ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ ζητά η Ερασιτεχνική ΑΕΛ

* Κάνει λόγο για οικονομική υποχρέωση που δεν της έχει αποδοθεί και πιθανολογεί ανάλογες «υποχρεώσεις και προς Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και ποδοσφαιριστές»

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2017 9:01

Τη διενέργεια έκτακτου οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ ΑΕΛ από διορισμένους ελεγκτές ζητά η Ερασιτεχνική ΑΕΛ με αίτηση που κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο της Λάρισας.

Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής εμφανίζεται στην εν λόγω αίτηση πεπεισμένη ότι η διοίκηση των εταιρικών υποθέσεων της ΠΑΕ τις τελευταίες δύο σεζόν (2015-16 και 2016-17) «δεν ασκείται όπως επιβάλλει η χρηστή και συνετή διαχείριση» ενώ παράλληλα αναφέρει πως «πιθανολογείται η τέλεση πράξεων από τα εταιρικά όργανα, αντίθετα με το καταστατικό της εταιρίας και τα προβλεπόμενα από τον Νόμο».

Όσον αφορά στους λόγους στους οποίους εδράζει τους ισχυρισμούς της η Ερασιτεχνική, αυτοί είναι δύο: Ο πρώτος σχετίζεται με το 10% των εισπράξεων ανά αγώνα, για το οποίο τονίζεται πως δεν έχουν λάβει ποτέ έγγραφη ενημέρωση, και ο δεύτερος με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την οποία χαρακτηρίζει προβληματική.

Πιο αναλυτικά:

Η Ερασιτεχνική (επίσημα είναι σωματείο Αθλητική Ένωση Λάρισας Α.Ε.Λ.) ως ιδρυτικό σωματείο, παρουσιάζεται στην εν λόγω αίτηση ως θεματοφύλακας της συνετής και χρηστής διοίκησης της ΠΑΕ για την εξασφάλιση της μελλοντικής λειτουργίας και την αποφυγή φαινομένων κακοδιαχείρισης, φέρνοντας ως παράδειγμα την προ τετραετίας «περιπέτεια» της ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία που ήταν ερασιτεχνική.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να μεριμνήσουμε για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις που υποθηκεύσουν το μέλλον της ανώνυμης εταιρείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αίτηση.

Υπογραμμίζεται επίσης το γεγονός πως η Ερασιτεχνική, είχε εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της ΠΑΕ χωρίς όμως να έχει ουσιαστική δυνατότητα ελέγχου «των πράξεων και των παραλείψεων του Δ.Σ.» και αναφέρεται πως γι' αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η παραίτηση του εκπροσώπου της από το Δ.Σ. τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στην αίτηση που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο, η Ερασιτεχνική κάνει γνωστό πως «είναι αποκλειστικός κύριος 5.000 ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 20 ευρώ» που αντιστοιχούν στο «10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου» της ΠΑΕ ΑΕΛ. Επίσης εξηγεί πως έχει άμεσο έννομο συμφέρον το οποίο έχει δύο σκέλη. Το περιουσιακό (ως μετοχική ιδιότητα) και το διοικητικό.

ΤΟ 10% ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Για το θέμα του 10% στην αίτηση που κατέθεσε η Ερασιτεχνική ΑΕΛ προς το Ειρηνοδικείο της Λάρισας αναφέρεται μεταξύ άλλων πως είναι ένα προνόμιο που τους επιφυλάσσει ο νόμος ενός σταθερού ποσοστού των καθαρών κατά χρήση εισπράξεων της εταιρείας (ΠΑΕ ΑΕΛ) από αγώνες. Όμως διευκρινίζει πως «δεν έχει λάβει ποτέ έγγραφη ενημέρωση περί των εκκαθαρίσεων των αγώνων που έχουν τελεστεί» και συμπληρώνει ότι τους έχουν καταβληθεί το ποσό των 14.500 ευρώ για την περσινή αγωνιστική σεζόν αλλά τονίζεται πως «δεν είναι σαφώς και εγγράφως εκκαθαρισμένες» για τις ενημερώσεις.

Συμπληρωματικά, κάνει γνωστό πως έχει ζητήσει από το ΔΣ με επιστολές ενημέρωση για το ζήτημα αλλά μέχρι στιγμής έχουν λάβει μόνο προφορικά διαβεβαιώσεις για διευθέτησή του.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου η Ερασιτεχνική, στην αίτησή της αναφέρει ακόμη ότι: «Είναι σφόδρα πιθανολογούμενο ότι η βεβαία οικονομική υποχρέωση» της ΠΑΕ έναντι της Ερασιτεχνικής «να υπάρχει και έναντι του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζομένων, ποδοσφαιριστών και μελών του αγωνιστικού τμήματος καθώς και ιδιωτών πιστωτών της» τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα στο μέλλον να προκληθεί μεγάλη ζημιά.

Τέλος για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ, υπογραμμίζεται σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» στην αίτηση της Ερασιτεχνικής πως είναι «σφόδρα πιθανολογούμενο ότι καθίσταται προβληματική και θα πρέπει να αποφασισθεί εντός της χρήσης, είτε ματαίωσή της ή νέα ανακοίνωση προκειμένου το μετοχικό κεφάλαιο να επαρκεί για συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία».

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass