ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΜΑΪΟΥ ΤΟ 10ο CHAMPIONS LEAGUE ΚΩΦΩΝ

Η Λάρισα στο επίκεντρο της Ευρώπης

*Απ. Καλογιάννης: «Πολύ σημαντική διοργάνωση, η οποία προβάλλει και την πόλη» *Αθ. Παιδής: «Η Λάρισα μπαίνει στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο» *Αθ. Ρέντζιος: «Στέλνουμε μήνυμα ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε»

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 22:00

Πιστή στο ραντεβού της με τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, διεθνούς εμβέλειας, η Λάρισα φιλοξενεί φέτος το 10ο Champions League Κωφών που θα διαρκέσει από μεθαύριο 30 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου.

Συνολικά θα διεξαχθούν 44 αγώνες στα γήπεδα του Αλκαζάρ, της Γιάννουλης, της Τερψιθέας, του Ελευθεραί, της Φιλιππούπολης, της Νεάπολης και του «Γ. Μητσιμπόνας» μέχρι τον μεγάλο τελικό της 6ης Μαΐου στο AEL FC Arena και το ενδιαφέρον αναμένεται να απογειωθεί. Περισσότεροι από 400 αθλητές και συνοδοί, από 16 ομάδες της Ευρώπης (μεταξύ των οποίων και τρεις ελληνικές), θα δώσουν το «παρών» στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Λάρισα με πολλαπλά οφέλη για την πόλη, όπως επισημάνθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας και στην οποία οι συνδιοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Από αύριο Σάββατο θα ξεκινήσει η άφιξη των πρώτων αποστολών, την Κυριακή έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση στο "Palladium" ενώ την Τρίτη 2 Μαΐου θα αρχίσει η αγωνιστική δράση.

«Την επόμενη εβδομάδα στην πόλη μας διεξάγεται μία πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, το 10ο Champions League Κωφών. Ο Δήμος Λαρισαίων και φυσικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμπαρασταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια των συλλόγων Κωφών, αγκαλιάσαμε τη διοργάνωση και στηρίξαμε, όπως βλέπετε και με τους φορείς που είναι σήμερα εδώ, όλους τους αγώνες που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης και πρόσθεσε:
«Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει και να στηρίξει και με τη δική του συμμετοχή αυτή τη σημαντική διοργάνωση και να παρακολουθήσουμε όλοι μας το επόμενο Σάββατο τον τελικό που θα γίνει στο AEL FC Arena και που θα είναι ο κορυφαίος αγώνας όλων αυτών των ημερών. Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής έχουμε κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες προετοιμασίες, κυρίως στους αθλητικούς χώρους, για να διεξαχθούν όσο γίνεται πιο ομαλά και όσο γίνεται πιο ωραία οι αγώνες. Οι διοργανώσεις αυτές προβάλλουν την ίδια την πόλη. Δεν είναι απλώς μία διοργάνωση, όπου εμείς δείξαμε ένα πρόσωπο αγκαλιάς προς τη μεριά των κωφών, αλλά πρόκειται για μία διοργάνωση πολύ σημαντική, η οποία προβάλει και την πόλη. Είναι αμφίδρομα λοιπόν τα οφέλη, γι' αυτό και αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε την υπόθεση αυτή», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.
Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αντιπεριφερειάρχης κ. Παιδής επισήμανε τα εξής:
«Η περιφέρεια Θεσσαλίας με ιδιαίτερη χαρά υποδέχεται στη Λάρισα το Champions League Κωφών, μια ξεχωριστή διοργάνωση που στέλνει μήνυμα δύναμης, αγωνιστικότητας, διαπνέεται από το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» και παράλληλα βάζει τη Λάρισα στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο. Η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, που αποδεικνύει ότι, όταν υπάρχει διάθεση, ειλικρινής συνεργασία και συντονισμένες προσπάθειες, μπορούμε να πετύχουμε κάθε στόχο που επιδιώκουμε. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν στη Λάρισα το επόμενο διάστημα, αλλά και το σύνολο των αποστολών, στέλνουν σε όλους μας ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της πίστης στις δυνατότητες κάθε ανθρώπου, της αλληλεγγύης, της γόνιμης επιμονής. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία».
Με τη σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλος τόνισε τα παρακάτω:
«Είναι το πρώτο σημαντικό γεγονός που συμβαίνει στην πόλη με τέτοια απήχηση. Εμείς από την πλευρά μας σαν Δήμος Λαρισαίων κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να έχουμε έτοιμους τους αθλητικούς χώρους, δηλαδή τα γήπεδα της Γιάννουλης, του Ελευθεραί, της Τερψιθέας και του Αλκαζάρ. Θα διαθέσουμε επίσης τα γήπεδα «Γ. Μητσιμπόνας» Α’ και Β’ και της Νεάπολης. Δεν μείναμε όμως εκεί. Ενημερώσαμε ήδη την Α/θμια και την Β/θμια εκπαιδεύση ώστε κατά τη διάρκεια των πρωινών αγώνων να μπορούν με επισκέψεις σχολείων οι μαθητές να στηρίξουν αυτούς τους αγώνες. Χθες μάλιστα είχαμε μία συνάντηση για την ενημέρωση των σχολείων. Καλύπτουμε από πλευράς διαφήμισης όλο τον χώρο της πόλης, με αφίσες στις στάσεις των λεωφορείων, αλλά και με αφίσες σε καφετέριες και καταστήματα. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους μικρούς και μεγάλους, πραγματικά να πλαισιώσουν αυτή τη διοργάνωση».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΛ κ. Γρηγοριάδης ανέφερε:
«Θα ήθελα να συγχαρώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, οι οποίοι για ακόμα μία φορά έδειξαν το αθλητικό πνεύμα το οποίο διακατέχει τους ανθρώπους τους και αγκάλιασαν ένα τέτοιο τουρνουά, που για την πόλη μας είναι ό,τι καλύτερο. Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον κ. Κωσταρόπουλο, ο οποίος είναι ο συντονιστής όλης της προσπάθειας και ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος της όλης διαδικασίας και να τονίσω ότι η ΕΠΣΛ ήταν, είναι και θα είναι πάντα αρωγός σε θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο και σε τέτοιου είδους τουρνουά. Τέλος, θέλω να καλέσω από την πλευρά μου όλο τον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας, και όχι μόνο, να παρευρεθεί σ’ αυτούς τους αγώνες, γιατί οι αγώνες είναι πρωινοί και απογευματινοί και όλοι μπορούμε να κλέψουμε κάποιες ώρες για να βρεθούμε στα γήπεδα και να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών, τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι πρωταθλητές ζωής».
Ο πρόεδρος του ΣΔΠΛ κ. Νίτσας επισήμανε τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά και τιμή από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε με τα παιδιά αποφασίσαμε να καλύψουμε τους αγώνες. Θεωρώ ότι είναι τιμή για τους Λαρισαίους διαιτητές, που μαζί με κάποιους συναδέλφους τους ξένους, θα διευθύνουν τους αγώνες. Θα ήθελα και ‘γω από την πλευρά μου να καλέσω όλο τον κόσμο της Λάρισας να παρευρεθεί. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη διοργάνωση, είναι ένα Champions League. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά. Μας δίνουν συγχαρητήρια που καταφέραμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση να τη φέρουμε στην πόλη της Λάρισας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Σακελλαρίου υπογράμμισε:
«Θα ήθελα να συγχαρώ πρώτα τους αθλητές που θα συμμετέχουν σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση για τις δυνατότητες που έχουν και που μας δίνουν ένα δίδαγμα ότι, όταν ο άνθρωπος θέλει κάτι, μπορεί να το πετύχει. Τους συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου αλλά και όλους όσοι έχουν αγωνιστεί αυτές τις ημέρες για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Επίσης θέλω να σταθώ στο μεγάλο γεγονός της πόλης μας, σ’ αυτήν την πρόκληση που για μία ακόμη φορά τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος ανταποκρίθηκαν και δείχνουν ότι η Λάρισα μπορεί να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις, ευρωπαϊκής εμβέλειας με μεγάλη επιτυχία».
Με τη σειρά της η διευθύντρια του ΕΚΑΒ κ. Αυγέρη είπε:
«Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή που μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε σ’ αυτήν την πανευρωπαϊκή διοργάνωση των Κωφών. Εμείς από την πλευρά μας θα παρέχουμε ασθενοφόρα, ούτως ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες με μεγάλη σιγουριά και να νιώθουν αυτή τη σιγουριά οι αθλητές. Τα γήπεδα που θα διεξαχθούν ταυτοχρόνως οι αγώνες είναι πολλά και θα προσπαθήσουμε να τα καλύψουμε όλα και με εξειδικευμένο προσωπικό. Κάλυψη θα υπάρχει και από το ΠΓΝΛ αλλά και από το ΓΝΛ. Θα είμαστε πάντα δίπλα σε όλους. Εύχομαι καλή επιτυχία και συγχαίρω τους αθλητές».
Ο συντονιστής της διοργάνωσης Λευτέρης Μηνάς, υπογράμμισε τα παρακάτω:
«Είστε δίπλα μας και μας στηρίζετε. Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί μπορούμε έτσι να συνεχίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία, να διεξαχθούν οι αγώνες και να κυλήσει η μπάλα με επιτυχία. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για τη Λάρισα, είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό που μας στηρίξατε και είναι όλοι οι φορείς δίπλα μας. Αυτό μας έκανε θετική εντύπωση. Δεν περιμέναμε να υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Θα ήθελα σε όλους να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για μας το βυσσινί χρώμα στην αφίσα, γιατί το σωματείο μας, ο ΠΟΚ στην Αθήνα, έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και θα χαρούμε να σας δούμε όλους στον τελικό.
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μέχρι τον τελικό η είσοδος σε όλους τους αγώνες θα είναι δωρεάν. Κλείνουμε 20 χρόνια του σωματείου ΠΟΚ και αυτό είναι σαν κάλεσμα να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτήν την επέτειο».
Τέλος, ο εκτελεστικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Θανάσης Ρέντζιος τόνισε:
«Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μηνά και θέλω να προσθέσω ότι δείχνουμε ότι έχουμε μία πολύ ωραία πόλη όπως η Λάρισα που ξέρει να συνεργάζεται και είναι ανοικτή σε ευρωπαϊκά θέματα. Στέλνουμε μήνυμα ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με τη νοηματική και με την ελληνική γλώσσα και με τη διεθνή νοηματική. Δεν είμαστε κλειστή κοινωνία, είμαστε ανοικτή και είναι πολύ σημαντικό και γι' αυτόν τον λόγο έδειξαν όλοι εμπιστοσύνη. Δείχνουμε και μεις εμπιστοσύνη στο πώς μας στήριξαν. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνεργασία».

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Group A
Istanbul Sessizler S.K. (TUR)
Gyor S.N.S.K. (HUN)
IK Surd (SWE)
E.S.S. Vitry (FRA)

Group B
P.O.K. Athens (GRE)
F.C. Alania Vladikavkaz (RUS)
Glasgow D.A.F.C. (GBR)
Ankara I.E.S.K. (TUR)

Group C
C.S.S.M. Paris (FRA)
C.D.S. Huelva (ESP)
A.O.K. Athens (GRE)
St John's D.F.C. (GBR)

Group D
Fulham D.F.C. (GBR)
G.S.S. Torino (ITA)
S.K.N. Brno (CZE)
A.S.K.P.N. Piraeus (GRE)

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ
GROUP A (γήπ. Γιάννουλης)
9:00, Istanbul Sessizler-Gyor S.N.S.K.
11:00, IK Surd-E.S.S. Vitry
16:30, Gyor S.N.S.K-IK Surd
18:30, E.S.S. Vitry-Istanbul Sessizler

GROUP B (γήπ. Αλκαζάρ)
9:00, P.O.K. Athens-F.C. Alania Vlad.
11:00, Glasgow D.A.F.C.-Ankara I.E.S.K.
16:30, F.C. Alania Vlad.-Glasgow D.A.F.C.
18:30, Ankara I.E.S.K.-P.O.K. Athens

GROUP C (γήπ. Ελευθεραί)
09:00, C.S.S.M. Paris-C.D.S. Huelva
11:00, A.O.K. Athens-St John's D.F.C.
16:30, C.D.S. Huelva-A.O.K. Athens
18:30, St John's D.F.C.-C.S.S.M. Paris

GROUP D (γήπ. Τερψιθέας)
09:00, Fulham D.F.C.-G.S.S. Torino
11:00, S.K.N. Brno-A.S.K.P.N. Piraeus
16:30, G.S.S. Torino-S.K.N. Brno
18:30, A.S.K.P.N. Piraeus-Fulham D.F.C.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ (πρωί)
GROUP A
(γήπ. Γιάννουλης)
09:00, Istanbul Sessizler-IK Surd
(γήπ. Αλκαζάρ)
09:00, Gyor S.N.S.K.-E.S.S. Vitry

GROUP B
(γήπ. Αλκαζάρ)
11:00, P.O.K. Athens-Glasgow D.A.F.C.
(γήπ. Γιάννουλης)
11:00, F.C. Alania Vlad.-Ankara I.E.S.K.

GROUP C
(γήπ. Ελευθεραί)
09:00, C.S.S.M. Paris-A.O.K. Athens
(γήπ. Τερψιθέας)
09:00, C.D.S. Huelva-St John's D.F.C.

GROUP D
(γήπ. Τερψιθέας)
11:00, Fulham D.F.C.-S.K.N. Brno
(γήπ. Ελευθεραί)
11:00, G.S.S. Torino-A.S.K.P.N. Piraeus

Του Άρη Γκουτρουμάνη 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass