ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΕΛ-ΓΣΛ 89-80

Πήραν «φωτιά» τα καλάθια

*Καλή η προσέλευση των θεατών, άριστη η συμπεριφορά των αθλητών

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2017 12:31

Το λαρισινό ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ μεταξύ ΑΕΛ-ΓΣΛ 89-80 αντανακλούσε πλήρως τη βαθμολογική εικόνα των δύο ομάδων καθώς η ΑΕΛ ήταν σαφώς καλύτερη ειδικά στο δεύτερο μέρος με περισσότερες λύσεις απέναντι σε έναν ΓΣΛ που όλα τα περίμενε από τον έμπειρο Σωτήρη Γκιουλέκα. Άλλωστε δεν έχει και πολλές λύσεις,..

Σίγουρα οι χίλιοι περίπου θεατές είδαν ένα παιχνίδι που δεν ήταν νηστήσιμο καθώς τα καλάθια πήραν «φωτιά» με γρήγορες επιθέσεις που έδιναν θέαμα αλλά βέβαια όχι καλή ποιότητα.

Η ΑΕΛ με ένα πολύ καλό δίδυμο, τους Σαριμπαλίδη και Πολίτη, κυριάρχησε ειδικά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά έχοντας αρχικά συμπαραστάτη τον Τσιλούλη και στο δεύτερο μέρος τον Θορστέινσον απέναντι στον ΓΣΛ που ο Γκιουλέκας έπαιζε ένας εναντίον όλων.

Η ομάδα του Γυμναστικού που θέλει να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό ξεκίνησε δυνατά αλλά ως εκεί…

Στη συνέχεια η ΑΕΛ «έχτιζε» διαφορές που κρατούσε πάντα και τα σχέδια διευκόλυνε όταν ο Πέρκας φορτώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο φάουλ που ήταν η δεύτερη αξιόπιστη λύση του Γυμναστικού.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι η άψογη ατμόσφαιρα των φιλάθλων που χειροκροτούσαν και τις δύο ομάδες, κάτι που δείχνει την ποιότητα του αθλήματος ενώ τυπική ήταν η παρουσία των ανδρών από τα ΜΑΤ που δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Το ντέρμπι δεν είχε φανατισμό σε κανένα σημείο ενώ στο τέλος δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν φωνάζανε και οι δύο ομάδες «Λάρισα» στο κέντρο του γηπέδου.

Πιο ποιοτικός παίκτης είναι ο Σέρβος Νίκολιτς αλλά δεν φάνηκε στον αγώνα του Σαββάτου ενώ από άλλους περιμέναμε περισσότερα, κυρίως από νέους σε ηλικία που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο άθλημα.

Γενικά η ΑΕΛ μάλλον θα είναι εκτός πλέι άουτ αλλά και πλέι οφ ενώ ο ΓΣΛ που εμφανίστηκε με προπονητή τον παλιό παίκτη της Ολύμπια (και πρόσφατα γαμπρό στη Λάρισα με κουμπάρο τον γνωστό προπονητή Βαγγέλη Αλεξανδρή) Τέλη Παπαναστασίου θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να μπει στα πλέι άουτ. Κινδυνεύει με άμεσο υποβιβασμό.

Δεκάλεπτα: 19-21, 45-44, 73-62, 89-80.

Πολύ καλή η διαιτησία των: Θεονά, Κάρδαρης, Στρέμπας.

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Σαριμπαλίδης 16 (3τρ., 11ασ.), Σταμπουλής 10 (2), Παπαχρήστος, Δεληγεώργης 2, Πολίτης 21 (2), Τσιλούλης 20 (2), Μαλτέσιος, Τσούτσος 2, Θορστέινσον 18 (10ρ.).

ΓΣΛ (Παπαναστασίου ): Τόζιος 2, Νίκολιτς 5 (1), Τσουράκης 11 (1), Κούτρας 12 (2), Μπέμπης 8 (2), Σπυρόπουλος 16 (1), Γκουλέκας 26 (5).

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ

Αίολος Αστακού – Χολαργός        62-67

Μαχητές Δόξας Πεύκων – Αρκαδικός      78-67

ΑΕΛ – ΓΣΛ    89-80

Ηρακλής – Δούκας   88-77

Ηράκλειο – Εθνικός  74-79

Παγκράτι – Πανιώνιος        61-93

Καβάλα- Ψυχικό      73-82

Φάρος Κερατσινίου – Αμύντας      100-69

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πανιώνιος  37      (18-1)

2. Ηρακλής    35      (16-3)

3. Δούκας     35      (16-3)

4. Φάρος Κερατσινίου        33      (14-5)

5. Αίολος Αστακού   30      (11-8)

-----------------------------

6. Εθνικός     29      (10-9)

7. Ψυχικό      29      (10-9)

8. Χολαργός  29      (10-9)

9. ΑΕΛ          29      (10-9)

10. Μαχητές Δόξας Πεύκων         27      (8-11)

-----------------------------

11. Αρκαδικός         26      (7-12)

12. Αμύντας  26      (7-12)

13. Καβάλα   24      (5-14)

14. Ηράκλειο 23      (4-15)

-----------------------------

15. ΓΣΛ        23      (4-15)

16. Παγκράτι 21      (2-17)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ(4/3):

Αρκαδικός – Αίολος Αστακού

ΓΣΛ – Μαχητές Δόξας Πεύκων

Δούκας – ΑΕΛ

Εθνικός – Ηρακλής

Πανιώνιος -Ηράκλειο

Ψυχικό – Παγκράτι

Αμύντας – Καβάλα

Χολαργός – Φάρος Κερατσινίου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παπαδόπουλος: Το πιο δύσκολο

Παπαναστασίου: Δεν είμαστε πολλοί

Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τεχνικοί δήλωσαν τα εξής:

Αβραάμ Παπαδόπουλος: «Ήταν ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι για φέτος. Προερχόμαστε από τέσσερις ήττες οι οποίες ήταν κακές, γιατί ήρθαν με άσχημο τρόπο που δεν αρμόζει στην ομάδα μας. Τέσσερις ήττες είχαμε και στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά δείξαμε μεγάλη δύναμη και θέληση ψυχής και καρδιάς και κερδίσαμε σήμερα. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε πόσο δύσκολο ήταν για εμάς αυτό το παιχνίδι.

Γι’αυτό δεν θέλω να σταθώ σε λάθη και παραλείψεις που έγιναν από τους παίκτες μου μέσα στο γήπεδο, γιατί είχαν πολύ άγχος. Το παιχνίδι ήταν δυνατό με αρκετή ένταση. Στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού δείξαμε συγκέντρωση και ήμασταν δυνατοί ψυχικά και πνευματικά και κερδίσαμε.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Θέλει μεγάλη δύναμη για να κερδίσεις αυτά τα ματς και να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Πάνω από διοικήσεις, προπονητές και παίκτες. Το αγωνιστικό τμήμα βρίσκεται πάνω απ’ όλους. Θεωρώ πως θα ξεπεράσουμε το κακό διάστημα και θα φύγει το βάρος από τους παίκτες μου για να συνεχίσουμε με περισσότερη ηρεμία και δύναμη για τη συνέχεια.

Μέχρι στιγμής άλλωστε δεν έχει τελειώσει τίποτα κι όλα θα παιχτούν από εδώ και πέρα.Οι παίκτες μου κι εγώ έχουμε πολλές φιλοδοξίες και γι’ αυτό τον λόγο να δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Όλοι μας χρωστάμε πράγματα στους ίδιους μας τους εαυτούς και τα περισσότερα οι παίκτες. Θα τους παροτρύνω να συνεχίσουν δουλεύουν με ακόμα περισσότερη όρεξη, δύναμη και αυταπάρνηση».

Αριστοτέλης Παπαναστασίου: «Ξεκινώντας από το ματς, μπορώ να πω πως είχε μία «ωραία» ένταση. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με τρεις ψηλούς και να πάμε την μπάλα μέσα στο καλάθι. Δυστυχώς δεν μας βγήκε. Υπήρχαν φάσεις κρίσιμες, που ρίξαμε πέντε τρίποντα σε δύο λεπτά… Τα παιδιά πάλεψαν και δυστυχώς δεν είμαστε πολλοί και αυτό μας κουράζει αφάνταστα. Δεν ρίχνω ευθύνες για τις μεταγραφές, αυτοί είμαστε αυτοί παίζουμε.Τα παιδιά «ματώνουν». Η ΑΕΛ έχει την πολυτέλεια να παίζουν δέκα παιδιά κι αυτό είναι καλό.

Ελπίζω στη συνέχεια η ομάδα μου να βγάλει το ίδιο πάθος που είχε με τον Ηρακλή και με την ΑΕΛ σήμερα. Πλέον η θέση μας είναι δύσκολη. Είμαστε με την πλάτη στο τοίχο. Όπως είδατε στα τελευταία λεπτά δεν αντέξαμε. Ο αντίπαλος είχε ένα απίστευτο ποσοστό στα δίποντα πετυχαίνοντας αρκετά λέι απ. Εμείς δεν καταφέραμε να παίξουμε στην αδύνατη μεριά για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Συνεχίζουμε...».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass