ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ

Βραβεύτηκαν άνθρωποι του αθλητισμού με βλάχικη καταγωγή

*Ανάμεσά τους Αλεξούλης, Αγορογιάννης, Παραφέστας , Ντόσας και Νταμπίζας,

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2017 15:00

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των Βλάχων στη Θεσσαλονίκη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και φέτος η εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα τις βραβεύσεις ανθρώπων του αθλητισμού με βλάχικη καταγωγή.

Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» όπου 1.400 χορευτές των Συλλόγων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του Βλαχόφωνου Ελληνισμού.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας και της ΠΟΠΣΒ Μιχάλης Μαγειρίας αναφέρθηκε στις δράσεις που έγιναν κατά το 2016 με αποκορύφωμα αυτών τη διοργάνωση του 33ου Ανταμώματος που διεξήχθη στην Προσοτσάνη Δράμας, καθώς και την αντιμετώπιση όλων αυτών που επιχειρούν με διάφορους τρόπους να εγείρουν μειονοτικά ζητήματα εις βάρος των Βλάχων της Ελλάδος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνης Γυφτόπουλος ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων Βλάχων των Σκοπίων (Κρούσοβο, Γευγελή) και της Αλβανίας που συντάσσονται με την Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους τοπικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ αυτών και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης καθώς και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων Ποντίων και Μικρασιατών.

ΒΑΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων πρόσθεσε και τις βραβεύσεις ανθρώπων του αθλητισμού με βλάχικη καταγωγή. Ανάμεσά τους οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ Γιάννης Αλεξούλης, Γιώργος Αγορογιάννης, Νίκος Νταμπίζας (δεν παραβρέθηκε), Τάκης Παραφέστας, Χαράλαμπος Ντόσας (δεν παραβρέθηκε) αλλά και ο Λαρισαίος αθλητικός συντάκτης Βαγγέλης Μητρούσιας.

Αναλαυτικά βραβεύτηκαν οι: Γιώργος Αγορογιάννης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Γιάννης Αλεξούλης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Γιώργος Ανατολάκης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής- εκπροσωπήθηκε από την αδερφή του), Δημήτρης Αδάμου (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής),Γιώργος Κωστίκος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί), Μιχάλης Μπέλης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Λάκης Μπακάλης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Κώστας Μαλιούφας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Νίκος Νταμπίζας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής – δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων – Ομόνοια Κύπρου), Χαράλαμπος Ντόσας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί), Τάκης Παπατζίκος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί) Τάκης Παραφέστας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Νίκος Πλίτσης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Τάκης Παπατζίκος, Νίκος Χατζηβρέτας (παλαίμαχος μπασκετμπολίστας), ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιώργος Στράτος καθώς και οι δημοσιογράφοι Τάσος Σταμπουλής και Βαγγέλης Μητρούσιας. Τις απονομές στους βραβευθέντες έκαναν ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ Μιχάλης Μαγειρίας και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Γιώργος Στράτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass