ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟ «FINAL 4» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΣΚΑΘ

Η γιορτή του θεσσαλικού μπάσκετ

*Σπάρτακος, Εθνικός, Ίωνας και Γ.Σ. Σοφάδων διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο *Αφιερωμένη στη μνήμη των Π. Καπαγέρωφ και Α. Μιαούλη η φετινή διοργάνωση που θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2017 22:05

Τέσσερις ομάδες, ένα τρόπαιο. Η αντίστροφη μέτρηση για το «final 4» του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ άρχισε. Το διήμερο 1-2 Απριλίου στο κλειστό του Αλκαζάρ, Σπάρτακος, Εθνικός, Ίωνας και Γ.Σ. Σοφάδων θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο σε μια διοργάνωση-γιορτή για το Θεσσαλικό μπάσκετ, η οποία θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές τα έσοδα θα διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Παράλληλα το φετινό τουρνουά θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη δύο μεγάλων παραγόντων του Ελληνικού μπάσκετ και ειδικότερα του Πέτρου Καπαγέρωφ και του Ανδρέα Μιαούλη που διετέλεσαν πρόεδροι της ΕΟΚ.

Πρόκειται για έναν σχετικά νέο θεσμό της ΕΣΚΑΘ που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, πέρσι είχε διεξαχθεί στον Βόλο, ενώ τις δύο πρώτες χρονιές στο κλειστό του Αλκαζάρ όπως και φέτος. Η διοργάνωση του «final 4» του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ διεξάγεται συνήθως την εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά, ωστόσο φέτος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ήταν προγραμματισμένο για τις 7-8 Ιανουαρίου) αναβλήθηκε και ορίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Στην εκδήλωση όπως κάθε χρόνο αναμένεται να δώσουν το «παρών» ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γεν. γραμματέας κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, καθώς και ο υπεύθυνος της Επιτροπής Νέων της FIBA και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, Άρης Ζώης.

«Είναι ένας επιτυχημένος θεσμός, τον οποίο αγκάλιασε ο κόσμος από την πρώτη χρονιά, γι' αυτό και η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Είναι μία διοργάνωση που ξεκίνησε με σκοπό να βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία των ομάδων για τις υποχρεώσεις τους στα πρωταθλήματα γι' αυτό και οι αγώνες του κυπέλλου ξεκινούν τον Σεπτέμβριο με αποκορύφωμα το final 4» είπε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, Δημήτρης Ντούγκος αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση και πρόσθεσε:

«Ως Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε μία άλλη διάσταση στο τουρνουά και να τιμήσουμε τη μνήμη δύο μεγάλων ανθρώπων του Ελληνικού αθλητισμού των Πέτρου Καπαγέρωφ και Ανδρέα Μιαούλη, που υπηρέτησαν κυρίως το μπάσκετ και διετέλεσαν και οι δύο διαδοχικά πρόεδροι ΕΟΚ.

Όμως η αφιέρωση ελάχιστα αφορά στην ιδιότητα του προέδρου που κατείχαν. Αφορά όλες τις αρετές που τους διέκριναν, τις ιδέες με τις οποίες ήταν διαποτισμένοι και κυρίως την κοινωνική προσφορά τους στα νέα παιδιά, που είχαν την τύχη να περάσουν από τα χέρια τους.

Ο Πέτρος Καπαγέρωφ και ο Ανδρέας Μιαούλης είναι δύο ονόματα-σύμβολα που στιγμάτισαν την εποχή τους, αποτελούν πρότυπα για τις νεότερες γενιές και έδωσαν νέες διαστάσεις στον ορισμό του αθλητικού παράγοντα. Ο πρώτος υπηρέτησε τον Πειραϊκό και ο δεύτερος το άλλοτε κραταιό Παγκράτι στις μεγάλες του ημέρες.

Εργατικοί, ανεπιτήδευτοι, ταπεινοί και σεμνοί, έτρεχαν όπου τους καλούσαν να προσφέρουν και πάντα μακριά από φωτογραφίες και πανηγύρια. Υπήρξαν σπάνιοι φίλοι. Σε έκαναν να νιώθεις φίλος και αδελφός από την πρώτη στιγμή που τους γνώριζες. Άπλωναν το χέρι τους μόνο για να δώσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πέτρος Καπαγέρωφ ονομάστηκε από το σύνολο του αθλητικού Τύπου, Απόστολος Πέτρος του Ελληνικού μπάσκετ. Και οι δύο δεν ήταν απλά καλοί παράγοντες, ήταν για τους αθλητές τους, πατέρας, φίλος και αδελφός. Φρόντιζαν να επιλύουν έγκαιρα τα προβλήματα τόσο τα συλλογικά όσο και τα ατομικά του κάθε αθλητή από τον οικογενειακό και κοινωνικό τους περίγυρο.

Ο μεν Καπαγέρωφ, μαθηματικός, παρέδιδε δωρεάν μαθήματα σε αθλητές και μη, ο δε Μιαούλης διέθετε ένα μέρος από τα έσοδά του για να επιλύει τα οικονομικά προβλήματα των αθλητών.

Σ’ αυτούς λοιπόν τους γίγαντες της κοινωνικής μας ζωής είναι αφιερωμένη η φετινή γιορτή του Θεσσαλικού μπάσκετ και αισθάνομαι ακόμα την ανάγκη να πω χωρίς ίχνος υπερβολής ότι θα πρέπει να ζει κάποιος δύο ζωές και να είναι τυχερός για να συναντήσει ανθρώπους σαν κι αυτούς. Θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας» κατέληξε ο κ. Δημήτρης Ντούγκος.

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Το «final 4» του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ επιστρέφει φέτος στη Λάρισα και το ερώτημα που ψάχνει να βρει απάντηση δεν είναι άλλο από το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γ.Σ. Φαρσάλων που κατέκτησε το περσινό τρόπαιο. Από τους φετινούς φιναλίστ τρεις ομάδες αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία ήτοι Εθνικός, Ίωνας και Γ.Σ. Σοφάδων και μία από την Α2 κατηγορία που είναι ο Σπάρτακος. Το εισιτήριο θα κοστίζει 3 ευρώ για κάθε μία ημέρα και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

17.30: Ίωνας-ΓΣ Σοφάδων

19.30: Εθνικός Λάρ.-Σπάρτακος

ΚΥΡΙΑΚΗ

17.00: Αγώνας αναπτυξιακού Μικτών ομάδων Βόλος/Λάρισα-Τρίκαλα/Καρδίτσα

19.00: Τελικός

Του Άρη Γκουτρουμάνη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass