ΜΕΤΑ ΑΠΟ 53 ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πόλη γιορτάζει και για τον Απόλλωνα!

*Κέρδισε χθες πανάξια τον Τηλυκράτη Λευκάδας 2-0 με γκολ των Ανδρέου και Σαχινίδη *Οι παίκτες που αποθεώθηκαν σήκωσαν ψηλά τους Θεοδοσιάδη και Μαντζανά

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2017 22:26

Η Λάρισα γιορτάζει σήμερα για τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο και από χθες το απόγευμα γιορτάζει παράλληλα την άνοδο του Απόλλωνα στη Β' Εθνική κατηγορία.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τον Τηλυκράτη Λευκάδας που τελείωσε 2-0, ήταν ανεπανάληπτες για το γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Ο κόσμος αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές και εκείνοι σήκωσαν ψηλά τόσο τον τεχνικό τους ηγέτη Σάκη Θεοδοσιάδη όσο και τον Παναγιώτη Μαντζανά, τον οποίο έλουσαν με σαμπάνιες, φωνάζοντας: «Είναι τρελός ο πρόεδρος».

Τα γκολ που πέτυχαν ο Ανδρέου (25′) και ο Σαχινίδης (54′) οδήγησαν την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες με τους 1.000 περίπου Λαρισαίους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα να πανηγυρίζουν γι’ αυτό το επίτευγμα.

Η λαρισινή ομάδα επιστρέφει πανηγυρικά στην κατηγορία μετά από 53 χρόνια και ετοιμάζεται να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη Β' Εθνική. Πλέον ο στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο και να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία την καινούργια αγωνιστική περίοδο στη Football League.

Σίγουρα το ότι η Λάρισα θα έχει στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά την ΑΕΛ που βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ και τον Απόλλωνα, είναι ό,τι το καλύτερο και με την άριστη συνεργασία των δυο ομάδων, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε, ενώ θα αξιοποιηθούν και ταλαντούχοι παίκτες της περιοχής.

*Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Απόλλωνας μπήκε από την αρχή πολύ ορεξάτος, αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να «σφραγίσει» το εισιτήριο της ανόδου στη Β' Εθνική κατηγορία.

Οι «κυανόλευκοι» μόλις στο 5′ απείλησαν για πρώτη φορά, όταν ο Σάββας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σουλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 9′ χάθηκε νέα ευκαιρία. Έπειτα από νέα σέντρα του Σάββα, ο Μανθάνο στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γύρισμα παράλληλα με τη γραμμή της εστίας, ο Σαχινίδης όμως εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Καραγκούνη που μπλόκαρε την μπάλα.

Το δυνατό ξεκίνημα ολοκληρώθηκε στο 12′ όταν ο Μανθάνο με κάθετη πάσα βρήκε τον Σαχινίδη βγάζοντας τον δεύτερο σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το τέλειωμά του ήταν αδύναμο με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει εύκολα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά την εστία του Σταυράκη στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 20'ο Παπαδόπουλος με διαγώνια πάσα από τα δεξιά στο κέντρο, βρήκε τον Λαρισαίο Σιδέρη, που από την κορυφή της περιοχής και αριστερά ανάγκασε τον τερματοφύλακα των «κυανόλευκων» να διώξει δύσκολα σε κόρνερ, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Όμως ο Απόλλωνας στο 25′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Τηλυκράτη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σουλίδη, ο Ανδρέου με κεφαλιά κατόρθωσε να κάνει το 1-0. Σε μία δύσκολη φάση όπου οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα μέσα από την εστία του τέρματος και ο δεύτερος επόπτης κ.Κανιούρας έτρεξε προς τη σέντρα, κατακυρώνοντας ο διαιτητής το γκολ.

Στο 39′ ο Σουλίδης έξω από την περιοχή δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Καραγκούνη.

Ενώ ένα λεπτό μετά ήταν σειρά του Μανθάνο να αστοχήσει σε νέα ευκαιρία. Ο Σκούπρας έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο επιθετικός μέσος του Απόλλωνα με προβολή είδε την μπάλα να περνά δίπλα από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αναζήτησαν ένα γρήγορο δεύτερο γκολ και στο 50′ ο Σαχινίδης μέσα από την περιοχή σούταρε αδύναμα με τον Καραγκούνη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα, ενώ στο 52'σε σουτ του Σάββα η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ

Τελικά το γκολ ήρθε στο 54′. Ο Διβανές ανατράπηκε στην περιοχή του Τηλυκράτη, με τον διαιτητή να σφυρίζει την παράβαση. Από τα έντεκα μέτρα ο Σαχινίδης που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος για το 2-0 (πέτυχε το 14ο προσωπικό του γκολ), σκορ που έφερε μεγαλύτερη ηρεμία στους γηπεδούχους και η άνοδος φαινόταν να έχει επιτευχθεί.

Στο 68′ ο Διβανές σε μία γρήγορη αντεπίθεση δεν κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων έφυγε γρήγορα στην επίθεση από το κέντρο και λίγο έξω από την περιοχή δοκίμασε το σουτ με τον Καραγκούνη να διώχνει το σουτ αρχικά και στη συνέχεια τους αμυντικούς να απομακρύνουν μακριά.

Και στο 75′ ο Μηνάς που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή, έξω από την περιοχή κι αριστερά, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Καραγκούνης κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και στο τέλος μόλις ο κ.Λεωνίδας σφύριξε για τελευταία φορά, άρχισαν οι χοροί που θα συνεχισθούν για αρκετές ακόμη ημέρες.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ.Λεωνίδας(Τρικάλων), που είχε συνεργάτες τους κ.Αλεξόπουλο(Τρικάλων), Κανιούρα(Καρδίτσας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας, Διβανές, Σαχινίδης (81′ Κολοβός), Σουλίδης (68′ Ιβανίδης), Μανθάνο (72′ Μηνάς).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Ανδρέας Παντζιαράς): Καραγκούνης, Ορφανός, Καταγής, Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης, Μπαλί, Περιστέρης (53′ Καλογέρης), Κτένας, Παπαδόπουλος, Σιδέρης (67′ Κοντογιάννης), Μακρυγιάννης (56′ Γεωργάκης).

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(29η αγωνιστική)

Απόλλων Λάρισας – Τηλυκράτης  2-0

Νίκη Βόλου – Διαγόρας Σεβαστής 0-1

Πύδνα Κίτρους – ΑΕ Ιστιαίας        1-0

Φιλιππιάδα– ΑΕ Καραϊσκάκης      2-1

Αμβρακία Κωστακιών – Αστέρας Πετριτή 1-0

Νεοκαισάρεια- Ελευθεροχώρι       2-0

Πιερικός – Θεσπρωτός      0-2

Ρήγας Φεραίος – Ολυμπιακός Βόλου      0-0

Η BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 29 αγώνες)

1.Απόλλων Λάρισας 63-17  70

............................................

2 . Καραϊσκάκης ΑΕ 39-12  63

3 . Ολυμπιακός Βόλου       44-14  59

4.Διαγόρας Σεβαστής        45-27  58

5. Πύδνα Κίτρους     41-22  53

6.Νίκη Βόλου 36-29  50

7.Τηλυκράτης 2014 26-27  40

8. Α.Ε. Ιστιαίας        27-35  35

9.Θεσπρωτός         37-38  34

10. Πιερικός  21-33  33

11.Ρήγας Φεραίος   35-45  31

12. Ελευθεροχώρι    23-40  29

13. Φιλιππιάδα        21-35  28

14. Αμβρακία Κωστακιών   24-40  27

..................................................

15. Νεοκαισάρεια     28-49  26

15. 16. Αστέρας Πετριτή     20-55  11

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(30η , 21 Μαΐου, 17:00)

Νίκη Βόλου – Απόλλων Λάρισας

Τηλυκράτης 2014 – Πύδνα Κίτρους

Σεβαστή– Εθνικός Φιλιππιάδας

AE Ιστιαίας – Aμβρακία Κωστακίων

ΑΕ Καραϊσκάκης – Νεοκαισάρεια

Αστέρας Πετριτή – Πιερικός

Ελευθεροχώρι – Ρήγας Φεραίος

Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Βόλου

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass