Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

Eγραψε το... έπος του 2004

• Κερδίζοντας το Euro και τη διοργανώτρια Πορτογαλία στον τελικό

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2017 17:55

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Συνέβη σαν χθες, στις 4 Ιουλίου 2004 - λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων - με την Ελλάδα τόσο διαφορετική απ’ ό,τι σήμερα.


Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατάφερε να κάνει κάτι ακατόρθωτο, κάτι που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί αλλά κάτι που απέδειξε ότι όλα μπορούν να συμβούν. Η Ελλάδα ήταν ομάδα, ομάδα με σαφές πλάνο και πολλούς διψασμένους ποδοσφαιριστές, που ξεχώρισαν σε διαφορετικές στιγμές. Και κατάφεραν να γράψουν ένα έπος που θα το θυμόμαστε για πάντα...
Βράδυ 4ης Ιουλίου 2004: Μετά από μία «τρελή» πορεία στο Euro, η Ελλάδα φτάνει στον τελικό και καλείται να αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Την Πορτογαλία του Φίγκο, του Ρονάλντο, του Ντέκο, του Ρούι Κόστα και πολλών άλλων μεγάλων παικτών.
Στο 56’, ο Μπασινάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Χαριστέας, πάλι με κεφαλιά, έστειλε την Εθνική μισό βήμα πριν από το θαύμα. Ολόκληρη η Ελλάδα παραληρούσε. Το σφύριγμα της λήξης ξεκίνησε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί. Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο!
Η Εθνική μας, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η Ελλάδα παίρνει «φωτιά» από τους πανηγυρισμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass