είπε ότι έπαιξαν πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια αλλά πρέπει να βελτιώσουν τη σκέψη και να παίζουν πιο γρήγορα.
Σήμερα και αύριο οι παίκτες έχουν ρεπό ενώ θα επανέλθουν σε προπονητικούς ρυθμούς την Τετάρτη με διπλή προπόνηση.

 

Αναγνώριση Ναζλίδη
για τον Νίκο ΓκάληΟ Νίκος Γκάλης είναι ο αθλητής που άλλαξε τον ρου του ελληνικού μπάσκετ και η αξία του αναγνωρίσιμη απ’ όλους.
Χθες συμπλήρωσε 60 χρόνια ζωής και ανάμεσα σ’ αυτούς που του έστειλαν ευχές ήταν και ο επιθετικός της ΑΕΛ Θωμάς Ναζλίδης μέσω σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας τα εξής: Χρόνια Πολλά στον «μεγαλύτερο αθλητή που έβγαλε αυτή η χώρα», απαιτώντας σεβασμό!

 

Και τυπικά Ανδρεόπουλος

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε και τυπικά την απόκτηση του Κυριάκου Ανδρεόπουλου για τρία χρόνια. Είναι η δέκατη μεταγραφή της μετά από αυτές των Χρήστου Αγρόδημου, Λεοζίνιο, Φερνάντο Γουάλας, Αλέξανδρου Σαφαρίκα, Μλάντεν Μπόζοβιτς, Άλμπι Άλα, Σάντι Κρίζμαν, Νίκολα Ζίζιτς, Εμάνουελ Περόνε. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση για τα επόμενα 3 χρόνια του 23χρονου αμυντικού μέσου Κυριάκου Ανδρεόπουλου».

 

Παίκτες και για την Κ17

Δύο δεκαεξάχρονοι βρέθηκαν στο γήπεδο από τον γειτονικό Βόλο και μέλη της μικτής ΕΠΣ Θεσσαλίας για να ενταχθούν στη δύναμη της ομάδας της ΑΕΛ Κ17. Πρόκειται για τον επιθετικό Μάριο Φουρκιώτη που έπαιζε στη Νίκη Βόλου και τον δεξί χαφ Κώστα Δημόπουλο που αγωνιζόταν στον Άρη Μελισσιάτικων.

 

Δυσαρέσκεια

Κύκλοι της ΠΑΕ εξέφρασαν απορία όχι για την παρουσία του ΣΔΟΕ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι αλλά για τις πληροφορίες που υπάρχουν για την παρουσία άλλων προσώπων κατά τη διάρκεια του ελέγχου… Δεν θέλησαν να πούνε κάτι περισσότερο.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Λεων Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass