ΚΕΝΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Το μπέιζμπολ κερδίσει έδαφος στη Λάρισα

• Προπόνηση παρουσία του έμπειρου παίκτη με συμμετοχή στην Εθνική, Άγγ. Αργυρόπουλου έγινε στο βοηθητικό του Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 22:55

Αν και είναι από τα μη διαδεδομένα αθλήματα στη χώρα μας, το μπέιζμπολ όχι απλά … (καλλιεργείται)… στη Λάρισα αλλά φαίνεται πως σταδιακά κερδίζει έδαφος.

Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ ενέταξε πρόσφατα (τον περασμένο Μάρτιο) το μπέιζμπολ στα τμήματά της και το ενδιαφέρον αρκετών νέων να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα είναι αξιοσημείωτο. Από τα 15 περίπου παιδιά που επάνδρωσαν αρχικά το τμήμα, σήμερα περί τα 30 παιδιά δίνουν το «παρών» στις προπονήσεις, δείχνοντας τη διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά με το συγκεκριμένο άθλημα. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώθηκε στην τελευταία προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό του Αλκαζάρ με τη συμμετοχή του έμπειρου παίκτη της ομάδας του μπέιζμπολ και μέλος της Εθνικής ομάδας Άγγελου Αργυρόπουλου.
Η προπόνηση ήταν διπλή και τα μηνύματα από τη συμμετοχή των παιδιών ενθαρρυντικά. Όπως επισήμανε ο Χρήστος Χαρισούλης, εκ των εμπνευστών της δημιουργίας ομάδας μπέιζμπολ στη Λάρισα «ήταν η πρώτη επίσημη δραστηριότητά μας, γι’ αυτό και καλέσαμε έναν άνθρωπο που έχει μεγάλη εμπειρία με 17 χρόνια παρουσίας στον χώρο του μπέιζμπολ όπως ο Άγγελος Αργυρόπουλος, παίκτης της ομάδας «Ευρυάλης» από την Αθήνα με συμμετοχή και στην Εθνική ομάδα. Μας έδειξε πολλά πράγματα, γιατί θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνουμε. Δεν μας ενδιαφέρει απλά και μόνο να ερχόμαστε να παίζουμε και μετά να φεύγουμε».
Οι προπονήσεις στην ομάδα μπέιζμπολ γίνονται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 19.00 στο βοηθητικό του Αλκαζάρ, καθώς όπως υπογράμμισε ο Χρήστος Χαρισούλης το τμήμα είναι ενεργό.
«Η ομάδα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Από τον Μάρτιο που ξεκινήσαμε μέχρι τώρα υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από παιδιά που θέλουν να μάθουν το άθλημα του μπέιζμπολ. Ξεκινήσαμε περί τα 15 παιδιά και στην τελευταία προπόνηση με τον κ. Αργυρόπουλο ήμασταν περί τα 30. Είχαμε πολλά νέα παιδιά που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με το μπέιζμπολ. Εμείς πάντως παρέχουμε τον εξοπλισμό σε όποιον θέλει να δοκιμάσει να παίξει. Είναι ένα παιχνίδι που θέλει αρκετή σκέψη, έχει εκρηκτικότητα και πιστεύω ότι ταιριάζει στον Έλληνα όπως και στους Ευρωπαίους γενικότερα. Άλλωστε στην Ευρώπη υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις του μπέιζμπολ όπως η Ιταλία και η Ολλανδία, απλά σε μας τώρα αρχίζει να γίνεται περισσότερο γνωστό.
Στην Ελλάδα το μπέιζμπολ ξεκίνησε το 2000 αλλά τα τελευταία περίπου δύο χρόνια είναι ανενεργό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Έξι από την Αθήνα, μία από τη Θεσσαλονίκη κι εμείς. Μόλις συγκροτηθεί κάποιο πλάνο, θα διοργανώσουμε φιλικά παιχνίδια, τουρνουά κ.ά.» κατέληξε ο Χρήστος Χαρισούλης.
Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass