ΧΘΕΣ Η ΑΕΛ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΜΕ 1-0

Είχε σερ(βο) τον Ντέλετιτς…

• Και σκόρερ τον Σλοβάκο Πάβολ Φάρκας στο 35’

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2017 22:00

Η ΑΕΛ χθες έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα και τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς στο Ael Fc Arena κέρδισε τον Παναιτωλικό με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Σλοβάκου Πάβολ Φάρκας (35’)

και πλέον ίσως στα τελευταία πέντε παιχνίδια να μην χρειαστεί κανένα βαθμό ή στη χειρότερη περίπτωση έναν πόντο. Αλλά επειδή στην Ελλάδα στις τελευταίες αγωνιστικές οι εκπλήξεις... παραμονεύουν θα πρέπει να προσέχει και τους αντιπάλους και να μην εφησυχάσει. Είδαμε χθες τη Βέροια να κερδίζει την Κέρκυρα με το εντυπωσιακό 4-0. Υπό κανονικές συνθήκες η ΑΕΛ πέτυχε τη σωτηρία της αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα φέρουν τα τελευταία παιχνίδια…

Και χθες αν στην ΑΕΛ ίσχυε το Βρετανικό Σύστημα Τιμών, αυτός που δικαιούται τη μεγαλύτερη ήταν ο 24χρονος Σέρβος Μίλος Ντέλετιτς που θα τον αποκαλούσαν σερ του αγώνα για τη γενναιότητα, τα επιτεύγματα και τις υπηρεσίες που παρείχε στη χθεσινή μέρα. Αν κατάφερνε να πετύχει και ένα γκολ στο 70’ όταν στο σουτ που έκανε η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, τότε θα μιλούσαμε ίσως και για τον παίκτη της αγωνιστικής.

Ήταν αυτός που ξεχώρισε και ενέπνευσε τους συμπαίκτες του να φθάσουν σε μια νίκη καθαρά επαγγελματική, έστω και στο τέλος οι «βυσσινί» απειλήθηκαν από τους φιλοξενούμενους με ισοφάριση.

Όλοι οι παίκτες είχαν τεντωμένα νεύρα και αποκορύφωμα ήταν το επεισόδιο μεταξύ Ξενοδόχοφ και Φατιόν όταν ο πρώτος ζήτησε εξηγήσεις γιατί ο δεύτερος δεν έκανε τείχος και απειλήθηκε η εστία της ΑΕΛ. Η ουσία είναι ότι όλοι ήθελαν τη νίκη γιατί ήξεραν ότι αυτό το «τρίποντο» θα έφερνε ηρεμία και τη σωτηρία. Με οκτώ βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή αισθάνεται ασφαλής αφού έχει και δυο εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με τακτική 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Ναβάρο (δεξιά), Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Κόντορ(αριστερά) στη μεσαία γραμμή τους Φατιόν(αμυντικό χαφ) και πιο μπροστά τους Αβραάμ(αριστερά), Ντέλετιτς, Βαρέλα(δεξιά), πιο μπροστά τον Τσακοπίνο και ακόμα πιο μπροστά τον Ναζλίδη.

Από την άλλη, ο προπονητής του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος έπαιξε με 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κυριακίδη, στη άμυνα τους: Μύγα(δεξιά), Κούσα, Ροντρίγκες, Τσοκάκη(αριστερά), αμυντικό χαφ τον Μπράβο και πιο μπροστά τους: Ρόσα(δεξιά), Πάουλο, Λόπες και Ρότσα (αριστερά), ενώ στην επίθεση τον Παπαδόπουλο.

Η ΑΕΛ από την αρχή μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ενώ ο Τσιώλης βλέποντας το πρόβλημα που του δημιουργούσε ο Μπράβο αναγκάστηκε στο ημίωρο να παίξει με 4-3-3 βάζοντας Βαρέλα και Ντέλετιτς μαζί στη μεσαία γραμμή και στο 35’ ο Φάρκας κάνει το 1-0. Στη συνέχεια η ΑΕΛ έκανε διαχείριση νίκης, ενώ στο δεύτερο μέρος μέχρι το 70’ η ΑΕΛ δεν έδειχνε να απειλείται. Μάλιστα στο λεπτό αυτό ο Ντέλετιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και αντί να τελειώσει το παιχνίδι υπήρξε παράταση αγωνίας.

Από κει και πέρα ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές με πρωταγωνιστή τον Παπαδόπουλο αλλά στη φάση του αγώνα ο Μάρκους Πάολο από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ξενοδόχοφ αφού έστειλε την μπάλα άουτ (84’).

Στο τέλος υπήρξε και νευρικότητα μεταξύ των παικτών της ΑΕΛ (Ξενοδόχοφ και Φατιόν) αλλά τέλος καλό όλα καλά όπως αναφέρει και το βιβλίο του Σαίξπηρ (βέβαια ακόμα και σ’ αυτό το έργο παρά τον τίτλο του παρουσιάζει μια πικρή και απαισιόδοξη εικόνα της ζωής…)

ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ

13’: Φάουλ από αριστερά εκτελεί ο Βαρέλα καια ποκρουει με γροθιές ο Κυριακίδης.

35’: Ο Ναζλίδης εκτελεί φάουλ και μετά από σύγχυση στην άμυνα του Παναιτωλικού η μπάλα φθάνει στον Αβραάμ που δεν καταφέρνει να πιάσει καλό σουτ και η μπάλα καταλήγει στον Φάρκας που από το σημείο του πέναλτι με σουτ κάνει το 1-0.

38’: Μακρινό σουτ του Ρόσα η μπάλα καταλήγει άουτ.

57’: Εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς, ο Ναζλίδης δεν μπορεί να πιάσει κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει άουτ.

67’: Μακρινό σουτ του Μύγα η μπάλα καταλήγει άουτ.

70’: Σουτ του Ντέλετιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνει ο Κυριακίδης. Παραλήπτης στη συνέχεια γίνεται ο Αβραάμ που στη συνέχεια ξαναδίνει στον Ντέλετιτς αλλά το σουτ που κάνει προλαβαίνει και αποκρούει με τα πόδια ο Ροντρίγκες.

74’: Σουτ του Παπαδόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ξενοδόχοφ και στη συνέχεια ο Κόντορ πάνω στη γραμμή του τέρματος.

80’: Σέντρα του Παπαδόπουλου από τα δεξιά και ο Μάρκους Πάολο σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Μίλος Ντέλετιτς και τον ακολούθησε ο Φάρκας. Ο Ξενοδόχοφ δεν χρειάστηκε να επέμβει, ενώ ο Ναβάρο πήγε καλά όπως και ο Κόντορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Γιοβάνοβιτς απροσπέλαστος. Ο Φατιόν καλός ανασταλτικά, ενώ ο Αβραάμ και ο Βαρέλα με καλές και άσχημες στιγμές. Ο Τσακοπίνο δεν φάνηκε, ενώ ο Ναζλίδης μαχητής για μια ακόμα φορά. Μέτριος ο Ρέντζας, ενώ Γκόλιας και Αναστασόπουλος προσπάθησαν να προσαρμοστούν στο παιχνίδι. Από τον Παναιτωλικό καλύτερος ο Παπαδόπουλος στο τελευταίο τέταρτο, ενώ ακολούθησαν οι: Κούσας, Μάρκος Πάουλο(αν και μοιραίος στη φάση του 84’).

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου) στο ξεκίνημα του αγώνα χάρισε κάρτες στους παίκτες του Παναιτωλικού(άγνωστο γιατί…) ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Ναβάρο, Βαρέλα, Φατιόν, Ξενοδόχοφ, Πάουλο, Λόπες, Ροντρίγκες, Μπράβο.

Σωστός ο πρώτος βοηθός Κ. Χαρίσης (Γρεβενών), ενώ είχε λάθη στο δεύτερο μέρος ο Β. Νικολακάκης (Ηρακλείου).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ναβάρο (88’ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Φατιόν, Ντέλετιτς, Τσακοπίνο (65’ Ρέντζας), Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Ρότσα (59’ Γιαννιωτής), Μπράβο, Πάουλο, Λόπες (75’ Μουνιός), Ρόσα (68’ Μαρκόβσκι), Παπαδόπουλος.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass