ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΦΥΝΤΑΝΗΣ

Ήρθε ο Πάους, ξέσπασε ο Κούγιας

*Που δήλωσε: «Εγώ δεν θα πεθάνω σαν τον Παπουτσάκη, θα τους θάψω εγώ όλους αυτούς» *Μειώνεται το έμψυχο δυναμικό της ομάδας κατά δέκα ποδοσφαιριστές

Δημοσίευση: 04 Απρ 2017 22:14

Χθες στην παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΑΕΛ Ολλανδού Αντρέας Πάους όσοι νόμιζαν ότι κεντρικό πρόσωπο θα ήταν ο νέος προπονητής ή ο τεχνικός διευθυντής Ηλίας Φυντάνης μάλλον ξεγελάστηκαν αφού την παράσταση έκλεψε ο ιδιοκτήτης Αλέξης Κούγιας

που με αφορμή τις υποδείξεις των βοηθών στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-0 σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Κέρκυρας-Ηρακλή 0-3 ξέσπασε κυριολεκτικά και μίλησε για πολεμικό έργο στις τελευταίες αγωνιστικές..

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «εγώ δεν θα πεθάνω σαν τον Παπουτσάκη, θα τους θάψω εγώ όλους αυτούς. Με το διπλό της Κέρκυρας μέσα στο Καραϊσκάκη εξαφανίστηκε μία ομάδα που στην αρχή της σεζόν είχε στόχο την Ευρώπη. Με ακριβό ρόστερ και χωρίς χρέη. Εγώ όμως είμαι μεγάλος σε ηλικία και το κρέας μου είναι σκληρό και δεν τρώγεται» ενώ λίγο νωρίτερα είπε: «από εδώ και πέρα αν θέλουν να έχουν πολεμικό έργο τέτοιο, θα έχουν εδώ μέσα. Εμείς θα φτάσουμε εκεί που πρέπει, είμαι αποφασισμένος. Το τονίζω με οποιοδήποτε τρόπο.»

Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ

Πριν την παρουσίαση του Πάους ο κ.Κούγιας έκανε μια αναδρομή στην επιλογή των προπονητών που πήρε επί των ημερών του η ΑΕΛ (Ντόστανιτς, Τσιώλη, Αναστασιάδη και τώρα τον Πάους) ενώ είπε ότι προτάθηκαν για τη θέση του προπονητή οι: Χαβιέ Κλεμέντε, Τζον Τόσακ, Χοσέ Μολίνα, Σλάβισα Στογιάνοβιτς, Έντι Ιορντανέσκου, Ρούμπεν Μπαράχα που είναι στη Ράγιο Βαγιεκάνο και Ζόρζε Κόστα.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για τον πρώην τεχνικό της ΑΕΛ Γιώργο Δώνη που είπε: «Δεν θέλουμε να επαναληφθεί το φαινόμενο του απόλυτα πετυχημένου Γιώργου Δώνη ο οποίος οφείλει τα πάντα στην ΑΕΛ και τη στήριξη και εμπιστοσύνη που είχε στις δύσκολες στιγμές.

Πριν έρθει ήταν ένας προπονητής Γ’ Εθνικής και ήταν η πρώτη του δουλειά ο Ηλυσιακός. Τον εμπιστεύθηκε όμως η ΑΕΛ και ο κ. Πηλαδάκης και μαζί κατέκτησαν τα πάντα.

Όμως από εκεί και πέρα έψαχνε να βρει τους επόμενους σταθμούς. Από τότε άρχισε και η μεγάλη ταλαιπωρία.

Επειδή είμαι πολύπειρος σε αυτά τα θέματα, στο μυαλό μου είχα έναν προπονητή ο οποίος θα έρθει εδώ για να μείνει. Να κάνει πράγματα με την ΑΕΛ. Νομίζω τον έχουμε βρει και είναι ο κ. Πάους».

Κατόπιν μίλησε για πολεμικό έργο στα τελευταία παιχνίδια τονίζοντας: "Από εδώ και πέρα αν θέλουν να έχουν πολεμικό έργο τέτοιο θα έχουν εδώ μέσα. Εμείς θα φτάσουμε εκεί που πρέπει είμαι αποφασισμένος. Το τονίζω με οποιοδήποτε τρόπο".

Είμαστε η πιο καθαρή ομάδα και έχω βαρεθεί να παίρνω συγχαρητήρια. Αλλά γνωρίζω ποιοι απατεώνες κρύβονται αυτή τη στιγμή πίσω από τους αντιπάλους μας. Τέλος. Η ανοχή τελείωσε.

Από εδώ και πέρα εμείς θα παίζουμε σε επίπεδο Πάους. Σε οποιονδήποτε όμως νομίζει πως έχουμε την αφέλεια προηγούμενων ιδιοκτητών για να μας οδηγήσουν εκεί που σκέφτονται με τους σχεδιασμούς που κάνουν για το αύριο, θα πω πως δεν θα το καταφέρουν.

Καθαρό ποδόσφαιρο, μεγάλη ομάδα, αλλά… ισχυρή παντού. Αυτό είναι το μότο της ΑΕΛ. Αυτά περιγράφουν το αύριο της ομάδας μας. Το ποδόσφαιρο διεξάγεται σε ένα αδυσώπητο Κολοσαίο. Ειδικά στην Ελλάδα αν δεν είσαι μαχητής θα σε φάνε όπως τα θηρία έτρωγαν τους σκλάβους. Το έχω ζήσει σε όλη μου τη ζωή είτε έχοντας διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε έχοντας διοικήσει μεγάλες ομάδες, είτε έχοντας μεγάλες ομάδες.

Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΟΥΣ

Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Αντρέα Πάους που έχοντας δίπλα του σε ρόλο μεταφραστή τον διευθύνοντα σύμβουλο Σωτήρη Μάρκου (αποδεικνύεται «πολυεργαλείο» για την ομάδα) είπε: «Είμαι ευτυχισμένος και ευγνώμων που είμαι προπονητής στην ΑΕΛ. Είναι τιμή να είμαι προπονητής σε αυτό το κλαμπ που πήρε το πρωτάθλημα το 1988 και δύο φορές το Κύπελλο Ελλάδας.

Ελπίζω να καταλάβω το κλαμπ και να γνωρίσω τους παίκτες. Ο κύριος στόχος είναι να παραμείνουμε στη Σούπερ Λίγκα αυτή την περίοδο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και έχουμε πολλά να κάνουμε. Όχι μόνο φέτος αλλά και την επόμενη σεζόν.

Άκουσα και το πλάνο του προέδρου και ελπίζω να βοηθήσω στην ανάπτυξη αυτού του πλάνου. Ο σκοπός είναι να αναπτύξω το σωματείο, την ομάδα. Και την ομάδα την ίδια και τους παίκτες ατομικά. Πρέπει να αναπτύξουμε ατομικά τους παίκτες. Αυτό βοηθά πολύ την ομάδα.

Πρέπει να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο. Και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι καλό για την ομάδα, τους παίκτες, τον πρόεδρο, τους οπαδούς και εμένα τον ίδιο. Πρέπει να συνεργαζόμαστε σαν πραγματική ομάδα και να το πετύχουμε αυτό και ελπίζω να κερδίσω το πρώτο μου παιχνίδι μεθαύριο».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

* Για τους συνεργάτες: «Πιθανό γι’ αυτή την ομάδα να παραμείνουμε έτσι και θα αξιολογήσω τη διαδικασία και θα μιλήσω με τον πρόεδρο. Για την παραμονή: Έχω την ίδια εντύπωση με τον πρόεδρο. Δεν έχει σημασία το προηγούμενο αλλά το επόμενο πάντα. Πάντα κοιτάμε το επόμενο για να πετύχουμε σε αυτό.»

*Για τη φιλοσοφία του ως προπονητής: «Είμαι ένας επιθετικός προπονητής, μου αρέσει το ελκυστικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο από πίσω, η πίεση ψηλά. Είμαι όμως και πραγματιστής. Αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να προσδιορίζω τους στόχους. Βήμα-βήμα, σιγά-σιγά θα φτάσουμε εκεί που πρέπει και τώρα είναι πολύ δύσκολο γιατί φτάνουμε στο τέλος της σεζόν. Ακόμα δεν καταφέραμε να μείνουμε και μαθηματικά στη Σούπερ Λίγκα. Αν το καταφέρουμε και παραμείνουμε στη Σούπερ Λίγκα και την επόμενη σεζόν τότε θα μπορέσετε να δείτε τι μπορώ να βάλω στην ομάδα. Θέλω να περάσω το προσωπικό μου όραμα και να το μεταφέρω στην ομάδα. Να παίζουμε πιο γρήγορα. Αυτό είναι το προσωπικό μου όραμα».

*Για την πρώτη εικόνα της ομάδας αλλά και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Είμαι έκπληκτος γιατί είδα ένα όμορφο και νέο γήπεδο. Θεωρώ πως στο χθεσινό παιχνίδι όλοι έπαιξαν όσο μπορούσαν. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό αλλά αν εστιάσουμε στο δεύτερο ημίχρονο δικαιούμασταν τον έναν πόντο τουλάχιστον. Ήταν άτυχη μέρα για μας. Παίξαμε καλά. Ήταν κρίμα που δεν πήραμε ένα πόντο».

*Για τον λόγο που ήρθε στην ομάδα: Το πρώτο κομμάτι ήταν ότι μιλήσαμε με τον πρόεδρο που εκείνη την περίοδο δεν είχε προπονητή. Μετά είχα στη σκέψη να έρθω εδώ και να αναλύσω τα δεδομένα και την επόμενη χρονιά για να στηθεί καλύτερα.

*Για τις φιλοδοξίες του: Θέλω να ξεκινήσω σε αυτή την ιστορική ομάδα. Να καταφέρω όλους τους στόχους που έχουμε. Δεν με ενδιαφέρει το επόμενο βήμα. Έχω εστιάσει στη δουλειά μου εδώ. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι πρέπει να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Ειδικά ότι πρέπει οι παίκτες να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν.

*Για τις αλλαγές στην ΑΕΛ: Έχω δει τους παίκτες. Έχω σχέδια. Πρώτα πρέπει να μιλήσω εσωτερικά με την ομάδα. Πρέπει πρώτα να μιλήσω με τη διοίκηση και στη συνέχεια να το εξωτερικεύσω».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΦΥΝΤΑΝΗΣ

Κατόπιν έγινε η παρουσίαση του νέου τεχνικού διευθυντή Ηλία Φυντάνη που ο κ. Κούγιας είχε προπονητή στη Παναχαϊκή. Ο κ.Φυντάνης είπε ότι ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης πρέπει να κερδηθεί από σήμερα (σ.σ χθες).

Τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση που μου πρότεινε να μπω στο τιμ σε μια ομάδα που κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο δύο φορές. Έχω έρθει αντίπαλος ως προπονητής πολλές φορές εδώ ως προπονητής ομάδων Football League.

Έρχομαι σε έναν ρόλο που μου πρότεινε ο πρόεδρος για να πλαισιώσω το τιμ ως τεχνικός Διευθυντής. Να συνεχίσουμε τον σωστό δρόμο και να τη δυναμώσουμε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά σε όλους τους τομείς.

Εγώ από την πλευρά μου θα μπω στα βαθιά με την ομάδα να πρέπει να παρουσιαστεί διαφορετική. Από την Τετάρτη η ομάδα θα παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα και θα το δείξουν οι παίκτες αυτό. Οι παίκτες θα δείξουν μεγαλύτερο δυναμισμό και θα φανεί. Ναι μεν πήραμε καλό προπονητή αλλά οι παίκτες πρέπει να είναι αυτοί που πρέπει να δείξουν.

Η ομάδα θα είναι διαφορετική στα επόμενα 4 παιχνίδια και να το πω απλά, θα είναι «τσαμπουκαλεμένη» για να μην τρώει σφαλιάρες από άλλες ομάδες. Έχουμε πλάνο γι΄αυτή την ομάδα. Είδα τη νίκη με τον Ολυμπιακό, την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και κάποια άλλα παιχνίδια και έχω εικόνα. Η ομάδα είναι σαν να έχει κερδίσει από σήμερα και πρέπει να το περάσουμε από σήμερα αυτό και στους παίκτες. Τίποτα δεν έχει τελειώσει στο θέμα παραμονής.

Θα προσπαθήσουμε να έρθουν οι παίκτες που με βάση και τον πρόεδρο και το τιμ θα έρθουν για να μας κάνουν καλύτερους και να πλαισιώσουν τις ομάδες Υποδομής. Από όλους τους Νομούς της Ελλάδας. Αυτό που κάνουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μπορούμε να το κάνουμε και εμείς. Η Λάρισα έχει ταλέντα που πρέπει να έρθουν στην πρώτη ομάδα και να βοηθήσουν όπως και να προωθηθούν αυτοί που υπάρχουν. Σε συνδυασμό με τους έμπειρους και τη δουλειά του προπονητή θα δείξει μία διαφορετική εικόνα».

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

Ο κ. Κούγιας στον επίλογό του είχε μία είδηση ότι ο κ. Πάους ζήτησε μείωση των παικτών από 32 που είναι σήμερα σε 22, ενώ για τη νέα χρονιά είπε ότι θέλει 19 παίκτες και 7 νέους που να έχουν προδιαγραφές για Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα ορισμένοι παίκτες ίσως να φύγουν από τώρα…

Αλλά η καλύτερη ατάκα του ήταν στο τέλος καθώς είπε: «Θυμηθείτε τα λόγια που σας λέω, θα δίνουμε αγώνα επιβίωσης μέχρι την τελευταία μέρα την τρέχουσα περίοδο. Είμαι πολύπειρος και γνωρίζω τι γίνεται. Αν δεν βρίσκαμε προπονητή και δεν θωρακίζαμε την ομάδα με απόλυτο τρόπο προσέξτε γιατί το έχω ξαναδεί το έργο.

Εγώ δεν θα πεθάνω σαν τον Παπουτσάκη (σ.σ. ιδιοκτήτης του Εργοτέλη), θα τους θάψω εγώ όλους αυτούς. Με το διπλό της Κέρκυρας μέσα στο Καραϊσκάκη εξαφανίστηκε μία ομάδα που στην αρχή της σεζόν είχε στόχο την Ευρώπη. Με ακριβό ρόστερ και χωρίς χρέη. Εγώ όμως είμαι μεγάλος σε ηλικία και το κρέας μου είναι σκληρό και δεν τρώγεται.»

Αποκάλυψε επίσης ότι έκανε πρόταση για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Γιάννη Αλεξούλη και τον Τάκη Παραφέστα που δε ήθελαν να συνεργαστούν.

Έκλεισε λέγοντας: «Θυμηθείτε αυτό που σας λέω μετά τους αγώνες της Τετάρτης. Ευτυχώς με ανακούφιση είδα τους διαιτητές που ορίστηκαν. Σε κάθε περίπτωση αλλάζουν τα κόζια στην ΑΕΛ, όπως λέμε στην Πετρούπολη, από κάθε άποψη».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Νοκ άουτ Γιοβάνοβιτς, Τικίτο και Αναστασόπουλος

*Ο Αβραάμ εκτίει με τον Παναθηναϊκό

Στο μεταξύ για μια ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα η ΑΕΛ συνεχίζει να έχει προβλήματα ενόψει των προσεχών αναμετρήσεων καθώς στο αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης(αλλά και στο κυριακάτικο με τον Ατρόμητο Αθηνών ) ο τεχνικός Αντρέας Πάους δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Γιοβάνοβιτς, Τικίτο, ενώ αύριο επίσης δεν θα αγωνισθεί ο Αναστασόπουλος λόγω ίωσης.

Επανέρχονται ο Φάρκας που θα πάρει τη θέση του Γιοβάνοβιτς στην άμυνα και ο Αγκάνοβιτς που θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Ο Ανδρέας Αβραάμ που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες θα δηλωθεί να μην αγωνισθεί σύμφωνα με πληροφορίες στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Σήμερα με τη βοήθεια του συνεργάτη του Θόδωρου Βουτυρίτσα ο Πάους θα δείξει και το σχήμα που θα επιλέξει για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης..

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass