ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 4-3

Η Μίλαν κατέκτησε το Supercoppa

* Το ιταλικό Σούπερ Καπ έγινε στην Ντόχα του Κατάρ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2016 8:40

Όσοι βρέθηκαν χθες στην Ντόχα του Κατάρ και παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα για το ιταλικό Σούπερ Καπ (Supercoppa), δεν γνώριζαν ότι θα γίνονταν μάρτυρες μιας πολύ σημαντικής στιγμής στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η Μίλαν κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας 4-3 στα πέναλτι τη Γιουβέντους (κ.α. 1-1) με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση στην τελευταία εκτέλεση του Ντιμπάλα και να στερεί τον τίτλο από τον αρχηγό των «Μπιανκονέρι», Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ηταν μια στιγμή στην οποία το «μέλλον» στη θέση του τερματοφύλακα, παίρνει τη σκυτάλη από το «παρόν». Μπορεί ο Μπουφόν στα 38 του να μην έχει αποσυρθεί ακόμα, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει σε 1,5 χρόνο, μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, αφήνοντας τα γάντια της «Σκουάντρα Ατζούρα» σε κάποιον που θα μπορούσε να είναι γιος του! Ακόμα και τότε, το καλοκαίρι του 2018, ο Ντοναρούμα δεν θα έχει συμπληρώσει τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, αφού έχει γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 1999. Αν και... ανήλικος, πρόλαβε να γράψει το όνομά του φαρδύ-πλατύ στην πρώτη «κούπα» που κατακτά η Μίλαν μετά το 2011, όταν δηλαδή ο τερματοφύλακάς της ήταν μαθητής της Α΄ γυμνασίου!

Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν με το ισόπαλο 1-1, καθώς η «Γιούβε» προηγήθηκε με τον Κιελίνι στο 18΄, αλλά ο Τζάκομο Μποναβεντούρα ισοφάρισε πριν από το ημίχρονο (38΄).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass