ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Α.Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολικός αγώνας κεκλεισμένων των θυρών!

*Με κοινοποίηση εγγράφου σε αστυνομικό τμήμα!

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2017 12:23

Μετά από πολλά χρόνια τελικός σχολικού αγώνα πανθεσσαλικού πρωταθλήματος μπάσκετ κινδυνεύει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών! Συγκεκριμένα η Ο.Ε.Σ.Α.Δ Καρδίτσας (Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων) έκανε πρόταση να γίνει το σημερινό παιχνίδι μεταξύ του ΓΕΛ Παλαμά και του 4ου ΓΕΛ Λάρισας κεκλεισμένων των θυρών για την αναγκαιότητα αποφυγής επεισοδίων βίας, ενώ κοινοποίησε το σχετικό έγγραφο στις αρμόδιες σχετικές αρχές και το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά, κωμόπολη που θα διεξαχθεί ο σημερινός αγώνας.

Αφορμή για το συγκεκριμένο έγγραφο στάθηκαν κάποια επεισόδια που έγιναν στον χθεσινό σχολικό τελικό ποδοσφαίρου Θεσσαλίας που έγινε στα Τρίκαλα ανάμεσα στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και το 1ο ΓΕΛ Λάρισας.

Αυτό δημιούργησε αναστάτωση κυρίως στο Λαρισινό Λύκειο που είναι φιλοξενούμενο και μάλιστα ειδοποιήθηκαν χθες το βράδυ να μην ταξιδέψουν μαθητές-φίλαθλοι σε έναν αγώνα που πέρυσι στον ίδιο τελικό αγωνίσθηκε η ομάδα του 4ου Λυκείου Λάρισας και ήταν διαφήμιση για τον σχολικό αθλητισμό.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε πολλά ερωτηματικά με δεδομένο το κριτήριο της εντοπιότητας αλλά και κατά πόσο τελικά μπορεί να διοργανωθούν σχολικοί αγώνες που στόχο έχουν να φέρουν τους μαθητές κοντά στον αθλητισμό και να προάγουν το φίλαθλο πνεύμα.

Μάλιστα γονέας χθες μας έλεγε… «Δηλαδή αν ήταν τελικός πανελλήνιου πρωταθλήματος θα είχαν και διμοιρίες ΜΑΤ…»

Το σχετικό έγγραφο που αποκαλύπτει η «Ε» αναφέρει τα εξής: «Η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Καρδίτσας λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική συμβολή των σχολικών αγώνων στη λειτουργία της εκπαίδευσης και την αναγκαιότητα αποφυγής επεισοδίων βίας, προτείνει:

Τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ του ΓΕ.Λ. Παλαμά και του 4ου ΓΕ.Λ. Λάρισας χωρίς την παρουσία μαθητών-θεατών.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε την παράγραφο 14.1.7 της υπ.αρίθμ. 190677/δ5/10-11-2016 «Σε περίπτωση επεισοδίων από αθλητές μαθητές-μαθήτριες ή ακόμα και από φιλάθλους , πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά τον αγώνα σε οποιαδήποτε φάση, η Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ. έχει το δικαίωμα μετά από εισήγηση της διοργανώτριας του αγώνα Ο.Ε.Σ.Α.Δ., να επιβάλει τον αποκλεισμό αθλητή, ομάδας αλλά και σχολείου».

Ακόμα, κατά την κοινή πρακτική, το κόστος των πιθανών καταστροφών που θα προκληθούν από μαθητές στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά ή στον περιβάλλοντα χώρο, θα επιβαρύνει τα σχολεία που τις προκάλεσαν.»

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass