ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Ο ΓΓΑ κ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ

«Υποχρεωτικό πλέον το καρδιογράφημα»

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2017 16:37

Διευκρινίσεις σχετικά με τις τροπολογίες του νομοσχεδίου, που αφορούν την κατηγοριοποίηση των αθλητικών υποδομών, την κάρτα υγείας του αθλητή κ.ά. έδωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Όπως εξήγησε «τα γήπεδα έχουν μεγάλο πρόβλημα στην αδειοδότησή τους. Εδώ και δεκαετίες, η εκάστοτε κυβέρνηση, έτσι κι εμείς ήδη 3 φορές, αναγκαστήκαμε να δώσουμε προσωρινή άδεια λειτουργίας των γηπέδων, με παρατάσεις και η άδεια λειτουργίας να μην είναι ποτέ μόνιμη. Αυτό γινόταν επειδή δεν υπήρχε μία κατηγοριοποίηση, που πλέον υπάρχει. Δηλαδή έχουμε γήπεδα δημοτικού επιπέδου, κλειστά, ποδοσφαιρικά, έχουμε γήπεδα περιφερειακού επιπέδου και έχουμε και γήπεδα εθνικής εμβέλειας. Ρυθμίζονται οι προδιαγραφές! Όταν για ένα γήπεδο σε ένα μικρό χωριό ζητούσαμε τις ίδιες προδιαγραφές που απαιτούσαμε και για το ΟΑΚΑ, αυτό επιβάρυνε τους Δήμους που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και όλα τα γήπεδα να είναι σε μία ημιπαράνομη αδειοδότηση. Τώρα οι Δήμοι θα αδειοδοτούν τα δικά τους γήπεδα, η Περιφέρεια τα δικά της, το Κράτος τις εθνικές υποδομές».

Σχετικά με στην κάρτα υγείας του αθλητή που συμπεριλαμβάνεται στις τροπολογίες του νομοσχεδίου, επισήμανε: «Επί 18 χρόνια δεν έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που να αφορά την κάρτα του αθλητή. Υπήρχαν πολλές συντεχνίες, οι οποίες ήθελαν να συμμετέχουν, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει όλο το σύστημα. Δεν είχαν εγκριθεί τα ιατρικά πρωτόκολλα, να ξέρει δηλαδή ένας γιατρός από το Καστελόριζο μέχρι τη Φλώρινα ότι ο ελάχιστος προληπτικός έλεγχος που πρέπει να κάνει σε έναν αθλητή είναι το ιστορικό και ένα καρδιογράφημα, ώστε να προλαβαίνουμε τους αιφνίδιους θανάτους των αθλητών. Κάθε χρόνο έχουμε 2 ή 3 περιστατικά που χάνουμε παιδιά! Θέλουμε να απλώσουμε μία πολιτική σχετικά με την πρόληψη της υγείας στον αθλητισμό: η πρώτη φάση θα αφορά στους αθλητές που έχουν δελτίο σε σωματείο, η δεύτερη φάση τα σχολεία και τον μαθητικό αθλητισμό και η τρίτη αφορά κάθε αθλούμενο. Σε σχέση με τα σωματεία, ξέρετε ότι υπήρχε αυθαιρεσία. Υπάρχει η υποχρέωση να σφραγίζονται από γιατρό τα δελτία, ωστόσο αυτό γινόταν με έναν τρόπο όχι οργανωμένο, όχι επιστημονικά σωστό και μερικές φορές πολύ αυθαίρετο, δηλαδή έβαζαν πλαστές σφραγίδες ή χωρίς να εξετάζονται επί της ουσίας τα παιδιά. Όλοι ξέρουν ότι κάποιες φορές ένα σωματείο παίρνει 30 δελτία παιδιών πηγαίνει σε ένα γιατρό, του λέει σφράγισέ τα, έχω αγώνα αύριο. Είναι κοινό μυστικό, αλλά αυτό θα τελειώσει τώρα. Είμαστε σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας. Θα κατεβάσουμε τροπολογία όπου θα βάζουμε τάξη, όπου θα συμπεριλαμβάνεται και η διαδικασία της επιμόρφωσης των γιατρών. Ποιοι γιατροί μπορούν να δώσουν τη βεβαίωση, με ποιες διαδικασίες. Τονίζω πως πλέον θα είναι υποχρεωτικό το καρδιογράφημα ως ελάχιστη εξέταση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass