ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ –ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Έκκληση Καλογιάννη για ψυχραιμία και νηφαλιότητα

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 11:40

Με την προτροπή προς όλα τα μέλη της οικογένειας της ΑΕΛ να βρουν ένα ελάχιστο πεδίο συνεννόησης και στοιχειώδους συνεργασίας, καθώς δεν μπορεί να λειτουργεί σε συνθήκες αλληλοσπαραγμού και αλληλοϋπονόμευσης, παρενέβη ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανοιχτής συνέλευσης – συζήτησης που διοργάνωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Ο κ. Καλογιάννης απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα στις προσεγγίσεις και στις δημόσιες τοποθετήσεις. «Κανείς δεν έχει δικαίωμα στο όνομα της ΑΕΛ να υποδαυλίζει κλίμα έντασης στην πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, ο οποίος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, όταν ακόμα ήταν πρόεδρος στην Παναχαϊκή, σχετικά με το ενδεχόμενο να εμπλακεί με την ΑΕΛ, στο ρόλο που έπαιξε ο αείμνηστος κυπελλούχος πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Σαμαράς, καθώς και στην πρώτη του συνάντηση με τον κ. Καλογιάννη κατά την οποία του μετέφερε το σχέδιό του για τη δημιουργία μιας ομάδας με μορφή λαϊκού κινήματος που θα συμμετέχει με παρεμβάσεις στα τοπικά δρώμενα.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε «θείο δώρο» την επιστολή της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ που ζητούσε ενημέρωση για τα οικονομικά της ΠΑΕ, γιατί με αυτή ως αφορμή παρουσιάστηκαν χθες τα οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά στοιχεία του προηγούμενου διαστήματος.

Τόνισε επιπρόσθετα ότι η αίτηση της ερασιτεχνικής προς το Ειρηνοδικείο για τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΕ, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ομάδας για την οποία υπάρχει ήδη ένας απόλυτα άρτιος φάκελος.

Ο κ. Κούγιας αποκάλυψε συνάντηση που είχε με τον κ. Πηλαδάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΕΛ του πρότεινε να του δώσει 1,5 εκατ. ευρώ και να αναλάβει τις ετήσιες δόσεις – ύψους 150.000 ευρώ – προκειμένου να έχει το δικαίωμα διαχείρισης του AEL FC ARENA.

Κάλεσε μάλιστα τον δήμαρχο να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την ΠΑΕ προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα τώρα με τα οικονομικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή εκδήλωση από τον υπεύθυνο της ΠΑΕ κ. Χριστακόπουλο, τη χρονιά που η ομάδα αγωνιζόταν στην Football League παρουσίασε ζημιά της τάξεως των 680.000 ευρώ που καλύφθηκε από τον μεγαλομέτοχο, ενώ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο υπάρχει παθητικό ύψους 200.000 ευρώ που και πάλι καλύφθηκε από τον κ. Κούγια.

Στη χθεσινή ανοιχτή συνέλευση της ΠΑΕ, παρουσιάστηκαν οι σημαντικές κοινωνικές δράσεις της ομάδας το προηγούμενο διάστημα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Χρ. Τσούμαρη, ενώ βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στην ΑΕΛ και τη Λάρισα, ο πρώην προπονητής, Αντώνης Γεωργιάδης που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω προβλημάτων υγείας, ο επί 30 χρόνια διαχειριστής της ΠΑΕ, Μιχάλης Ανδρέου και ο γιατρός – ιστοριοδίφης, Νικόλαος Παπαθεοδώρου – την ειδική πλακέτα παρέλαβε, λόγω υποχρεώσεων του κ. Παπαθεοδώρου εκτός Λάρισας, ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Εκτός του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αιμίλιος Νταγιάννης, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιωάννης Στεφανίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα», Ντίνος Διαμάντος, ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων της ομάδας και οπαδοί της.

 

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass