ΠΗΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ «ΧΡΥΣΟ» ΒΑΘΜΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ(1-1)

Χαλκέντερος ο Απόλλων Λάρισας

* Έπαιζε από το 40'με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σάββα, ενώ στο ημίχρονο αποχώρησε τραυματίας ο Πέντα * Ο Οικονόμου στο 16' έκανε το 1-0 και ισοφάρισε με πέναλτι ο Καρακατσάνης στο 50’ * Ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από Θεοδοσιάδη

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 10:00

Παλικαρίσια ισοπαλία απέσπασε χθες το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 τον Ολυμπιακό Βόλου και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας στον 2ο'όμιλο της Γ'Εθνικής.

Οκτώ αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος, η λαρισινή ομάδα έχει πάντα τον πρώτο λόγο και όπως έδειξε είναι αποφασισμένη να κρατήσει την πρωτιά, μέχρι τέλος του πρωταθλήματος.

Παίζοντας ψυχωμένα ο Απόλλων Λάρισας και με δέκα παίκτες για 50’ λεπτά κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με 1-1, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 16’ με κεφαλιά του Οικονόμου και ο Απόλλων ισοφάρισε στο 51’ με πέναλτι του Καρακατσάνη.

Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίζουν με πάθος και με τις μονομαχίες να είναι πολλές εκατέρωθεν. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά, πέτυχε γκολ από στημένη φάση στο 16’, ενώ ζήτησε νωρίτερα και ένα πέναλτι. Στη συνέχεια υπήρξαν ορισμένες καλές στιγμές, τόσο από πλευράς Ολυμπιακού, όσο και από πλευράς Απόλλωνα. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, οι «κυανόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σάββα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με 3-5-2.Τερματοφύλακα τον Κατσούλη και τρεις στην άμυνα, τους Στουρνάρα, Ζώνα και Χολέβα. Όλη τη δεξιά πλευρά κάλυπτε ο Μουκάμ και την αριστερή ο Δωματάς, ενώ αμυντικοί μέσοι ήταν οι Οικονόμου και Σταύρου. Ρόλο δεκαριού είχε ο Μασάντο και επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σουάνης και Φλίγκος.

Από την άλλη, ο Απόλλων Λάρισας αγωνίσθηκε με σύστημα 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ο Φιρινίδης, είχε τετράδα στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά τους Σάββα, Ανδρέου, Ιορδανίδη και Θ. Παπαδόπουλο. Μοναδικός αμυντικός μέσος ήταν ο Αγρόδημος και μπροστά απ’ αυτόν έπαιζαν ως επιθετικά χαφ στον άξονα οι Πέντα και Διβανές και στα άκρα οι Καρακατσάνης αριστερά και Σκούπρας δεξιά. Τέλος, κλασικός προωθημένος ήταν ο Σαχινίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο κ. Θεοδοσιάδης παρέταξε τον Απόλλωνα με σύστημα 4-4-1.

*Στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς, για τον Ολυμπιακό, ο Σουάνης στο 6’ διεκδίκησε από τον Φιρινίδη μέσα στην περιοχή την μπάλα και ο διαιτητής Κουτσιάφτης που ήταν κοντά στην φάση παρά τις διαμαρτυρίες από την πλευρά του Ολυμπιακού για πέναλτι, θεώρησε πως δεν υπήρξε παράβαση. Ακολούθησε στο 11’ το πρώτο σουτ από πλευράς Απόλλωνα, με τον Πέντα να τροφοδοτεί τον Καρακατσάνη που σούταρε από αριστερά, με τον Κατσούλη να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 16’ από μια στημένη φάση. Συγκεκριμένα ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Οικονόμου με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ, προλαβαίνοντας τον Φιρινίδη.

Μετά το γκολ ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει και να απειλήσει το τέρμα του Κατσούλη, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που στο 23’ είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, με τον Φιρινίδη να τη διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Μετά το 25’ ο Απόλλωνας ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 26’ απείλησε την εστία του Ολυμπιακού.

Από πάσα του Σκούπρα ο Καρακατσάνης έκανε το σουτ, με τον Κατσούλη να πέφτει σωστά και να μπλοκάρει την μπάλα.

Η καλύτερη, ωστόσο, στιγμή στο πρώτο μέρος για τον Απόλλωνα σημειώθηκε στο 30’. Ο Πέντα έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Διβανέ που μέσα από την περιοχή με σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κατσούλη.

Στο διάστημα 31’-45’ οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια σπουδαία ευκαιρία για γκολ, στο 32’ ο Φλίγκος με αδύναμο σουτ από πλάγια θέση δεν ανησύχησε τον Φιρινίδη που μπλόκαρε την μπάλα, για να φτάσουμε στο 39’ όπου ο Ολυμπιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Θανάσης Σάββας με μια επιπόλαιη ενέργεια χτύπησε εκτός φάσης τον Μουκάμ, με τον διαιτητή Κουτσιάφτη να δείχνει αμέσως την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Απόλλωνα.

Στο 45’ ο Ολυμπιακός ζήτησε δεύτερο πέναλτι, όταν ο Παπαδόπουλος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Δωματά, ο παίκτης του Ολυμπιακού έπεσε μέσα στην περιοχή, με τον Κουτσιάφτη και πάλι να θεωρεί πως δεν υπήρχε παράβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων κατάφερε πολύ νωρίς να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Δωματάς στο 50'θέλοντας να διώξει την μπάλα από την περιοχή, βρήκε με το πόδι τον Σαχινίδη, ο επιθετικός του Απόλλωνα βρέθηκε στο έδαφος, με τον Κουτσιάφτη να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι και να δείχνει και κίτρινη κάρτα στον Δωματά.

Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Πλάτωνας Καρακατσάνης, ισοφαρίζοντας σε 1-1, παγώνοντας το Πανθεσσαλικό.

Στη συνέχεια ο Τίμος Καβακάς ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς τους Ιωαννίδη και Αναστασίου, ενώ αργότερα μπήκε στο ματς και ο Κέρι. Από την πλευρά του ο τεχνικός του Απόλλωνα, Σάκης Θεοδοσιάδης, έριξε στη μάχη και τον Μανθάνο, ενώ στο ημίχρονο είχε αντικατασταθεί ο Πέντα λόγω τραυματισμού.

Ο Ολυμπιακός με παίκτη παραπάνω δεν μπορούσε μέχρι το 68’ να απειλήσει το τέρμα του Φιρινίδη, με την αμυντική λειτουργία των παικτών του Απόλλωνα να είναι εξαιρετική.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε το τέρμα του Φιρινίδη και είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 69' σουτ του Κέρι, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Σαχινίδη και κατέληξε κόρνερ. Ο Κέρι εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Χολέβα να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Φιρινίδη.

Σε σουτ του Μανθάνο στο 73'ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» μπλόκαρε την μπάλα και

στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε δύο πολύ σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Γιάννη Φιρινίδη να κατεβάζει τα… ρολά. Η πρώτη στο 76’ όταν ο Ιωαννίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο του Απόλλωνα, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια την μπάλα.

Ακολούθησαν στο 80'ένα σουτ του Ιβανίδη που έστειλε την μπάλα άουτ, στο 85'ο Κέρι σούταρε άουτ και στο 86’ ο Φιρινίδης απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Μασάντο.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε στο 87’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κέρι, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν με κεφαλιές να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, πρώτα ο Σταύρου και μετά ο Φλίγκος, για να μπλοκάρει την μπάλα ο Φιρινίδης.

Στο 90’+4' ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο 1-2, όταν ο Μανθάνο έκλεψε την μπάλα από τον Ζώνα, μπήκε στην περιοχή αλλά στο σουτ που έκανε ο Κατσούλης απέτρεψε με τα πόδια το δεύτερο γκολ και εν συνεχεία ο Αγρόδημος με σουτ από πλάγια δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο του Ολυμπιακού και στο 90'+5 σε φάουλ του Κέρι, η μπάλα δεν βρήκε τον στόχο.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αριστομένη Κουτσιάφτη βρήκε τους παίκτες του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν τον βαθμό της ισοπαλίας στο Πανθεσσαλικό και να κατευθύνονται προς την πλευρά των 30 περίπου φίλων της λαρισινής ομάδας.

Ήταν ένας βαθμός που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσός» στην υπόθεση του τίτλου και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες για την κατάθεση ψυχής τους, όσο και για τον τεχνικό Σάκη Θεοδοσιάδη, για το άριστο κοουτσάρισμά του. Μάλιστα παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες η ομάδα του, πήγε στο τέλος να «κλέψει» τη νίκη και έδειξε πως είναι ένας προπονητής που τολμά.

Οι παίκτες κέρδισαν τον σεβασμό του κόσμου με την εικόνα που έδειξαν και φάνηκε πως αυτή η ομάδα απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο, έχει πολλές αρετές.

Διαιτητής: Κουτσιάφτης (Άρτας)

Βοηθοί: Κολοσιόνης, Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)

Κόκκινη: 39’ Σάββας- Κίτρινες: Οικονόμου, Δωματάς, Σταύρου, Ιωαννίδης-Καρακατσάνης, Αγρόδημος, Μανθάνο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ζώνας, Χολέβας, Σταύρου, Οικονόμου (58’ Ιωαννίδης), Μουκάμ (68’ Κέρι), Δωματάς, Μασάντο, Σουάνης (64’ Αναστασίου), Φλίγκος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας, Καρακατσάνης (78’ Καμπέρης), Σαχινίδης, Πέντα (46’ Ιβανίδης), Διβανές (64’ Μανθάνο).

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ

Δεν είναι τυχαίο πως ο Απόλλωνας τη φετινή χρονιά κέρδισε δύο φορές τον Ολυμπιακό Βόλου, 2-1 στη Φιλιππούπολη για το πρωτάθλημα και 0-2 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για το Κύπελλο της Γ΄Εθνικής, ενώ και χθες το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 1-1.

Είναι ένα στοιχείο που δείχνει πως ο Απόλλωνας έχει μια δυναμική ως ομάδα και όταν κοντράρει στα ίσια ένα εκ των φαβορί για την άνοδο, τότε δίκαια βρίσκεται στην κορυφή…

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(22η αγωνιστική)

Ολυμπιακός Β. – Απόλλων Λάρισας           1-1

Ρήγας Φεραίος – Θεσπρωτός       0-1

Πιερικός –Ελευθεροχώρι              1-0

Νεοκαισάρεια– Αστέρας Πετρίτη               1-0

Αμβρακία Κωστακίων – Καραϊσκάκης       0-2

Φιλιππιάδα– ΑΕ Ιστιαίας               1-2

Πύδνα Κίτρους – Διαγόρας Σεβαστής        2-0

Τηλυκράτης – Νίκη Βόλου            1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 22 αγώνες)

Απόλλων Λ.         47-15     52

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ολυμπιακός Β.   34-10     50

Καραϊσκάκης      27-8       48

Διαγόρας Σεβαστής         35-21     45

Νίκη Βόλου        32-18     45

Πύδνα Κίτρους   30-13     43

Τηλυκράτης        19-18     32

Θεσπρωτός         22-28     27

Πιερικός              13-20     24

Ρήγας Φεραίος  26-35     23

Ελευθεροχώρι   18-30     23

Φιλιππιάδα         17-29     22

Ιστιαία  18-29     20

Νεοκαισάρεια    16-37     13

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Αμβρακία Κωστακίων     13-31     12

Αστέρας Πετρίτη               17-37     11

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(23η -19/3-15:00)

Απόλλων Λάρισας-Θεσπρωτός

Ελευθεροχώρι- Ολυμπιακός Β.

Αστέρας Πετρίτη-Ρήγας Φεραίος

Καραϊσκάκης-Πιερικός

Α.Ε.Ιστιαίας-Νεοκαισάρεια

Σεβαστή-Αμβρακία Κωστακίων

Τηλυκράτης 2014-Φιλιππιάδα

Νίκη Βόλου-Πύδνα Κίτρους

 

ΕΝΩ ΑΨΟΓΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Απέδωσαν τα μέτρα της Αστυνομίας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Λάρισας και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Μαντζανάς, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για την πληρότητα των μέτρων που πήρε στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ιδιαίτερα ευχαριστεί για την άψογη και ανθρώπινη συμπεριφορά, όπως και την προστασία της ομάδας και των ακόλουθων αυτής, τον αστυνομικό διευθυντή ταξίαρχο κ. Ιωάννη Τόλια, τον υποδιευθυντή κ. Βασίλη Μαρκογιαννάκη, καθώς επίσης και τους αρχιφύλακες κ.κ. Κυριάκο Γουσοντίδη και Απόστολο Μουλιό, που είχαν την επιτήρηση και προστασία των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η φιλοξενία του Ολυμπιακού Βόλου ήταν άριστη, όπως και του γραφείου Τύπου της ομάδας, που διευκόλυνε το έργο μας.

Του απεσταλμένου μας:

Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass