ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πάους: Μου αρέσει η Λάρισα

*Νέος γυμναστής ο Βασίλης Καλαποθαράκος

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2017 22:10

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μόλις τελείωσε τη χθεσινή προπόνηση που ήταν και η τελευταία για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και ο Ολλανδός τεχνικός Αντρέ Πάους βρίσκεται έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει κάνοντας τσιγάρο(σέβεται τους χώρους των μην καπνιζόντων). Τον πλησιάζουμε (μάλιστα κοντά μας έρχεται κάποια στιγμή και ο πρώην πρόεδρος του Ροδιακού Βασίλης Κατσικογιάννης) και, μετά τις απαραίτητες συστάσεις, το πρώτο που μας λέει είναι ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά στο θέμα των πληροφοριών όταν το περασμένο Σάββατο μέσω της «Ελευθερίας» ανακοινώσαμε τον σχεδιασμό της ομάδας γράφοντας ποιοι παίκτες φεύγουν και ποιοι μένουν αλλά και τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πρόσθεσε όμως ότι φέραμε μεγάλη αναστάτωση, αλλά αυτό δεν τον πείραξε αφού σέβεται τη δουλειά του δημοσιογράφου.

Στη συνέχεια μιλώντας μαζί του, τον ρωτήσαμε αν του αρέσει η Λάρισα και μας απάντησε ότι η Λάρισα είναι πολύ πιο ωραία πόλη από τη Λάρνακα που έμενε πριν έρθει, ενώ του αρέσει που οι φίλαθλοι τον χαιρετάνε συνέχεια στην πόλη δείχνοντας πώς αντιμετωπίζουν και τους ανθρώπους της ομάδας.

Στη συνέχεια μας είπε ότι έχει αρχίσει τον σχεδιασμό της ομάδας αλλά δεν θέλει να αποκαλύψει τίποτα, γιατί εμείς θα τα γράψουμε (σ.σ. χαμόγελα) ενώ είπε ότι φεύγει για Θεσσαλονίκη και από κει θα πετάξει για το Ντίσελντορφ, ώστε στη συνέχεια να πάει στο σπίτι του στην Ολλανδία που βρίσκεται στα περιοχή του Βένλο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Γερμανίας όπου ζουν η γυναίκα του και τα δύο αγόρια του ηλικίας 20 και 15 ετών.

Μας είπε ότι είναι ευχαριστημένος από τη διαμονή του και θα επιστρέψει στις 28 Ιουνίου στη Λάρισα οπότε θα αρχίσει η προετοιμασία για τη νέα περίοδο, ενώ πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να φθάσει ψηλά και σ’ αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι με τον τρόπο τους.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ Ο ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ

Η ΑΕΛ μετά τον Κώστα Κατσάρα, που θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Πάους, όπως όλα δείχνουν, στην τεχνική ηγεσία, πήρε και γυμναστή-εργοφυσιολόγο τον Βασίλη Καλαποθαράκο που έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες όπως Παναθηναϊκό, Άρη, Παναχαϊκή, Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρα, Πανιώνιο, Εργοτέλη. Ο Βασίλης Καλαποθαράκος που από χθες είναι στη Λάρισα. Έχει συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2008-2009, όταν ήταν «δεξί χέρι» του Ζοσέ Πεσέιρο. Η έλευση του Χενκ Τεν Κάτε και η επιθυμία του Ολλανδού να έχει δικό του γυμναστή, τον οδήγησε αρχικά στις μικρές ομάδες των "πρασίνων" και στη συνέχεια στην έξοδο, αφού επιθυμία του ήταν να δουλέψει με αντρικές ομάδες.

Ο Καλαποθαράκος ήταν για ένα εξάμηνο σε ομάδα της Κίνας και συγκεκριμένα στη Σαγκάη.

Εγκωμιάστηκε η δουλειά που έκανε στον Αστέρα Τρίπολης για ενάμισι χρόνο(2014-2015) συνεργασίας, στον οποίο πρόσφερε πολλά, ενώ η παρουσία του στη θέση του γυμναστή συνδυάστηκε με τις δύο σερί συμμετοχές της ομάδας στους ομίλους του Europa League.

Μάλιστα για τη φιλοσοφία του στη συγκεκριμένη ομάδα σε παλαιότερη συνέντευξή του τόνισε τα εξής:

«Διατήρηση και αύξηση της απόδοσης σε όλα τα χαρακτηριστικά της (τεχνικά, τακτικά, φυσικά). Η διαχείριση της έντασης από το τεχνικό επιτελείο αποτελεί το "κλειδί" για τη διατήρηση αλλά και την ανάπτυξη των φυσικών μας χαρακτηριστικών. Το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγα λόγια έρχεται με συχνές προπονήσεις υψηλής έντασης, αερόβιας άσκησης και ταχύτητας, πάντα σε σχέση με τα φυσικά, τεχνικά και χαρακτηριστικά της ομάδας σ' αυτή τη φάση.

Σε αυτό βοήθησε και η αξιολόγηση της επιβάρυνσης της κάθε προπονητικής μονάδας μέσω εξειδικευμένου εξοπλισμού με τη μέτρηση της καρδιακής συχνότητας. Επιπλέον, βοήθεια στα φυσικά στοιχεία αποτελούσαν κι οι πληροφορίες που λαμβάναμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα από αγώνες, σχετικές με την απόσταση που διένυαν στο ματς, την απόσταση σε διαφορετικές εντάσεις, τον αριθμό αλλά και τον χρόνο που απαιτούνταν για συνεχόμενα σπριντ. Συλλογή λοιπόν των δεδομένων στο τέλος της κάθε προπόνησης και αξιολόγηση αυτών.

Αυτές οι πληροφορίες για την επιβάρυνση της κάθε προπονητικής μονάδας ήταν άκρως σημαντικές για τον σχεδιασμό του κύκλου προπονήσεων της επόμενης μίας ή τεσσάρων εβδομάδων. Για τη μεγιστοποίηση των προπονητικών ερεθισμάτων είναι σημαντικό οι ποδοσφαιριστές να έχουν διαφορετικές προπονήσεις κάθε μέρα (αυτό το ονομάζουμε περιοδικότητα στην επιστήμη του αθλητισμού). Έτσι η τοποθέτηση των προπονητικών μονάδων είναι σημαντική για την επίτευξη μέγιστης απόδοσης στο ματς που θα ακολουθήσει.

Είναι απαραίτητο να τονίσω ότι μία αρχή "κλειδί" κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής μας περιόδου (μ' αυτόν τον αριθμό προπονήσεων και αγώνων) αποτελούσε η ισορροπία μεταξύ επιβάρυνση της προπόνησης ή αγώνα και της αποκατάστασης (ξεκούρασης).

Ο συνδυασμός έντασης και όγκου (διάρκεια) προπόνησης, καθώς και οι ιδανικές ασκήσεις τεχνικοτακτικών στοιχείων (βασική φιλοσοφία του προπονητή μας αποτελεί η κυριαρχία της μπάλας στις ασκήσεις) ήταν τα σημαντικά στοιχεία για τη διατήρηση των φυσικών μας χαρακτηριστικών και της ανάπτυξης των τεχνικοτακτικών στοιχείων καθ' όλη τη χρονιά».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass