ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΒΡΗΚΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

Η Λάρισα παίζει baseball στο Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2017 15:50

Την ώρα που όλη η τοπική αθλητική πραγματικότητα περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο και ενίοτε το μπάσκετ, ο Χρήστος Χαρισούλης μυεί τους Λαρισαίους σε ένα σχεδόν ακαταλαβίστικο άθλημα. Το baseball.

Μπαστούνια, μπάλες και γάντια έχουν την τιμητική τους κάθε μεσημέρι στο πάρκο του Αλκαζάρ, κοντά στο μίνι γκολφ. Η μπάλα φεύγει, το μπαστούνι τη χτυπά και το παιχνίδι ξεκινά. Εννέα γύρους προβλέπει ο κανονισμός.

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Χρήστος επέστρεψε από την Αγγλία όπου σπούδαζε και τώρα εργάζεται, για διακοπές και έφερε μαζί του και το baseball. Ο ίδιος παίζει σε ομάδα της πόλης Λιντς. Αμέσως «ξεπρόβαλαν» και άλλοι συνομήλικοί του που βρήκαν το baseball αρκετά ενδιαφέρον άθλημα, που είτε είχαν δοκιμάσει κάποια στιγμή στο παρελθόν να ασχοληθούν με αυτό είτε απλά τους ενθουσίασε και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν.

Η ομάδα που δεν έχει σταθερή δομή, καθώς οι περισσότεροι είναι φοιτητές οπότε και η σύνθεσή της αλλάζει συχνά, δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2016 και από τότε ξεκίνησε και η προετοιμασία. Εκτός από την προπόνηση στην παραλία, εκεί που οι άλλοι έπαιζαν ρακέτες εκείνοι πετούσαν μπαλιές, ξεκίνησαν οι προβολές αγώνων από το εξωτερικό, η εκμάθηση των κανονισμών και η προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού από το διαδίκτυο. «Η ομάδα δημιουργήθηκε για να κάνουμε το κέφι μας. Περνάμε όμορφα. Παίζουμε και το παιχνίδι συνεχίζεται και μετά τον αγώνα αναλύοντας τις φάσεις. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως ήταν ότι υπάρχει θέληση. Σιγά – σιγά γίνεται γνωστό ότι συγκεντρωνόμαστε εδώ κάθε μεσημέρι και όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι έρχονται για να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα», δηλώνει στην «Ε» ο Χρήστος, καθώς από ό,τι φαίνεται τα παιδιά, οι έφηβοι, αλλά και οι νέοι βλέπουν με πολύ καλό μάτι οτιδήποτε το εναλλακτικό. Αν και ξενόφερτο, καθαρά αμερικάνικο άθλημα που οι Αμερικανοί έχουν δυσκολευτεί τόσο να παγκοσμιοποιήσουν.

Να όμως που σε μία κουκκίδα του παγκόσμιου χάρτη κάποια ελληνόπουλα στη Λάρισα άφησαν στην άκρη ποδόσφαιρο και μπάσκετ και έπιασαν τα μπαστούνια. Με την αντίδραση όλων όσοι περνούν από το σημείο και βλέποντάς τους να παίζουν να είναι θετική «συχνά σταματούν και μας ρωτούν για τους κανονισμούς ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μας βγάζουν φωτογραφίες, ειδικά όταν μαθαίνουν ότι είμαστε Λαρισαίοι και όχι ξένοι». Μάλιστα όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν την ομάδα ή απλά θέλουν να ρίξουν μια μπαλιά μπορούν να επικοινωνούν με τον Θάνο στο τηλέφωνο 6987-022.729.

Ο Χρήστος αναδεικνύει συγχρόνως και τις ανάγκες που υπάρχουν με τη βασικότερη να είναι αυτή της εξασφάλισης καλύτερου χώρου. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα και να βρεθεί ένα γήπεδο για να μας φιλοξενήσει για την αποφυγή κυρίως τραυματισμών. Εδώ ο χώρος είναι μικρός και το έδαφος ανώμαλο», συμπληρώνει.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστό ότι η χώρα διαθέτει εθνική ομάδα baseball στους Ολυμπιακούς του 2004, σήμερα ελάχιστοι είναι εκείνοι που συνεχίζουν να γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρεις ομάδες. Πρόκειται για το πιο καλά κρατημένο αθλητικό «μυστικό» στη χώρα.

Της Ζωής Παρμάκη / Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass