ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΒ ΜΠΕΜΠΛΙΝΓΚΕΝ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ 5-1

Νίκη σε διεθνές φιλικό της ΑΕΛ Κ15

*Πολύτιμες εμπειρίες για τους μικρούς των «βυσσινί»

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2017 12:23

Σε διεθνές φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο προπονητήριο των Δένδρων, η ομάδα Κ15 της ΑΕΛ επικράτησε της γερμανικής ΣΒ Μπέμπλινγκεν της Στουτγκάρδης, με σκορ 5-1.

Η γερμανική ομάδα έχει συνεργασία με αρκετές ομάδες της Μπουντεσλίγκα και της Ελλάδας (την αδελφοποιημένη ακαδημία του Ερμή Βόλου) στην παραγωγή παικτών αλλά κυρίως με τους Κίκερς Στουτγκάρδης που είναι το μεταβατικό στάδιο των παικτών της πριν αγωνιστούν, στη Στουτγκάρδη.

Το φιλικό αυτό είχε έναν χαρακτήρα σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στο οργανωτικό κομμάτι, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων γύρω από το ποδόσφαιρο πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι.

Για τους μικρούς του Βασίλη Νάρη ήταν μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες κόντρα σε μία ομάδα του εξωτερικού, ενώ για τον υπεύθυνο της γερμανικής ομάδας SV Böblingen Stuttgart U14 και τεχνικό, Σβεν Ραντέλ, είχε τον χαρακτήρα της αξιολόγησης καθώς η σύνθεση των ποδοσφαιριστών αποτελείται από παίκτες που βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα με τον τεχνικό του συλλόγου να δίνει στο τέλος του ταξιδιού την τελική του εισήγηση για την εξέλιξη των παικτών που πήρε μαζί του και αγωνίστηκαν στην Ελλάδα (έπαιξαν μία σειρά φιλικών με τον Ερμή Βόλου, την ΑΕΛ, την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο καθώς και με αρκετές ακόμη ομάδες).

Πριν την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ ΑΕΛ έδωσε τιμητική πλακέτα στην γερμανική ομάδα μέσω του υπεύθυνου Ακαδημιών, Ηλία Σελιώνη, στον προπονητή-υπεύθυνο ομάδας Σβεν Ραντέλ, ενώ κατά τη λήξη της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αγκαλιάστηκαν και υπήρξαν εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις. Σημαντική η συνεισφορά στον αγώνα και του διευθυντή Ακαδημιών του Ερμή Βόλου, Χρόνη Σαπουνά, που συνεργάστηκε με την ΑΕΛ σε δύο περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στα τμήματα Υποδομής του Συλλόγου, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τη γερμανική ομάδα της ΣΒ Μπέμπλινγκεν με την οποία πρόσφατα ο σύλλογος ανακοίνωσε την αδελφοποίηση των σωματείων.

Ο Βασίλης Νάρης χρησιμοποίησε τους: Κοκίτσι, Μαγιάκο, Τσιμπόλι, Παπακωνσταντίνου, Τέλιο, Τσουμάνη Κ., Μιλτιάδη, Μπουζούκη, Τσουμάνη Μιχ., Σταύρο, Μπάσδρα, Σκουλίδη, Δίχρη, Αθανασιάδη, Οικονομίδη, Χατζή, Λεπενιώτη, Κακάλιας, Μπούδρα,Τήσα, Κανούτη.

Ο Σβεν Ραντέλ (στη σύνθεση της ομάδας υπάρχει και ένας Έλληνας) χρησιμοποίησε τους: Metinas Abromavicius, Marc Ackermann (αρχηγός ομάδας), Edison Behramaj, Silas Brocker, Rosario Cardinio, Benedikt Gelijc , Medin Gerzic, Fynn Gläser, Max Grausam , Malik Gündüz, Mick Hanselmann , Paul Kempf, Alper Kocas, Josip Lovric – Anusic, Elefterios Mangos, Colin Radel, Oliver Schuster, Ediz Yildaz.

*Διαιτητής του αγώνα ήταν η Τσακνάκη, με βοηθούς τους Τζήκα και Έξαρχο.

*Δηλώσεις έκανε μετά το τέλος τις φιλικής αναμέτρησης της ΑΕΛ Κ15 με τη ΣΒ Μπέμπλινγκεν, ο προπονητής της γερμανικής ομάδας, Σβεν Ραντέλ. Ο τεχνικός με τη βοήθεια του Χρόνη Σαπουνά που είναι διευθυντής Ακαδημιών του Ερμή Βόλου (έχουν υπάρξει συμπαίκτες στη Νυρεμβέργη) μίλησε για το ταξίδι στην Ελλάδα.

Στην αρχική του τοποθέτηση στάθηκε στην εμπειρία της ομάδας του που απέκτησε αυτές τις πέντε μέρες στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι αρκετά σημαντικό να δημιουργηθούν στενές σχέσεις μεταξύ των ομάδων και να υπάρχει μία καλή συνεργασία και εμφανίστηκε χαρούμενος που έκανε νέους φίλους από την ΑΕΛ. Αναλυτικά τα όσα επισήμανε:

«Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για εμάς αυτές οι πέντε μέρες στην Ελλάδα. Είδα αρκετούς παλιούς φίλους μου εδώ στον Ερμή Βόλου, αλλά έκανα και αρκετούς νέους σήμερα εδώ στην πόλη της Λάρισας, στον σύλλογο της ΑΕΛ.

Είδαμε αρκετά διαφορετικά πράγματα, που πολλά είναι καλά και μπορούμε να τα εντάξουμε κι εμείς στην ομάδα μας για να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον. Εμείς κοιτάμε να μην μένουμε στα στενά όρια των γραμμών του γηπέδου, αλλά και στις φιλίες έξω από αυτά».

Αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της ΣΒ Μπέμπλινγκεν και τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα. «Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτή τη στιγμή τεστάρουμε το υλικό που έχουμε και δίνουμε φιλικά παιχνίδια και με άλλες ομάδες υποδομής. Σκοπός μας είναι να παράγουμε νέους παίκτες για το γερμανικό πρωτάθλημα».

Όσο για το αν ο ίδιος θέλει να έρθει ξανά στην Ελλάδα και τη Λάρισα, εμφανίστηκε καταφατικός «Εννοείται πως θέλουμε να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα. Όσο για τη Λάρισα αν μας δέχεται, εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι και θα θέλαμε να βρεθούμε ξανά εδώ».

Τέλος ο ίδιος με απορία αναρωτήθηκε γιατί δεν δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές, με τον Σβεν Ραντέλ να δηλώνει εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των ελληνικών ακαδημιών.

«Θαυμάζω τις μικρές ηλικιακά ομάδες της Ελλάδας, είναι εξαιρετικές και παραγωγικές, παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και είναι προσωπική μου απορία για ποιον λόγο δεν προωθούνται τα παιδιά στις αντρικές ομάδες. Ακόμα και στη Γερμανία που είναι πιο σκληρά τα πράγματα, προωθούνται ποδοσφαιριστές στην Μπούντεσλίγκα. Δίνουν βήμα στα νέα παιδιά».

ΧΡ. ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass