ΧΘΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ

Ήρθε ο Φερνάντες και ανακοινώνεται...

*Ποιοι παίκτες θα δοθούν δανεικοί. Τι γίνεται με τον Ντοντό *Θα αποκτηθεί ένα ακόμα σέντερ φορ για να ενισχυθεί η ομάδα

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2016 14:08

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των μεταγραφών από την ΠΑΕ ΑΕΛ ενόψει των δύσκολων αγωνιστικών υποχρεώσεων στη Σούπερ Λίγκα και χθες ήταν η στιγμή να επισημοποιηθεί η συνεργασία με τον Λετονό Γιάνις Ικάουνιεκς για συμβόλαιο 2,5 χρόνων .

Η ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε γνωστή την απόκτηση του παίκτη με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την ολοκλήρωση και τυπικά της απόκτησης του διεθνή Λετονού επιθετικού μέσου, Γιάνις Ικάουνιεκς, ο οποίος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο Ικάουνιεκς είναι γεννημένος στις 16/02/1995, αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετράει ήδη 14 συμμετοχές και 2 γκολ με την Εθνική Ανδρών της χώρας του, έχοντας προηγουμένως αγωνισθεί και σε όλα τα ηλικιακά εθνικά συγκροτήματα.

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Λιεπάγιας Μέταλουργκς, για να ακολουθήσει άμεσα η μεταπήδησή του στην FK Λιεπάγια, απ' όπου μεταγράφηκε στην γαλλική Μετς, στις εκδηλώσεις της οποίας συμμετείχε έως και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο ποδοσφαιριστής εντάσσεται στην ΠΑΕ ΑΕΛ με ποσοστό συνιδιοκτησίας 65% - καθώς η γαλλική ομάδα διατηρεί το υπόλοιπο 35% των δικαιωμάτων του - και συνολικό buy out 1.000.000€, ποσό ίσο μ' εκείνο με το οποίο τον είχε αποκτήσει η Μετς το καλοκαίρι του 2014!»

Ο Ικαούνικς έχει ύψος 1.83 και είναι διεθνής με την ανδρών αλλά και με τις ομάδες της χώρας του Κ21, Κ19, Κ18. Μέχρι και σήμερα έχει 14 συμμετοχές στην ανδρών σκοράροντας δύο φορές στη φιλική νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ με 5-0 (29/3/2016). Παράλληλα με την Εθνική του ομάδα έχει κατακτήσει το Κύπελλο Βαλτικής το 2016. Την καλύτερη του χρονιά την έκανε το 2014 με την FK Λεπάγια, όπου σε 35 παιχνίδια καταφέρει να βρει δίχτυα 24 φορές αλλά στη Μετς δεν πήγαινε τόσο καλά καθώς αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα που έπαιζε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Για τον παίκτη είναι στοίχημα η πορεία του στην ΑΕΛ γιατί το ταλέντο το έχει, αλλά απομένει να το αξιοποιήσει... Άλλωστε η ΑΕΛ συνηθίζει να δίνει σε παίκτες την..δεύτερη ευκαιρία και αρκετοί το έκαναν πράξη.

Ο ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Σίγουρα η μεγάλη θεωρητικά μεταγραφή είναι αυτή του Παραγουανού σέντερ φορ Αντριάν Φερνάντες όπου υπέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες συμβόλαιο διάρκειας 2,5 χρόνων και το οποίο θα ανακοινωθεί μόλις τελειώσουν οι εργομετρικές εξετάσεις του ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στη Λάρισα.

Ο Παραγουανός φορ γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1992, ξεκίνησε την καριέρα του από την Ιντεπεντιέντε και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Κίλμες. Τη διετία 2015-2016 αγωνίστηκε στην Παραγουάη με τη φανέλα της Λιμπερτάδ και φέτος επέστρεψε στην Αργεντινή για λογαριασμό της Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια. Ο εκπρόσωπός του Ντανιέλ Μασάδο μίλησε σε ΜΜΕ της Αργεντινής και ανέφερε πως η συμφωνία είναι «τελειωμένη» με την ΑΕΛ. «Ο παίκτης βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και θα υπογράψει συμβόλαιο. Είμαστε χαρούμενοι γιατί οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν σύντομα και ήταν γρήγορες. Πηγαίνει σε μία μεγάλη ομάδα», μετέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

Ο Φερνάντες δεν ολοκληρώνει τον κύκλο των μεταγραφών της ΑΕΛ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα αποκτηθεί ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που θα αγωνίζεται και αυτός στη θέση του σέντερ φορ και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο υποψήφιοι, ο ένας είναι Αργεντινός και ο άλλος Γάλλος.

Η παρουσίαση όλων των μεταγραφικών αποκτημάτων θα γίνει αύριο Πέμπτη στο Queen's Bar του AEL FC ARENA, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης της ομάδας, ενώ από την ΠΑΕ γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας από τον πρώτο αγώνα του 2017 κόντρα στην Βέροια (4/1, 5.15 μ.μ.).

ΔΑΝΕΙΚΟΙ

Το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας που θα συνεχίσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛ για το 2017 ήδη έγινε γνωστό καθώς τέθηκε σε εφαρμογή από χθες. Καβουσάκης, Μαρουκάκης (για τον συγκεκριμένο παίκτη η ΠΑΕ ΑΕΛ θα ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον που τρεις ομάδες έχουν έρθει σε επαφή με τον παίκτη), Ουρτάδο θα προπονούνται υπό τις οδηγίες των Θοδωρή Βουτυρίτσα, Κώστα Μαντζιώκα και Βαγγέλη Τσώτσα ενώ δανεικοί θα δοθούν σε ομάδες Β' εθνικής κατηγορίας οι: Σουλιώτης, Καρατάσιος, Χοτζάλι, Μασούρας, Κεϊτά και Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Ο Ναβάρο αποφασίστηκε να προπονείται μαζί με την ομάδα και ίσως χρησιμοποιηθεί σε κάποια παιχνίδια στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων του νέου έτους.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΝΤΟΝΤΟ

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την ΠΑΕ ΑΕΛ ο Ντοντό επιστρέφει αύριο στη Λάρισα έχοντας μαζί τη σύζυγό του και τον αδελφό του ώστε να πάρει κανονικά μέρος στις προπονήσεις της ομάδας. Ο Ντοντό έχει στα χέρια του πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας ύψους 300.000 ευρώ, αλλά στην ΑΕΛ δεν είναι διατεθειμένοι να τον αφήσουν να φύγει από την ομάδα σε αυτή την κρίσιμη αγωνιστικά περίοδο. Χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της ομάδας Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Σε μια περίοδο όπου τον Ιανουάριο θα δώσουμε τα πιο κρίσιμα παιχνίδια για την παραμονή μας στη Σούπερ Λίγκα δεν θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποδυναμωθεί η ομάδα. Ο παίκτης θα παραμείνει και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο Ντοντό είναι ένας πολύ καλός παίκτης και τον χρειαζόμαστε γιατί πρέπει να «χτίσουμε» την ομάδα που τη νέα χρονιά θα κάνει τη διαφορά».

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Σχετικά με τις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης δήλωσε τα εξής:

«Επιθυμώ να ενημερώσω τόσο τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, όσο και τον φίλαθλο κόσμο, πως όσοι παίκτες κληθούν κατά την τρέχουσα περίοδο να αποχωρήσουν από την ΑΕΛ, επελέγησαν στο πλαίσιο της απόφασής μου για αλλαγή των αγωνιστικών πλάνων, με βάση την οποία υλοποιείται άλλωστε και ο συγκεκριμένος μεταγραφικός σχεδιασμός. Εκτιμώ τον χαρακτήρα και την αγωνιστική αξία όλων, αλλά πρόκειται για αλλαγές που εκτιμώ πως επιβάλλεται να γίνουν προς όφελος της ομάδας.»

Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass