ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΥΠΕΣΤΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο ΝΙΚΟΛΙΤΣ

Γ. Σκαραφίγκας: «Οι παίκτες του ΓΣΛ διαθέτουν υψηλό μπασκετικό IQ»

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2017 10:59

Η νίκη επί των Μαχητών στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού Γιώργου Σκαραφίγκα είχε διπλό όφελος για την ομάδα του Γυμναστικού, η οποία βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια στην Α2.

Οι «πράσινοι» αφενός πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους δύο πολύτιμους βαθμούς και μπήκαν εκ νέου σε τροχιά πλέι άουτ και αφετέρου με το 70-61 κάλυψαν τη διαφορά των 8 πόντων από την ήττα του α’ γύρου (73-65), που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας έχουν τον πρώτο λόγο.

Το παιχνίδι με τους Μαχητές ήταν το πρώτο για τον Γιώργο Σκαραφίγκα στον πάγκο της λαρισινής ομάδας. Ο νέος τεχνικός του ΓΣΛ μίλησε στην «Ε» για τις πρώτες του εντυπώσεις αλλά και τα συμπεράσματά του ενόψει τις δύσκολης συνέχειας, αφού, όπως επισήμανε, ναι μεν στις προπονήσεις είχε την ευκαιρία να δει κάποια πράγματα, ωστόσο στα επίσημα παιχνίδια η ομάδα δείχνει επιπλέον στοιχεία.

«Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι οι παίκτες του Γυμναστικού διαθέτουν πολύ υψηλό μπασκετικό IQ. Υπάρχουν φυσικά τα προβλήματα και οι ανάγκες που όλοι ξέρουμε και αναφέρομαι στο μικρό ροτέισον αλλά τις ημέρες που κάνουμε προπόνηση επικρατεί πολύ καλό κλίμα κάτι που μας βοηθάει σημαντικά και στην ψυχολογία.

Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τα στοιχεία που θέλουμε στα παιχνίδια που έχουμε στοχοποιήσει και να πάρουμε αυτό που επιδιώκουμε.

Για παράδειγμα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα που δείξαμε στο τελευταίο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο τα παιδιά έτρεξαν και έβαλαν εύκολα καλάθια. Στο 3ο δεκάλεπτο ήμασταν άκρως ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Στο 4ο δεκάλεπτο –κάτι που ήταν αναμενόμενο- έπεσε κάπως η απόδοσή μας, κάναμε λάθη κυρίως στην επίθεση που δεν πρέπει να κάνουμε σε παιχνίδια που θα έχουν μεγαλύτερη πίεση και δεν παίξαμε με τον χρόνο και το σκορ.

Στις πρώτες προπονήσεις τις εβδομάδας ασχοληθήκαμε με την ομάδα. Κοιτάμε κάποια πράγματα που πρέπει. Από την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) θα ασχοληθούμε με τον αντίπαλό μας. Είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα με πολλούς και έμπειρους παίκτες. Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που όπως συνηθίζω να λέω δεν έχεις τίποτα να χάσεις, αλλά μόνο να κερδίσεις.

Πιστεύω ότι σ’ αυτό το παιχνίδι θα παίξει ρόλο και ο εγωισμός των παικτών μας γιατί στο ματς του α’ γύρου το σκορ είχε ξεφύγει νωρίς. Το ψυχολογικό κίνητρο θα επηρεάσει πολύ την απόδοσή μας.

ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ Ο ΝΙΚΟΛΙΤΣ

Μία αρνητική έκπληξη επιφύλαξε η χθεσινή προπόνηση του Γυμναστικού, καθώς ο Στέφαν Νίκολιτς υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε. Η πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό όπερ σημαίνει ότι ο Σέρβος των «πρασίνων» ενδέχεται να χάσει το παιχνίδι του Σαββάτου στον Αστακό. Περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθος του τραυματισμού του αναμένεται να γίνουν γνωστές σήμερα, όπου ο παίκτης θα υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ, ο Κρίστιαν Κούτρας συμπεριλήφθη στην κορυφαία πεντάδα της προηγούμενης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής. Ο γκαρντ του Γυμναστικού που αγωνίστηκε και τα 40 λεπτά πέτυχε 11 πόντους (4/7 διπ., 1/2 τριπ.), μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, είχε 3 κλεψίματα και παράλληλα πολύ σημαντική αμυντική προσφορά.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι διαιτητές και κομισάριοι της 21ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών (11/3), είναι οι εξής:

ΔΑΚ Αστακού, 17.00, Αίολος Αστακού-ΓΣ Λαρισαίων 1928: Καλδίρης-Κάρδαρης-Πολυχρόνης (Θεοδωρόπουλος)

ΔΑΚ Πεύκων, 17.00, Μαχητές-Δούκας: Κατραχούρας-Μαλαμάς-Ζαχαρής (Δροσόπουλος).

Νεάπολης, 17.00, ΑΕΛ-Εθνικός: Παντελίδης-Τζίμα-Τζιοπάνος Ν. (Μπεκιάρης).

Ιβανώφειο, 17.00, Ηρακλής-Πανιώνιος: Μπήτης-Παγώνης-Πιτσίλκας Β. (Σιμητόπουλος).

«Δύο Αοράκια», 16.00, Ηράκλειο-Ψυχικό: Αναστόπουλος Αντ.-Καλογερόπουλος Λ.-Σιμητόπουλος (Ναλετάκης Γ.).

Καλαμίτσας, 17.00, Καβάλα-Παγκράτι: Συμεωνίδης-Θεοδώρου-Κοϊτζόγλου (Μπακάλης).

«Π. Νικολαϊδης», 17.00, Φάρος-Αρκαδικός: Τζαφλέρης-Δαρλαμήτσος-Δημόπουλος (Ντίνος).

Υμηττού, 17.00, Αμύντας-Χολαργός: Θεονάς-Μπίκας-Θεοδωρόπουος (Ντάβαρης).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass