ΕΝΩ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ

Επικυρώθηκε το νέο καταστατικό στην ΑΕΛ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2017 13:31

Μέσα σε κλίμα έντασης όπου ειπώθηκαν βαριές κουβέντες, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, στην οποία αναλύθηκε και επικυρώθηκε η τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου, ενώ υπήρξε ενημέρωση και για θέματα που αφορούν στις σχέσεις με την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Στο προεδρείο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ήταν ο Αχιλλέας Παυλόπουλος με γραμματέα τον Βαγγέλη Καραναστάση που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν την τάξη στην αίθουσα στις στιγμές έντασης. Διαβάστηκαν και τα 43 άρθρα του νέου Καταστατικού του Σωματείου για τα οποία προτάθηκαν και ψηφίστηκαν νέες τροποποιήσεις από τα 61 παρόντα μέλη όπως διαγραφή των μη οικονομικά τακτοποιημένων μελών στα 2 χρόνια (σε αντίθεση με τα 3), το δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις και προτάσεις του σωματείου μετά από 3 μήνες από την εγγραφή, ενώ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και η εισήγηση του πρώην προέδρου, Αντώνη Γραβάνη, σχετικά με την Τακτική Συνέλευση του προϋπολογισμού ώστε να μην γίνεται τον μήνα Σεπτέμβριο αλλά τον μήνα Ιούνιο ή Ιούλιο σε έκτακτες περιπτώσεις και τέλος η αλλαγή στην τιμή της συνδρομής από τα 30€ στα 40€.

Στη συνέχεια αφού ακούστηκε η τοποθέτηση του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αντώνη Τσαγκάλη ο οποίος δήλωσε απογοητευμένος και έντονα προβληματισμένος με τα όσα συμβαίνουν, ανέβηκε στο βάθρο ο γραμματέας της Ερασιτεχνικής Γιώργος Νάκας, ο οποίος ανέφερε αναλυτικά τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ όλων των προηγούμενων ημερών, ενώ έγινε θέμα συζήτησης ο οικονομικός έλεγχος που ζήτησε ο Ερασιτέχνης από την ΠΑΕ τονίζοντας πως το 10% επί των εκκαθαρίσεων που ζήτησε από την ΠΑΕ δεν έχει δοθεί.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Σωτήρης Μάρκου που στηλίτευσε τη στάση της Ερασιτεχνικής έκανε σαφές πως αυτό δεν γίνεται γιατί η νομική ερμηνεία της πλευράς Κούγια για τον οικονομικό έλεγχο είναι πως ο Ερασιτέχνης δεν έχει δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο παρουσιάζοντας τα έξοδα και τα έσοδα, όπως στο παρελθόν.

Τονίστηκε επίσης από τον κ.Μάρκου, ότι ζητείται τώρα το 10% με την αιτιολογία της πληρωμής των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί το Σωματείο, ενώ παλαιότερα το ίδιο το Σωματείο υπέγραψε για την παραχώρηση γης και τη δημιουργία γηπέδου, χωρίς να προβλέψει για τα δικά του τμήματα.

Ανέφερε πως δεν έχουν γνώση βασικών οικονομικών και λογιστικών όρων και οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα με συνέπεια να κατηγορούν αδίκως την ΠΑΕ για έγγραφα που έχουν δημοσιοποιηθεί και επικυρωθεί μόνο για να διαβάλουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις και πως δεν αντιλαμβάνονται το υπερβολικά μεγάλο ποσό που καταβάλλεται στη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ με συνέπεια το 95% που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έξοδα και τη μη προσέλευση του κόσμου, οδηγούν τις εκκαθαρίσεις σε αρνητικό πρόσημο.

Επίσης είπε πως δεν έγινε καμία αναγνώριση για τη δημοσιοποίηση από το ΓΕΜΗ της πιστοποίησης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε 1 εκατομμύριο ευρώ, εκ των βασικών ανησυχιών της Ερασιτεχνικής στην προσφυγή της στα δικαστήρια.

Από την πλευρά της Ερασιτεχνικής τονίστηκε πως το 10% που ζητούν είναι επί των εκκαθαρίσεων των εισιτηρίων και επίσης

έγινε γνωστό πως κατατέθηκε αίτηση από το Σωματείο για να δώσει η ΑΕΛ τα απαραίτητα χαρτιά για τον οικονομικό έλεγχο το οποίο θα εξεταστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο, ενώ έγινε σαφές πως υπάρχουν επιφυλάξεις για χρέη της ΠΑΕ προς τρίτους (με παράδειγμα την αναφορά προς το χρέος που υπάρχει προς το Σωματείο) και παρουσιάστηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν το ακριβές ποσό της αγοραπωλησίας από την La Farm (Πλεξίδας) στην Ανίκητο Άλογο ΑΕ (Κούγιας) αλλά και τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

*Τοποθετήσεις και προτάσεις έκαναν οι κ.κ. Γραβάνης, Ιωακείμ, Βαλασόπουλος, Μπουχουρίδης, Δημότσιος.

*Ανακοίνωση εν τω μεταξύ εξέδωσε ο ΣΦ Αλκαζάρ με αφορμή την προχθεσινή γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ενώ η ομάδα έχει εξασφαλίσει σχεδόν την παραμονή, η διχόνοια στον οπαδικό και φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ κρατάει χρόνια, για σκοπούς που εξασφαλίζουν σε άτομα προσωπικά οφέλη.

Η κόντρα μεταξύ όλων από φορείς και οπαδούς δεν αποσκοπεί σε τίποτα παρά μόνο στην καταστροφή, το εύκολο είναι να πηγαίνει ο ένας κόντρα στον έναν, το δύσκολο όμως είναι η συμφιλίωση, χωρίς άλλους εγωισμούς, χωρίς άλλες κόντρες.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλει το ΑΛΟΓΟ, σε κανέναν να αναδειχτεί πάνω σε αυτήν την ΙΔΕΑ», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass