ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ (0-2)

Ομάδα-παρωδία η ΑΕΛ

*Πανό με διάφορους αποδέκτες, αποδοκιμασίες προς τους ποδοσφαιριστές και τον ιδιοκτήτη *Κούγιας και Τσιώλης ανέλαβαν την ευθύνη

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2017 14:31

Ομάδα παρωδία ήταν η χθεσινή ΑΕΛ που έκανε την εμφάνισή της στο Ael Fc Arena στον αγώνα κόντρα στον ΠΟΑΚ σε εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με αποτέλεσμα να γνωρίσει μια ήττα με 2-0(Μυστακίδης 9' και Μάτος 61' τα τέρματα) που όμως αν κάποιον αδικεί το αποτέλεσμα αυτή ήταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης που στο πρώτο μέρος θα έπρεπε να κερδίζει με 4-0 ή 5-0. Τέτοια άσχημη εμφάνιση είχαμε πολύ καιρό να δούμε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε... θολό τοπίο από τα καπνογόνα που έπεσαν λίγο πριν τη σέντρα και ανάγκασαν τον διαιτητή να ξεκινήσει την αναμέτρηση με δέκα λεπτά καθυστέρηση ενώ υπήρχαν πανό κατά του νυν ιδιοκτήτη κ. Κούγια όπου του ζητούσαν να φύγει αλλά και για τον πρώην τον κ. Πηλαδάκη ενώ υπήρχαν και πανό για τους πρόσφυγες και τα Ίμια.

Η ήττα αυτή και κυρίως η εμφάνιση έφερε προβληματισμό στην ομάδα όχι μόνο γιατί δεν μπόρεσε να πάρει βαθμολογική ανάσα αλλά γιατί το μέλλον δεν φαίνεται να είναι τόσο ευοίωνο. Τώρα πλέον τα ψέματα τελείωσαν, από δω και πέρα κάθε απώλεια φέρνει την ομάδα κοντά στον υποβιβασμό και οι νίκες πρέπει να έρθουν γρήγορα για να ηρεμήσει ο κόσμος που στο τέλος αποδοκίμασε εν χορώ τον ιδιοκτήτη της ομάδας που ανέλαβε την ευθύνη για την εμφάνιση γιατί όπως είπε ο ίδιος επέλεξε την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες που τους στηρίζει. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα πουλήσει την ομάδα.

Από την άλλη την ευθύνη για το αγωνιστικό πρόσωπο ανέλαβε ο Σάκης Τσιώλης που ευθέως είπε ότι προτίμησε να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με τη Κέρκυρα και γι’ αυτό δεν έπαιξαν ορισμένοι στο αρχικό σχήμα.

Ο ίδιος πιστεύει ότι με την Κέρκυρα η ομάδα θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Πάντως ο αγώνας με την Κέρκυρα αναδεικνύεται σε ορόσημο για την ΑΕΛ τόσο από βαθμολογικής άποψης όσο και από ψυχολογικής αφού η ομάδα είναι «καζάνι που βράζει». Και πολύ πιθανό να εκτιναχθεί.... Λάθη από δω και πέρα δεν θα συγχωρούνται βαθμολογικά. Ήδη ο Ηρακλής από χθες πλησίασε κατά ένα πόντο την ΑΕΛ ενώ η Κέρκυρα έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Και ένα ερώτημα που υπάρχει είναι αν οι ποδοσφαιριστές αντέχουν την πίεση μετά και τις αποδοκιμασίες που δέχθηκαν από τους οπαδούς. Αλλά η φανέλα της ΑΕΛ είναι τροπαιούχος και αυτό σίγουρα όταν υπέγραψαν το ήξεραν...

Το Σάββατο είναι ένας αγώνας τελικός για την ΑΕΛ....

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι όπως προαναφέραμε ξεκίνησε με δέκα λεπτά καθυστέρηση αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκαν από την «πολεμική ατμόσφαιρα» και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με τον τεχνικό Βλάνταν Ίβιτς να παίζει με ένα 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, στην άμυνα τους: Μάτο(δεξιά), Μαλεζά, Κρέσπο, Λέοβατς(αριστερά), στη μεσαία γραμμή σε ρόμβο τους Κανιά(αμυντικό χαφ) Τσίμιροτ(αριστερά), Σάκχοφ(δεξιά), πιο μπροστά τον Μπίσεσβαρ και στην επίθεση τους Κουλούρη, Μυστακίδη.

Από την άλλη ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με 4-2-3-1 με αμυντικογενές σχήμα έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Ρέντζα(δεξιά), Φάρκας, Τίκο, Μονιάκη (αριστερά) αμυντικά χαφ τους Μασαλέσα και Φατιόν, πιο μπροστά τους Κόντορ(αριστερά), Ναζλίδη, Γκαγιέχο(δεξιά) και στην επίθεση τον Τσακοπίνο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι παίκτες της ΑΕΛ απλά κοιτούσαν τους αντιπάλους τους και μόλις στο 9' ο Μυστακίδης από διαδοχικά λάθη Φατιόν και Μονιάκη έκανε το 0-1.

Η ΑΕΛ αντέδρασε προς στιγμή με τον Γκαγιέχο στο επόμενο λεπτό αλλά ως εκεί..

Από κει και πέρα στο γήπεδο δεν υπήρχε η λαρισινή ομάδα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν πάρτι χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη με καλύτερη το δοκάρι στο 41' του Τσιμιρότ. Η ΑΕΛ δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία από το 10 και μετά, δεν πάτησε ούτε μεγάλη περιοχή...

Στις αρχές του δευτέρου μέρους με την είσοδο των Αβραάμ και Βαρέλα η ΑΕΛ έδειχνε να ισορροπεί το παιχνίδι(ο Ναζλίδης έκανε μια επικίνδυνη κεφαλιά ) αλλά στο 61' το παιχνίδι τελείωσε...

Φάουλ του Μπίσεσβαρ και ο Μάτος μόνος ανενόχλητος κόντρα σε μια άμυνα που «κοιμόταν» έκανε το 0-2.

Η παράσταση πήρε τέλος γιατί από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ σκεφτόταν το επόμενο παιχνίδι του και η ΑΕΛ που κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 72 δεν μπορούσε να αντιδράσει...

Ήταν η 5η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του. Από την άλλη η ΑΕΛ αρχίζει να δείχνει ότι έχει αγωνιστικό πρόβλημα αφού για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κάνει χαμηλή πτήση...

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

9' Από λάθος αρχικά του Φατιόν και μετά του Μονιάκη ο Μυστακίδης κέρδισε την μπάλα και με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ξενοδόχοφ , έκανε το 0-1.

11' Με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Γκαγιέχο υποχρέωσε τον Γλύκο σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

16' Σέντρα από αριστερά του Τσίμιροτ και κεφαλιά του Κουλούρη από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

23' Δυνατό σουτ επιχείρησε έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Τσίμιροτ και η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοφ.

34' Ο Κουλούρης με τον Μπίσεσβαρ άλλαξαν την μπάλα και το σουτ του δεύτερου καταλήγει άουτ.

41' Από πάσα του Μπίσεσβαρ, ο Τσίμιροτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει και η μπάλα κατέληξε στη συμβολή του οριζοντίου και του αριστερού κάθετου δοκαριού του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

58' Σέντρα του Ρέντζα από δεξιά ο Ναζλίδης πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και έστειλε την μπάλα άουτ.

62' Φάουλ από αριστερά του Μπίσεσβαρ και ο Μάτος μόνος αμαρκάριστος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 0-2.

67' Σουτ του Κουλούρη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

83' Από τακουνάκι του Ευμορφίδη ο Ρέντζας κάνει σέντρα από τα δεξιά, ο Αβραάμ πιάνει κεφαλιά, ο Ναζλίδης προσπάθησε να μπει στη φάση αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε την μπάλα.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ δεν υπάρχει κανένας παίκτης που να ξεπέρασε τη μετριότητα. Ήταν μια ομάδα «ναυάγιο».

Από τον ΠΑΟΚ μας άρεσε ο Μπίσεσβαρ, ο Κρέσπο , ο Τσίμιροτ , ο Μυστακίδης και γενικά όλοι οι παίκτες για τον τρόπο που κυκλοφορούσαν την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και δίκαια έχει έντεκα νίκες σε δώδεκα παιχνίδια.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ.Μάνταλος(Καβάλας) είχε πολύ εύκολο έργο και έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σάκχοφ και Φάρκας. Οι βοηθοί Δημητριάδης(Καστοριάς) και Χαρίσης(Γρεβενών) έκαναν λάθη αλλά ανούσια.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ(Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης(46'Αβραάμ), Τίκο, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Κοντόρ, Φατιόν(68'Ευμορφίδης), Τσακοπίνο(46'Βαρέλα),Ναζλίδης, Γκαγιέχο.

ΠΑΟΚ(Βλάντο Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Κρέσπο, Κουλούρης(74'Πρίγιοβιτς), Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης(67'Ενρίκε), Σάκχοφ(85'Χαρίσης),Κάνιας.

Ρεπορτάζ; Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass