ΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

2 εκατομμύρια ευρώ για αθλητικά έργα

• Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «Επενδύουμε στις αθλητικές υποδομές για τη νεολαία μας. Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τα σωματεία. Βγαίνουμε μπροστά»

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2017 22:08

«Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τα σωματεία και η αθλούμενη νεολαία. Τα παιδιά πρέπει να αθλούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, γι’ αυτό βγαίνουμε μπροστά με την κατασκευή και τη συντήρηση αθλητικών έργων.

Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό». Μ’ αυτό το σκεπτικό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δίνει «ανάγλυφα» την εικόνα της απόφασης στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας να προχωρήσει σε συντήρηση και κατασκευή αθλητικών έργων που θα βοηθήσουν τους αθλούμενους για καλύτερες επιδόσεις και θα τους εξασφαλίσουν ιδανικές συνθήκες άθλησης. Το ύψος της χρηματοδότησης φθάνει στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ ενώ ίσως φθάσει και τα 2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς σε ορισμένα αθλητικά έργα που θα κατασκευαστούν δεν έχει οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός τους.
Πολλές από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα γίνουν παρεμβάσεις δεν ανήκουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά, επειδή αυτή τα στιγμή υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στη χρηματοδότηση των αθλητικών υποδομών ο περιφερειάρχης πήρε την απόφαση μέσω ιδίων πόρων της Περιφέρειας να τις χρηματοδοτήσει, γιατί αυτό που προέχει είναι οι ασφαλείς και ποιοτικοί χώροι για τη νεολαία μας.
«Εμείς κοιτάμε το καλό της κοινωνίας και ανοίγουμε δρόμους αλλαγής φιλοσοφίας» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε: «καλούμε όλους να μας ακολουθήσουν σ’ αυτόν τον δρόμο γιατί μόνο έτσι θα πάει η χώρα μπροστά. Οι συνέργειες και η συνεργασία θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Κορυφαίο παράδειγμα το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας που αυξήσαμε τη χρηματοδότηση, κόστισε 4.587.00 για να κάνουμε πράξη το δεύτερο κολυμβητήριο στη Λάρισα, που ήταν ένα έργο ζωής για τον υγρό στίβο αλλά και για τους πολίτες που θα το χρησιμοποιούν καθημερινά».

 

ΠΟΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Οργασμός αθλητικών έργων θα υπάρχει σύντομα με βάση τις επιτακτικές ανάγκες που υπάρχουν και για τις οποίες αυτή τη στιγμή υπάρχει οικονομική αδυναμία χρηματοδότησής τους από τους φορείς που ανήκουν οι εγκαταστάσεις.
Τα αθλητικά έργα που θα γίνουν είναι τα εξής (σε παρένθεση ο προϋπολογισμός του καθενός):

• Τοποθέτηση παρκέ στο δάπεδο των κλειστών γυμναστηρίων Γιάννουλης και Φαλάνης και άλλες εργασίες (228.000 ευρώ).

• Αντικατάσταση του στεγάστρου στο κλειστό Αγίου Θωμά Λάρισας (100.000 ευρώ)

• Συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου Αγιάς και κυρίως εργασίες στη σκεπή (110.000 ευρώ.)

• Επιδιορθώσεις στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου ΓΕΛ (50.000 ευρώ)

• Συντήρηση κλειστού γυμναστηρίου Τυρνάβου (50.000 ευρώ)

• Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού γηπέδου Φιλιππούπολης (150.000 ευρώ)

• Κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο Τερψιθέας (150.000 ευρώ)

• Συντήρηση κλειστού γυμναστηρίου Δομένικου (50.000 ευρώ)

• Βελτιώσεις στο κλειστό γυμναστήριο Φαρσάλων (100.000 ευρώ)

• Τοποθέτηση παρκέ στα κλειστά γυμναστήρια Χάλκης και Πλατυκάμπου (150.000 ευρώ)

• Έργα στο κλειστό της Νεάπολης, όπως τοποθέτηση τουρνικέ, ανακαίνισης αποδυτηρίων και συντήρηση του παρκέ (ο προϋπολογισμός δεν έχει διαμορφωθεί)

• Συντήρηση γηπέδου Συκουρίου (δεν έχει διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός)


«ΚΟΡΩΝΙΔΑ» ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Η παραπάνω σειρά αθλητικών έργων αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για περισσότερες και ποιοτικότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας τα τελευταία χρόνια, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον αθλητισμό τον οποίο θεωρεί την καλύτερη παιδεία και διέξοδο στην οικονομική κρίση των πολιτών.
Παρά τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που διανύουμε, έγιναν σημαντικά αθλητικά έργα προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ με «κορωνίδα» το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας προϋπολογισμού 4.587.000 ευρώ, κατασκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο Φιλιππούπολης, συντήρηση αίθουσας στίβου στο Αλκαζάρ, κατασκευή παρκέ στα κλειστά γυμναστήρια Αγιάς, Ελασσόνας και Αμπελώνα και κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΚΕΘΕΑ.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass