ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΛ (0-3)

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

*Φόρο τιμής στους ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές της ομάδας που έφυγαν από τη ζωή απέτισε η ομάδα του Λαρισαϊκού *«Βροχή» τα γκολ στο Μελισσοχώρι *Νίκη των Παλαιμάχων της Ομόνοιας

Δημοσίευση: 16 Απρ 2017 10:00

Το ποδοσφαιρικό έθιμο της Μ. Παρασκευής τήρησαν και φέτος οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Λάρισας και του ΣΕΠΛ σ’ ένα παιχνίδι όπου αναβίωσαν παλιές δόξες του ποδοσφαίρου, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο Φιλιππούπολης με τη φιλοξενούμενη ομάδα του ΣΕΠΛ να παίρνει τη νίκη με 3-0.

Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες είχαν κατά διαστήματα πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, οι ισορροπίες άλλαξαν στην επανάληψη με τον ΣΕΠΛ να αποδεικνύεται πιο ουσιαστικός.

Συγκεκριμένα στο 70’ ο Μικερτζής άνοιξε το σκορ, ενώ στο 76’ και στο 87’ ο Τασιούλας διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Ο Απόλλωνας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής στο 90’ όταν Ντελόπουλος εκτέλεσε πέναλτι αλλά ο τερματοφύλακας Δημόπουλος επενέβη σωτήρια.

Άψογη ήταν η διαιτησία του κ. Πατσίδη που αν και δεν είχε βοηθούς διαιτητές τα πήγε πολύ καλά.

ΚΑΙ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μπορεί μεν το παιχνίδι να ήταν άκρως συναρπαστικό σε εξέλιξη, ωστόσο εξίσου μεγάλο ήταν και το εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον. Το «παρών» στο γήπεδο Φιλιππούπολης έδωσε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας Παναγιώτης Μαντζανάς, ο πρώην παίκτης των «κυανολεύκων» και νυν της Κέρκυρας Τάσος Βενέτης, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων και νυν δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζανακούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και διοικητικός του Απόλλωνα Χρήστος Τερζούδης, ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος, ο παλαίμαχος του Απόλλωνα Απόστολος Φωτάκης, ο διοικητικός του Απόλλωνα Χρήστος Μπουχουρίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Κώστας Φιλιππούλης, φίλοι του συλλόγου κ.ά. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Τάσος Βενέτης εισήλθε στα γραφεία της διοίκησης του Απόλλωνα κοιτώντας τα κύπελλα και τις φωτογραφίες από την περίοδο που φορούσε τη φανέλα της λαρισινής ομάδας. Μάλιστα η κοινή παρουσία Βενέτη-Μαντζανά χθες στη Φιλιππούπολη δημιούργησε «ψιθύρους» για ενδεχόμενη συνεργασία, μιας και η ομάδα της Φιλιππούπολης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Β’ Εθνική. Από την πλευρά τους οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα Λάρισας, διά στόματος Μάκη Αλεξούδη, τόνισαν στον κ. Μαντζανά τη συμπαράστασή τους στην ομάδα σε κάθε της εκδήλωση και ευχήθηκαν με το καλό να έρθει η πολυπόθητη άνοδος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Χριστοδούλου, Μπίζιος, Δρυστέλλας, Κώτσιος, Πρατσίλας Ι, Κανιάς, Τσάτσος, Πατσιαβούρας, Μπεριτζάς, Τσαπατόρης, Αργυρακούλης (Αλεξούδης, Θ. Ντελόπουλος, Πρατσίλας ΙΙ, Σδούγκας, Κουκούλης, Κολομητρούσης, Μπουρονίκος, Ζ. Ντελόπουλος).

ΣΕΠΛ: Καραναστάσης, Κυρίτσης, Λάζος, Σολωμός, Κοκότσικας, Μπακαρτζής, Μικερτζής, Τασιούλας, Γαραζανάκης, Γκουσγκούνης, Ζάχος (Δημόπουλος, Τασιούλης, Καλαμάς, Γαλατσίδας, Μπαϊράμης).

 

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΩΝ

ΠΑΙΚΤΩΝ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Τη μνήμη των ποδοσφαιριστών, παραγόντων και προπονητών της ομάδας που έφυγαν από τη ζωή τίμησε χθες η ποδοσφαιρική οικογένεια του Λαρισαϊκού με τον καθιερωμένο φιλικό αγώνα Νέων-Παλαιμάχων στο γήπεδο Βιολογικού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του συλλόγου Παλαιμάχων της ιστορικής ομάδας της Λάρισας που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός και διεξάγεται ανήμερα τη Μ. Παρασκευή.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι άνθρωποι του Λαρισαϊκού εναπόθεσαν λουλούδια στο σημείο του γηπέδου όπου είχαν τοποθετηθεί φωτογραφίες των εκλιπόντων με την επιγραφή «Όσο ζούμε δεν σας ξεχνούμε» και η πλακέτα με τα ονόματά τους: Νίκος Βεντόκης, Αθανάσιος Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλειος Αλεξανδρής, Μιχαήλ Σάλος, Γεώργιος Σπυρόπουλος, Μενέλαος Σπυρόπουλος, Εμμανουήλ Τσουμακίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Νικόλαος Κοντογιαννόπουλος, Θεόδωρος Γιοβανόπουλος, Αθανάσιος Μανίκας, Κωνσταντίνος Μαλάκης, Άγγελος Ευθυμιάδης, Αντώνιος Τζιόλας, Σωτήριος Γιαννακός, Κωνσταντίνος Κουρόγλου.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι η παρουσία του έμπειρου Βαγγέλη Δημησιάνου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού αφού απέτρεψε την ήττα για την ομάδα των Παλαιμάχων. Ο Κύρκος ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στους Παλαίμαχους του Λαρισαϊκού με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, όμως οι Νέοι έκαναν την ανατροπή, ισοφαρίζοντας αρχικά με το πέναλτι του Β. Μικερτζή και στη συνέχεια με το γκολ του Δσκαλόπουλου.

Όμως οι Παλαίμαχοι δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και ο Βαγγέλης Δημησιάνος «χτύπησε» πριν την ολοκλήρωση του αγώνα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο Κώστας Αγγέλης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ (Λ. Πλίτσης): Μεϊμάρογλου, Ευαγγέλου, Γκατζούδης, Κόκκινος, Δοξαράς, Σχοινάς, Κύρκος, Ροβογλίδης, Καζαντζής Στ., Δημησιάνος, Καραβασίλης (Καραγκούνης, Καρίμαλης, Πλίτης Β., Νταναβάρας, Κατσούλης, Ρούμπος, Πατέτσιος, Τζιόλας, Ρεντούμης).

ΝΕΟΙ (): Τάσης, Δασκαλόπουλος, Ι. Δαλαμοπύρας, Γ. Καζαντζής, Κ. Δαλαμπύρας, Τσιμπουκλής, Δ. Μικερτζής, Β. Μικερτζής, Απ. Μικερτζής, Δημόπουλος, Μπουζώνας (Χρ. Δημόπουλος).

«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

Με το… κλασικό 4-4 έληξε το παιχνίδι στο Μελισσοχώρι ανάμεσα στους Παλαίμαχους και τους Νέους. Το παιχνίδι παρουσίασε συναρπαστική εξέλιξη αφού οι Νέοι προηγήθηκαν με 1-0, οι Παλαίμαχοι το «γύρισαν» σε 2-1, στη συνέχεια οι Νέοι ισοφάρισαν σε 2-2, οι Παλαίμαχοι πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα με 4-2, όμως οι Νέοι αντέδρασαν στο τέλος και ισοφάρισαν σε 4-4.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Γιάννης Λυτροκάπης που πέτυχε χατ τρικ με την ομάδα των Παλαιμάχων, ενώ το άλλο γκολ σημείωσε Κ. Σδράλης. Για του Νέους σκόραραν οι

Γκέφος, Σδράλης Β., Χατζής και Νούσιας.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ: Μπουρντένας, Βαμβακίδης, Τζατζούλης, Αγγελούλης, Γεράσης, Φιλιππούλης, Γκέφος Γ., Καρακάσης, Σδράλης Κ., Νάτσιος, Α., Καρβούνης, Λυτροκάπης Ι., Λυτροκάπης Γ., Χαρούλης, Βαλώζος Δ., Ζαφειρούλης, Καυλίμπας.

ΝΕΟΙ: Κουκούτσης Παπαϊωάννου, Βαλώζος Β., Σδράλης Α., Σδράλης Β., Αγγελούλης Λ., Χατζής, Λιάγκας, Παπαδημητρίου, Νούσιας, Γκέφος Στ., Ζαφειρίου, Λόζος.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass