ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ (15.15, ΑΛΚΑΖΑΡ) Ο 46ος ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ ΜΕ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΟΥΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ

Η γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

*Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν χθες στα γραφεία της Ένωσης οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων και της διοργανώτριας αρχής, οι οποίοι ευχήθηκαν να διεξαχθεί ένας αγώνας αντάξιος της ιστορίας των δύο αντιπάλων σύμφωνα με τους κανόνες του «ευ αγωνίζεσθαι»

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2017 22:01

Την πεποίθηση ότι ο φετινός τελικός θα είναι αντάξιος της ιστορίας των δύο αντιπάλων, του Αχιλλέα Φαρσάλων και του Δωτιέα Αγιάς και παράλληλα θα αποτελέσει μία πραγματική γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εξέφρασαν από κοινού στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού 46ου τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣΛ (15.15, Αλκαζάρ), οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ και της διοργανώτριας αρχής.

Συγκεκριμένα στην καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Γρηγορίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Δημεράς, ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Πουλαράκης, ο αντιπρόεδρος του Αχιλλέα Φαρσάλων κ. Τσαπραΐλης, ο πρόεδρος του Δωτιέα Αγιάς κ. Γουργιώτης, οι προπονητές κ. Παραφέστας και Μπουκουβάλας και οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ κ. Νεμπεγλέρας και Ντακούλας αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Ζ. Γρηγορίου: «Είναι ένας, όπως λέμε κλασικός θεσμός, ωστόσο στη Λάρισα τιμάται ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί κάθε φορά αποτελεί μία γιορτή, στην οποία παρευρίσκονται πάρα πολλοί φίλαθλοι. Αν θυμάστε στον περσινό τελικό παρευρέθηκαν 2.500 φίλαθλοι για να τον παρακολουθήσουν.

Ο φετινός τελικός είναι ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες, τον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον Δωτιέα Αγιάς. Εμείς ως ΕΠΣΛ ελπίζουμε να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, να το χαρεί ο κόσμος και να κερδίσει ο καλύτερος. Να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη απ’ όλους τους συντελεστές και επειδή απ’ ότι φαίνεται θα βοηθήσει ο καιρός, θα πρέπει όλοι οι φίλαθλοι να τιμήσουν με την παρουσία τους τον τελικό και να αποδείξουμε περίτρανα ότι η Λάρισα είναι μία ποδοσφαιρική πόλη που ενισχύει τέτοια γεγονότα. Θεωρώ ότι δεν θα γίνει κάτι που να μην τιμά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού, εξάλλου οι παράγοντες και των δύο ομάδων θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά προς αυτήν την κατεύθυνση. Εύχομαι επιτυχία και στους δύο».

Ν. Δημεράς: «Εύχομαι να έχουμε έναν καλό τελικό στα πλαίσια του φερ πλέι. Φέτος ξεκίνησαν 64 ομάδες στον θεσμό και μέσα από την πορεία τους στους ομίλους και στους νοκ άουτ αγώνες δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα. Επί της διαδικασίας ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος και οι φίλαθλοί του θα έχουν τη θύρα «4», ενώ οι φίλαθλοι του Δωτιέα Αγιάς θα καταλάβουν τη θύρα «2». Τα εισιτήρια στις δύο αυτές θύρες θα κοστίζουν 5 ευρώ, ενώ στη θύρα «3» 10 ευρώ. Εύχομαι στις ομάδες να έχουν έναν καλό αγώνα και στον κόσμο να προσέλθει στο γήπεδο γιατί πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Χρ. Τσαπραΐλης: «Εύχομαι και ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δύο φιναλίστ. Να χαρούν όλοι οι φίλαθλοι και οι ποδοσφαιριστές τον τελικό, να μην έχουμε παρατράγουδα -κι εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να το καταφέρουμε- και μέσα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι» να κερδίσει ο καλύτερος. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες».

Γρ. Γουργιώτης: «Φτάσαμε σ’ έναν τελικό με δύο μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Εύχομαι να δούμε έναν πολύ καλό αγώνα, σε αθλητικά πλαίσια και ο καλύτερος να κερδίσει. Πιστεύω ότι θα είναι ένας πολύ ωραίος τελικός και θα έρθει πάρα πολύς κόσμος και καλώ ειδικά τους δικούς μας φιλάθλους να έρθουν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να βοηθήσουν την ομάδα».

Τ. Παραφέστας: «Πιστεύω ότι οι δύο ομάδες είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία με ανάλογη ιστορία. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και από την πλευρά μου χαίρομαι που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκομαι στον τελικό. Και για τον Αχιλλέα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά και σύμφωνα με αυτό που λέει ο λαός θέλουμε να είναι η τρίτη και η φαρμακερή. Έχουμε γνώση ποιον θα αντιμετωπίσουμε, φυσικά με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα παιχνίδια του κυπέλλου. Η ποιότητα των ομάδων πιστεύω ότι είναι πόλος έλξης για τους φιλάθλους, να έρθουν να δουν το παιχνίδι και να στηρίξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί η Ένωσή μας έχει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Στις εποχές που περνάμε πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στις βάσεις του ποδοσφαίρου που είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Καλώ τον κόσμο να έρθει και στηρίξει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς παρεκτροπές».

Κ. Νεμπεγλέρας: «Είναι ένας αγώνας γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα έρθει αρκετός κόσμος στο γήπεδο. Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές με την παρουσία μας στον αγωνιστικό χώρο να δείξουμε στον κόσμο αν πρώτα εμείς οι ίδιοι ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Σ’ αυτά τα παιχνίδια η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι αυτή που θα κατακτήσει το κύπελλο. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε δείξει ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, πιστεύω έτσι θα παρουσιαστούμε και στον τελικό και στο τέλος να καταφέρουμε να πάρουμε το κύπελλο».

Δ. Μπουκουβάλας: «Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες φέτος στον τελικό. Εύχομαι να γίνει ένας τελικός με πολύ ωραίο θέαμα, καλό ποδόσφαιρο, γιατί το έχει ανάγκη και ο κόσμος για να ξεφύγει για λίγο από τα προβλήματά του και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι, αλλά και να προσφέρουμε συγκινήσεις. Ένας τελικός είναι διαφορετικός από κάθε ματς του πρωταθλήματος. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι. Πιστεύω πάρα πολύ στους παίκτες μου και όταν τους βλέπω να φεύγουν από την προπόνηση με χαμόγελα στο πρόσωπο, θεωρώ ότι είμαστε στον υψηλότερο βαθμό προετοιμασίας για τον αγώνα.

Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ για πρώτη φορά αλλά είμαι δυναμικός άνθρωπος και είμαι γεννημένος γι' αυτά τα πράγματα. Ελπίζω να φτάσω σε συμμετοχές τον κ. Παραφέστα τον οποίο είχα και προπονητή και τον εκτιμώ για τον δυναμισμό του».

Β. Ντακούλας: «Είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου γιατί παίζουν οι δύο πιο ισχυρές ομάδες της Α’ κατηγορίας, που δίκαια είναι στον τελικό. Εμείς είμαστε δεύτερη φορά στον θεσμό, θέλουμε να κατακτήσουμε πάρα πολύ το κύπελλο, ειδικά εμείς οι εννιά Αγιώτες που παίζουμε στον Δωτιέα το θέλουμε για τον τόπο μας. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει ένα υγιές και ανταγωνιστικό παιχνίδι, στο οποίο να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός».

Στ. Πουλαράκης: «Εύχομαι στις δύο ομάδες να έχουν μια θετική και νικηφόρα παρουσία στον τελικό. Φιλοδοξία των διαιτητών μας είναι να διεκπεραιώσουν τη διαιτητική τους αποστολή με όσο το δυνατόν λιγότερα ανθρώπινα λάθη και φυσικά να μην είναι πρωταγωνιστές του αγώνα. Εύχομαι και στις δύο ομάδες, που με την παρουσία τους στον τελικό αλλά και την πορεία τους στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αποδεικνύουν ότι είναι οι κορυφαίες του νομού, καλή επιτυχία και υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει. Τελευταία μου ευχή να είναι ο τελικός μία πραγματική γιορτή για το ποδόσφαιρο του νομού».

-Σε ερώτηση προς τον κ. Γρηγορίου για το πώς επιλέχθηκε το Αλκαζάρ και όχι το Arena για τη διεξαγωγή του φετινού τελικού, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ διευκρίνισε:

«Δεν κάναμε ενέργειες για το Arena διότι, ναι μεν είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι στο Arena, παρά ταύτα όμως υπάρχει ένα ιδιαίτερο κοστολόγιο, το οποίο το γνωρίζουμε όλοι και σ’ αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς είπαμε να το αποφύγουμε, σε συνεννόηση και με τις δύο ομάδες».

ΑΝΑΔΕΙΞΗ MVP

Μια καινοτομία θα έχει ο φετινός τελικός. Με απόφαση της διοργανώτριας αρχής μετά το τέλος του αγώνα θα γίνει, με ψηφοφορία από τους εκπροσώπους του Τύπου, η ανάδειξη του MVP της αναμέτρησης, στον οποίο θα απονεμηθεί ειδικό έπαθλο.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass