ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ:

Ζούμε κάθε ώρα σαν να παίζουμε τελικό

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2017 14:49

Ενδιαφέρον είχε και η συνέντευξη Τύπου όπου ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης τόνισε πως με δύο συνεχόμενες νίκες θα αντιστραφεί η κατάσταση, ενώ με τη μεγάλη πίεση που υπάρχει όλοι στην ομάδα ζούνε τα παιχνίδια σαν να παίζουνε τελικό.

Αναλυτικά ο Καρδιτσιώτης προπονητής στη συνέντευξη Τύπου, επισήμανε τα εξής:

«Ζούμε κάθε ώρα σαν να παίζουμε τελικό» δείχνοντας την πίεση που έχει η ομάδα για αποτέλεσμα, όμως ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως η ΑΕΛ μπορεί με δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια της να αντιστρέψει την κατάσταση και να πάρει τους πολυπόθητους βαθμούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ένα παιχνίδι πάρα πολύ δυνατό. Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούσαμε και οι δύο ομάδες.

Ο Πλατανιάς με περισσότερη άνεση γιατί έχει πετύχει τον μισό στόχο του, εμείς θέλουμε να φύγουμε από αυτή τη θέση. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά. Θα σταθώ στο ότι αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Και οι λεπτομέρειες είναι ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε σήμερα. Η πρώτη μεγάλη στιγμή δημιουργήθηκε από μας στη φάση του Ναζλίδη, που θα δω τη φάση το βράδυ γιατί δεν ήταν μόνο το πέναλτι αλλά και κόκκινη κάρτα. Αν φυσικά ήταν πέναλτι. Εκεί θα αλλάζανε οι ισορροπίες.

Ή στη φάση του Ρέντζα στο δοκάρι. Είναι διαφορετικά τα πράγματα σε έναν αγώνα όταν μπαίνει το γκολ σε αυτό το σημείο.

Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο με μεγαλύτερη άνεση γύρισε την μπάλα ο Πλατανιάς. Είχε σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ.

Το ματς έκλεισε με την ευκαιρία του Τσάκο που εξ επαφής έκανε το σουτ όμως πάνω στη γραμμή έδιωξαν οι αμυντικοί.

Το λέω αυτό γιατί και η ΑΕΛ πρέπει να παίρνει και κάποια παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Δυστυχώς και σήμερα δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα τέτοιο ματς σε αυτό τον τομέα.

Σήμερα δεν ήταν ένα χαμένο παιχνίδι. Η ομάδα αυτή έχει συνοχή, ομοιογένεια μιας και είναι μαζί οι παίκτες 3 με 4 χρόνια.

Βλέπουμε το ματς με τον Ηρακλή, περιμένουμε στα δύο παιχνίδια στη σειρά που έρχονται για να πάρουμε νίκες.

Ένας ακόμη λόγος που χρειαζόταν η νίκη σήμερα ήταν για τον κόσμο.

Αλλά και για μία θλιβερή επέτειο για τον φίλαθλό μας Θανάση Τσιρώνη και θέλαμε αυτή τη νίκη να την αφιερώσουμε σε αυτό το αδικοχαμένο παιδί.

Και η συγκυρία ήταν και τότε ένα παιχνίδι με τον Πλατανιά και ελπίζουμε να του το αφιερώσουμε στη συνέχεια».

*Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κ. Κούγιας ο οποίος ανέφερε ότι τη νίκη στο σημερινό ματς την ήθελε η ΑΕΛ και για την ψυχή της ομάδας τον γνωστό φίλαθλο Βασίλη Ντριγκόγια, ο οποίος με πρόβλημα υγείας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αμερικής και θα του σταλεί φανέλα με τις υπογραφές των παικτών.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο κ.Τσιώλης επισήμανε τα εξής:

-Για τις ισοπαλίες: «Αρχής γενομένης με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και γενικά σε όλα τα ματς που είμαι στην τεχνική ηγεσία δείξαμε πως τίποτα δεν είναι εύκολο. Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερες νίκες μέσα σε αυτές τις ισοπαλίες που αναφέρετε. Και με τον ΠΑΟ και σήμερα είδατε τις ευκαιρίες που χάσαμε στο τέλος.

Εγώ ξέρω και το βλέπω καθημερινά πως αυτά τα παιδιά αξίζουν και προσπαθούν. Είμαι πεπεισμένος ότι στη συνέχεια θα δείξουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Υπάρχει ένας γύρος ακόμη. Υπάρχει και ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι αυτό απέναντί μας έχουμε αποδείξει φέτος ότι μπορούμε να το παλέψουμε. Μπορεί να μας έρθει εκεί το αποτέλεσμα που επιθυμούμε».

-Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή αν έχει τον χαρακτήρα τελικού: «Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Εμείς ζούμε την κάθε μέρα σαν τελικό. Στην προπόνηση, στον αγώνα. Η άνεση του Πλατανιά που έδειξε σήμερα είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων θετικών αποτελεσμάτων, όπως η νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Αυτό τον έκανε να μπορεί να διαχειρίζεται τα πράγματα καλύτερα σήμερα. Εμείς ζούμε στην ένταση όλες τις ώρες. Σίγουρα όμως όλο το τμήμα ξέρει τι είναι η ΑΕΛ. Ζητάω από τον κόσμο να δείξει υπομονή και στο τέλος θα δικαιωθούμε».

-Για τις μεταγραφές, αλλά και τη δυσκολία στο σκοράρισμα: «Οι μεταγραφές θα χρειαστούν λίγο χρόνο. Σημασία έχει πως ο Τσάκο για παράδειγμα έχει την κίνηση, βγαίνει στον χώρο. Θα μπορούσε να ήταν σήμερα και το πρόσωπο της ημέρας και οι ευκαιρίες δημιουργήθηκαν από την κίνησή του. Το ένστικτό του. Και αυτό είναι σημαντικό».

-Για το αν έχουν κλείσει οι μεταγραφές απάντησε ο Αλέξης Κούγιας, προμηνύοντας νέες αφίξεις.

-Για τους βαθμούς που δεν ήρθαν με τη Βέροια: «Τη Βέροια την κερδίσαμε και στο εκτός έδρας ματς φέραμε ισοπαλία. Θέλαμε να κερδίσουμε, προηγηθήκαμε αλλά δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι θα πάρεις αυτούς τους βαθμούς σε τέτοια ματς. Το θέμα είναι ότι προσπαθούμε και νομίζω ότι με δύο νίκες θα ξεφύγουμε αυτή τη θέση».

-Για το αν βγαίνουν στην ομάδα οι αλλαγές σχηματισμού: «Το ότι βλέπετε μηδέν παθητικό σημαίνει πως βγαίνει. Ο τρόπος που έπρεπε να λειτουργήσουμε όταν ο αντίπαλος έπαιζε με 3 επιθετικούς και εμείς με 3 στην άμυνα ήταν να μην συνεχίσουμε σε αυτό το σχηματισμό. Ήταν καθαρά θέμα τακτικής. Έπρεπε να παίξουμε με 4 πίσω. Δεν βάζουμε παίκτες σε θέσεις που δεν μπορούν, βάζουμε τους παίκτες που πρέπει. Παράδειγμα ο Γκόλιας με τον Μονιάκη έκαναν ένα εξαιρετικό τακτικά παιχνίδι και προσαρμόστηκαν και στο 3-5-2 με κορυφαίο τον Βασίλη Ρέντζα αλλά και στο 4-4-2.

Δεν επιβάλλεται λοιπόν όταν υπάρχουν τρεις επιθετικοί γρήγοροι να παίξουμε με έναν παραπάνω στην άμυνα; Έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή.

Ο αντίπαλος που είναι άνετος και σε καλύτερη κατάσταση είναι αυτός που καλείται να επιτεθεί. Εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Σπουδαίοι προπονητές, όπως για παράδειγμα στην Εθνική Ισπανίας, έχουν πει πως είχαν ευφυείς παίκτες και προσάρμοζαν την ομάδα τους πάνω στην Πορτογαλία για παράδειγμα.

Και πάλι όμως πρέπει να πω πως δεν κάναμε κάποια μεγάλη αλλαγή στον σχηματισμό. Και από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε με φουλ μπακ, γιατί όχι;".

-Για την ενίσχυση ρωτήθηκε ο Τσιώλης αν η ομάδα θα κινηθεί και για έναν ακόμη γρήγορο στόπερ, όμως και πάλι ο κ.Κούγιας πήρε τον λόγο αναφέροντας πως θα γίνει ενίσχυση εκεί με έναν παίκτη που μπορεί να παίξει και ως μπακ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Πλατανιά Γιώργος Παράσχος, τόνισε τα εξής:

«Έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι από δύο ομάδες που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Ένα ανοιχτό παιχνίδι, ανοιχτό και στα δύο ημίχρονα. Ήμασταν λίγο άτυχοι με τα δύο δοκάρια, αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, που μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχαν μία ημέρα λιγότερη για να ξεκουραστούν. Όμως προσπάθησαν και είχαν πολλές δυνάμεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass