ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ 2.045 ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΙΤΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΙ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ποιος θα πληρώσει… τα σπασμένα;

*Γ.Κωσταρόπουλος: Για ότι συμβεί αποκλειστικά υπεύθυνος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ *Αλ.Κούγιας: Κάποιοι δεν θέλουν τη σωτηρία της ομάδας

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 9:30

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας σχετικά με το χρέος της πρώτης (επί διοίκησης Πλεξίδα) για τα σπασμένα καθίσματα στο στάδιο Αλκαζάρ. Με τον Αλέξη Κούγια σε δηλώσεις του να κάνει λόγο για καταγγελία που βάζει σε μπελάδες την ομάδα ενόψει της τελικής αξιολόγησης του φακέλου της αδειοδότησης και να μιλά για «κάποιους που δεν θέλουν τη σωτηρία της ομάδας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι του έγινε πρόταση από τον κ.Κούγια και ότι υπήρξε συμφωνία, ενώ δηλώνει ότι «αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ για ό,τι θα συμβεί από δω και πέρα».
Πιο αναλυτικά:
-Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ομάδας είπε μεταξύ άλλων: «Με πολλή ηρεμία θέλω να αναδείξω ένα γεγονός που συνέβη στην Αθήνα. Εγώ βρίσκομαι για μια σοβαρή υπόθεση στην Καστοριά, όπου πληροφορήθηκα ότι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συζητήθηκε η καταγγελία του προέδρου του ΕΑΚ Λάρισας κ. Κωσταρόπουλου και των μελών της διοικήσεως του Αλκαζάρ εναντίον της ΠΑΕ ΑΕΛ για το χρέος της ΠΑΕ για τα σπασμένα καθίσματα της σεζόν 2014/15 με τον Ολυμπιακό Βόλου, χρέος που ουδέποτε είχε ζητήσει.
Θυμήθηκε όμως να το ζητήσει τώρα που συζητείται η αδειόδοτηση της ΑΕΛ κάνοντας και καταγγελία. Είχα δηλώσει πως αυτή η ενέργεια είναι απαράδεκτη. Είναι χτύπημα «Δουρείου Ίππου», από μέσα. Και μάλιστα συνέπεσε με τη βράβευση του κ. Κωσταρόπουλου ως προσφέροντος πολλά στα αθλητικά πράγματα της πόλης από την Ερασιτεχνική ΑΕΛ. Δηλαδή έγινε τη μία μέρα η βράβευση και την επόμενη έγινε η καταγγελία».
Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι είχαν συμφωνήσει τηλεφωνικά να μην γίνει αυτή η συζήτηση αλλά να αφεθεί για το τέλος Μαΐου, οπότε και θα υπήρχε οικονομική ευχέρεια από πλευράς του για να εξοφλήσει, δίνοντάς του πέντε μηνιαίες επιταγές, για συνολικό ποσό 35.000 ευρώ.
Ο κ. Κούγιας, αφού αναρωτήθηκε για το ποια είναι η σχέση του κ. Κωσταρόπουλου με τον αθλητισμό και ποια η προσφορά του ώστε να βραβευτεί από την Ερασιτεχνική, είπε ότι «συμφωνήσαμε να μιλήσουμε τέλη Μαΐου».
Κάτι που όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Κούγιας, αναίρεσε ο κ. Κωσταρόπουλος: «Με πήρε τώρα και μου είπε ότι ουδέποτε συμφώνησε μαζί μου και ναι μεν έγινε η συζήτηση και συμφωνεί, αλλά τα υπόλοιπα μέλη δεν συμφώνησαν και πως έψαχνε να με βρει και δεν το κατάφερε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κούγιας κατέληξε λέγοντας ότι μπορεί να δημιουργείται πρόβλημα εντυπώσεων, αλλά μπορεί να θέσει και εμπόδιο στην αδειοδότηση της ομάδας. «Ακόμα δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσουμε. Για μένα όμως μετράει η ενέργεια που έγινε και η πρόθεση», είπε χαρακτηριστικά και έδωσε ραντεβού για την ερχόμενη Πέμπτη, όπου σε συνέντευξη Τύπου «θα τα πούμε όλα», γιατί «υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πέσει η ομάδα».
Ο κ. Γ. ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος σε δηλώσεις του που έκανε στην «Ε» αλλά και στο ραδιόφωνο της ομάδας ανέφερε πως «ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα είναι ο μόνος υπεύθυνος για ό,τι θα συμβεί από δω και πέρα πάνω στο θέμα της αδειοδότησης» διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί πρότασης που του έγινε για τη διευθέτηση το θέματος.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχει μία οφειλή της ΠΑΕ ΑΕΛ απέναντι στο ΕΑΚ Λάρισας που χρονολογείται από εποχής Πλεξίδα. Έχουμε έρθει σε επαφή με την ΠΑΕ ΑΕΛ και με τον κ. Μάρκου, αλλά και με τον κ. Κούγια. Υπήρχε μία δέσμευση εδώ κι ενάμιση χρόνο πως θα αποκατασταθούν αυτά τα καθίσματα, κάτι που έως τώρα δεν έχει γίνει. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο οφείλουμε να στείλουμε μία επιστολή, από τη στιγμή που είμαστε υπόλογοι στη Γ.Γ.Α. αν έχει ή όχι οφειλή η ΠΑΕ ΑΕΛ. Αυτή η οφειλή συνεχίζει και υπάρχει. Στην ΕΕΑ η οποία με κάλεσε ήμουν εκεί μόνο την πρώτη φορά
και χωρίς να έχω ενημερωθεί από την ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία ήρθε και ζήτησε αναβολή. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα και δώσαμε την αναβολή, μένοντας σε μια καλή πίστη που υπάρχει για την ομάδα της πόλης. Αλλά από τότε μέχρι σήμερα, στις 27 του μήνα οπότε εκδικαζόταν η υπόθεση δεν έγινε καμία κίνηση από την πλευρά της.
Ο κ. Μάρκου (σ.σ.: διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ) έχει ενημερωθεί από τη Μ. Δευτέρα, ότι θα συνεδριάζει η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας πάλι γι’αυτό το θέμα, γιατί μας ζήτησε η Ε.Ε.Α. να στείλουμε απάντηση για το αν συνεχίζεται να υπάρχει αυτή η οφειλή της ΠΑΕ ΑΕΛ ή όχι. Δεν μου απάντησε κανείς και το θεωρώ προσβλητικό. Υπήρχε ένα 20μερο για να τακτοποιηθεί όλη αυτή η διαδικασία με την εγγυητική επιστολή.
Είναι προσβλητικό. Ο κ. Κούγιας με πήρε χθες τηλέφωνο και τον ενημέρωσα πως θα πρέπει να συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή καθώς δεν είναι δικιά μου αρμοδιότητα. Η επιτροπή αποφάσισε ότι εμμένει στο έγγραφο που έστειλε στην Ε.Ε.Α., από εκεί και έπειτα λοιπόν είναι μία άλλη διαδικασία».
-Για το τι είπε με τον κ. Κούγια: «Εμείς δεν μιλήσαμε για επιταγές και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κ. Κούγιας με πήρε τηλέφωνο, μου ζήτησε νέα αναβολή για να μπορέσει να πάρει την αδειοδότηση. Καταλαβαίνω ότι εδώ ουσιαστικά μιλάμε για εμπαιγμό. Ενάμιση χρόνο, με όλα τα έγγραφα κατατεθειμένα με τις δεσμεύσεις. Θεωρώ πως δύο μέρες πριν τη συνεδρίαση της Ε.Ε.Α. προσωπικά το θεωρώ μία υποτίμηση της Διοικούσας Επιτροπής. Δεσμεύθηκα απέναντί του ότι θα συνεδριάσουμε για το αν θα υπάρξει θέμα αναβολής.
Ας μην ξεχνάτε πέρυσι, πως με καλή θέληση δώσαμε έγγραφο ότι έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές, αποδεχόμενοι έγγραφο από την ΠΑΕ κι από τη στιγμή που πήρε την αδειοδότηση μάς ξέχασε τελείως. Ξέχασε τελείως τις υποχρεώσεις προς το ΕΑΚΛ.
Θα μπορούσαν έστω για να βρούμε ένα πάτημα, να τοποθετούν 100 καθίσματα τον μήνα.
Έχουμε διεθνείς αγώνες σε ένα κατεστραμμένο γήπεδο, έχουμε διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ κι αυτό είναι το σημαντικό για εμάς.
Μία οικονομική οφειλή ρυθμίστηκε όντως, έστω και με καθυστέρηση. Υπήρχε μόνο η οφειλή για τα καθίσματα που υπάρχει ακόμα.
Εμείς δείξαμε καλή θέληση και είπαμε πως η ομάδα θα ρυθμίσει τις οφειλές της μέσα στο 2016, δίνοντας το χαρτί πως έχει τακτοποιηθεί με διακανονισμό η οφειλή για τα καθίσματα και πήρε την αδειοδότηση.
Εγώ σαν πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή έχουμε μία ευθύνη και στη Γ.Γ.Α. και στον υπουργό γιατί διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο σε υποσχέσεις. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το παιχνίδι.
Δεν θέλω να πέσει η ομάδα. Εγώ είμαι ΑΕΛ. Θα θέσω όμως κι εγώ μία ερώτηση, αυτός που αναλαμβάνει να διαχειριστεί την τύχη μιας μεγάλης ομάδας όπως η ΑΕΛ δεν θα πρέπει να έχει προβλέψει να τακτοποιήσει τις οφειλές αυτές μέσα σ’αυτά τα δύο χρόνια; Εγώ αυτές τις κινήσεις τις βλέπω σαν να μας υποτιμούν. Δεν δέχομαι να μας πετάξουν το μπαλάκι, την ευθύνη την έχει αυτός που έχει την ομάδα».
-Για τη ζημιά στο Αλκαζάρ: «Έχει 2045 καθίσματα σπασμένα το Αλκαζάρ. Είναι καταμετρημένα από την Υπηρεσία εδώ και καιρό. Αυτά έχουν καταμετρηθεί. Έχουμε ζητήσει προσφορές για την αντικατάστασή τους. Πήραμε και καινούριες προσφορές. Το ποσό, είναι στα 32.400 ευρώ για την αντικατάσταση. Είναι μία διαδικασία η οποία ξεκινά από τον κ. Πλεξίδα. Όμως αυτός που αναλαμβάνει τις τύχες μιας ΠΑΕ, αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις της. Η κίνησή μας αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου. Νομίζω πως όλοι μας γνωρίζουμε τη βαρύτητα της απόφασής μας. Το κάθε μέλος έχει την ευθύνη αυτής».
-Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΛ: «Πρέπει να έρθει μία εγγυητική επιστολή στο ΕΑΚ Λάρισας η οποία θα είναι τριών με τεσσάρων μηνών. Όπως θέλει ο κ. Κούγιας. Εγγυητική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας ή της οποιασδήποτε Τράπεζας στο ποσό που αντιστοιχεί. Το έχουμε στείλει και στην ΠΑΕ ΑΕΛ αυτό για να λυθεί το θέμα. Είναι η μόνη λύση και τελειώνουμε σε αυτό. Από δω και πέρα ό,τι συμβεί την ευθύνη θα ΄χει αποκλειστικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ».
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Η ΕΕΑ συνεδρίασε χθες για την οικονομική εκκρεμότητα της ΠΑΕ ΑΕΛ προς το ΕΑΚ Λάρισας σχετικά με τα σπασμένα καθίσματα του Σταδίου Αλκαζάρ αναφέροντας πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου και είναι υπό διάσκεψη. Η απόφαση της Ε.Ε.Α. σχετικά με θέμα: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση:
4. Ακρόαση ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΑΕ Α.Ε.Λ. σχετικά με οικονομική εκκρεμότητα της ΠΑΕ που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών στο Στάδιο Αλκαζάρ. (εξ αναβολής)
Συζητείται. Υπό Διάσκεψη»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass