Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΗΜΑΣ «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΕΙ» ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ Α2 ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ:

«Η ΑΕΛ μπορεί να μπει στα πλέι οφ»

*Για τον Γυμναστικό: Έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του *Αποκάλυψη: «Θα ήθελα να ασχοληθώ σε κάποια φάση με τα νέα παιδιά της Λάρισας. Είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου»

Δημοσίευση: 25 Δεκ 2016 14:53

Το Λαρισινό στοιχείο στη φετινή Α2 Εθνική του μπάσκετ είναι έντονο, κυρίως λόγω της συμμετοχής της ΑΕΛ και του Γυμναστικού. Όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Μία από τις σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο είναι αναμφισβήτητα ο τεχνικός Γιάννης Τζήμας, που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στον Φάρο Κερατσινίου, ενώ το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στον πάγκο του Δούκα.

Ο Γιάννης Τζήμας καταγράφει δύο ρεκόρ. Είναι ο προπονητής με το μεγαλύτερο ποσοστό νικών, που αγγίζει το 75%, ενώ παράλληλα έχει οδηγήσει και τις πέντε ομάδες στις οποίες έχει θητεύσει ήτοι, Γυμναστικός, Ολύμπια, Τρίκαλα 2002, Αίολος και Καβάλα, από την Α2 στην Α1 Εθνική.

Την περασμένη Τετάρτη (στο πλαίσιο της 12ης εμβόλιμης αγωνιστικής) ως προπονητής του Δούκα, βρέθηκε απέναντι στον Γυμναστικό, την ομάδα που ξεκίνησε ως παίκτης του μπάσκετ αλλά και ως προπονητής. Μια ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο καθώς θυμήθηκε την παλιά ένδοξη εποχή του ιστορικού συλλόγου, που είναι συνυφασμένη με τις μεγάλες επιτυχίες του Λαρισινού μπάσκετ. «Για μένα ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Το αντιμετωπίσαμε πάρα πολύ σοβαρά και είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε αφού την προηγούμενη αγωνιστική δεν αγωνιστήκαμε. Είχαμε φοβερή ευστοχία στα τρίποντα και είμαι χαρούμενος γιατί τρία 19χρονα παιδιά πήραν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ’ όλους και απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες. Ο ΓΣΛ ήταν πάρα πολύ κουρασμένος, άλλωστε έδωσε δύο παιχνίδια σε Καβάλα και Αθήνα μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών και σίγουρα δεν είχε το βάθος για να «χτυπήσει» το παιχνίδι» είπε ο Λαρισαίος τεχνικός.

«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΑΕΛ»

Ο Γιάννης Τζήμας βρέθηκε τις ημέρες αυτές στη Λάρισα, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και μίλησε στην «Ε» για το φετινό πρωτάθλημα της Α2 αλλά και την παρουσία της ΑΕΛ και του Γυμναστικού. Όπως επισήμανε: «η φετινή Α2 είναι ίσως από τα πιο συγκλονιστικά πρωταθλήματα, με όλους τους αστέρες της Α1 που ήρθαν για τους δικούς τους λόγους. Υπάρχουν 4-5 ομάδες πάρα πολύ δυνατές με υψηλά μπάτζετ, ιστορία όπως ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, ο Φάρος και ο Δούκας, ακολουθούν 5-6 ομάδες, οι οποίες παίζουν τον ρόλο του ρυθμιστή και έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ και μία από αυτές είναι η ΑΕΛ και το παζλ συμπληρώνεται με 6-7 ομάδες που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο ΓΣΛ που έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στην ΑΕΛ, έχει κάποια δικά μας παιδιά από τη Λάρισα που μπορούν και σηκώνουν το βάρος της φανέλας, ενώ έκανε αρκετά καλές και στοχευμένες μεταγραφές. Αυτό τη βοήθησε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να βλέπει πιο ψηλά.

Αντίθετα ο ΓΣΛ ξεκίνησε αργά, με νέα παιδιά που δεν είναι ακόμα έτοιμα να βοηθήσουν αγωνιστικά και έχει μεγάλη αδυναμία στο ροτέισον και ιδιαίτερα στους περιφερειακούς. Έτσι σ’ ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, με πλέι οφ και πλέι άουτ σίγουρα είναι πολύ δύσκολο ν' αντέξεις, παρ’ όλο που κάποιοι έμπειροι Λαρισαίοι παίκτες κάνουν τρομερή προσπάθεια να βοηθήσουν την ομάδα».

«ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ

ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ»

Η συζήτηση με τον Γιάννη Τζήμα ολοκληρώθηκε αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια και αν βλέπει πιθανή την επιστροφή του στη Λάρισα από την οποία απουσιάζει δέκα ακριβώς χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Δούκα και είμαστε τυχεροί όσοι εργαζόμαστε σ’ αυτό το κλαμπ που έχει τις καλύτερες εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα και είναι μια ομάδα με αρχές και ήθος. Υπάρχουν αρκετά έμπειρα παιδιά, αλλά σίγουρα δεν είμαστε το απόλυτο φαβορί για την άνοδο. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να μπούμε στα πλέιο οφ και παράλληλα να βρούμε λίγο χρόνο για τα νέα παιδιά, όπως κάναμε στο ματς με τον ΓΣΛ, γιατί το εφηβικό του Δούκα είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Λείπω από τη Λάρισα από το 2006. Μία δεκαετία. Πάντα υπήρχε ενδιαφέρον και πάντα θα είναι στο μυαλό μου η επιστροφή μου στη Λάρισα. Σίγουρα οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τέτοιες που θα μπορούσε να γίνει μία τέτοια συνεργασία. Η Λάρισα έχει ανάγκη από ανθρώπους να στηρίξουν το μπάσκετ και από ανθρώπους που να δουλέψουν με τα μικρά παιδιά για να δημιουργήσουν τη νέα γενιά. Θα ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ σε κάποια φάση και να βοηθήσω αυτά τα νέα παιδιά. Είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου.

Θέλω με την ευκαιρία των ημερών να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους, το νέο έτος να φέρει υγεία και ευτυχία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και γενικότερα εύχομαι η μπασκετική Λάρισα να βρει το δρόμο των επιτυχιών γιατί αξίζει στην πόλη μας και στον κόσμο της να βλέπει τις ομάδες μας στο υψηλότερο επίπεδο».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass